Karavan ve Kampçılıktaki Yan Uğraşı Alanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,628

gezgen

Kamp III
Arkadaşlar kapmplar ve karavanlar '' Yan gelip yatma yeri değildir''.[attachment=1][attachment=2]

av saham._800x536.jpg

avlarım.!_800x536.jpg

Etiketler
Ynt: Karavan ve Kampçılıktaki Yan Uğraşı Alanları

Çok güzel, bereketli olsun. :D

Güzel balıklar... Lütfen yanlış anlamayın, bazen ben de yapıyorum... Ama sinarit palazları küçük olduğunda acıyorum onlara...

Hattacem bey elimdeki balıklar karagöz ve mercandır.Hatta şöyle diyeyim koyu renkli olana biz mjrmır deriz diğer ikisinden biri mercan diğeri patlakgöz mercan (küt burnu nedeniyle sinarite çok benzer) dır.Hassasiyetiniz için teşekkürler.okonuda bende çok duyarlıyımdır.

daha açıklayıcı olur umarım?[attachment=1]

geriş 369.jpg

bunlarda sinarit palazları.[attachment=1][attachment=2]

sinaritdentexdentez1ey8.jpg

18146.jpg

Orhan Bey,denizin hem sakin hem de tadına doyulmaz zamanları bugünler.Tadını çıkarın,kısa zaman sonra meraklıları çoğalacak.Balıklar nerden.

teşekürler derindeniz.Balıklar gökova körfezinden.

Şimdi oldu :smiley: Zaten biliyorsunuzdur ama biz diğerine sivriburun karagöz deriz. Mırmır farklı... Fakat Ege'nin mırmırının da tadı bir başka oluyor. Marmara'dakilerin tadı daha yavan ve dip kokusu var. Duyarlılığınıza teşekkürler...

Cem bey çok haklısınız marmara da kirlilik okadar had safhada ki onlarca tür nerdeyse yok olmak üzere.Bizim buralarda da durm çok iç açıcı değil .Çok değil bundan 4-5 yıl önce çıktığım avlardan 2-3 kg.mercanla dönerken şimdilerde 2-3 balıkla ancak yetiniyoruz.Profesyonel balikçılıkta da durum farklı değil.Av yasaklarına riayet çok etkin yöntemlerle sağlanabilirse ki bu şu an hiç de mümkün görünmüyor belki ilerki yıllarda gene eskisi gibi avlar yapabilme umudu doğar. esen kalın.

Herkesin "karavan ve kampcılıkda yan uğraşı alanları" çok farklıdır ama hayali aynıdır, çalışan insanlar kamplarda yılın yorgunluğunu atarken, Balığa çıkıp, balık tutup, taze taze pişirip yanınada bir kadeh koyabiliyorsa değme keyfine, bu vazgeçilmez..

Benim uğraşılarım biraz farklıdır, önce bir çadır kurarsın kampinge, sonra bir, iki hurda karavan çekersin, 3 ay vaktin var zaten, biraz deniz, biraz güneş, biraz balık, biraz rakı, birazda çalıştınmı, ince ince, sezon sonu pırıl pırıl bir, iki karavanın var demekdir artık, bu sane Allah bereket versin dersin...Nasip seneye....

Mezgit.jpg

Hobi.jpg

Aynen öyle.İnsan böylece hem daha iyi vakit geçirir hem sağlik yönünden faydalı olan hareketlilik sağlanmış olur hemde maddi yönden kazanımlar edinilebilir.Sağliklı günler dilerm.Pardon ilave ediyim sizin yönteminizle kendi el emeğınızle birşeyler üretebilmenin sonunda ki mutlluluk hrşeyi unutturur yanılıyor muyum?

Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz;tatil yaparken de çalışılır,çalışırken de tatil yapılabilir.Ben tatilde yazlığımın metal pencere korkuluklarını yaparak, tatili hem çok iyi değerlendirdim hem de alabildiğine ucuza getirdim.İşleyen demir ışıldar,herkese kolaylıklar dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.