21 Kasım 2020
Sabah erkenden Şaşmaz Sanayiye gittim. Araçta merkezi kilit sigortası arızası, Kayar kapının otomatiğinin demontajı, Arka lambaların komple ampullerinin ve tesisatının yenilenmesi işleri yapıldı. Bir yere müdahale ediliyorsa uzun süre problem çıkartmayacak şekilde yapılmalı mükemmeliyetçiliği.
Aracın demontajını biz yapacaktık. Fakat sanayide bu iş için uygun bir fiyat verilince (bu işi yapan usta daha sonra verdiği fiyata pişman oldu.) yaptırmaya karar verdik. Kaportacı ustamız koltukları söktü, aracın yan duvarları ve tavanındaki döşemeleri söktü, her şeyi söktü ama o koltukların monte ettirildiği demir karkas var ya işte onu sökemedi. Sökülmüyor civatalar paslanmış. Çare yok oksijen kaynağı ustası gerekiyor. Sanayideyiz hemen bulundu. Söküm için ustaya verdiğimiz kadar para da ona verdik. Hızlıca demontaj işi bitti. Ama aracın içi berbat. Toz. Arka kapıda fitil sorunu var. Egzoz dumanından dediler. Sökümü yapan kaportacı ustamızdan antipas, fırça, tiner ve zımpara aldık. Aracın antipas işini ve zımparalama işini kendimiz yapacağız. (Yaptık ama çok yorulduk). Bir de lazım olur diye sanayiden şarjlı tornavida aldım.
Maalesef demontaj işi yapılırken fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Demontajdan sonraki halini ekliyorum.
22 Kasım 2020
Sabah minibüsümüzü aldık doğruca bir yapımarkete gittik. Tel fırça, spatula, akıllı vida, silikon ve çekiç aldık. Araç kasasından süngerleri spatula ile söktük. Çok zor sökülüyor. Su ile ıslatalım belki kolay olur dedik. Ama daha da zorlaştı. Bugün sadece süngerlerin sökümü ile geçti. Ama bu iş böyle olmaz dedik. Zımpara işinin bir kolayı olmalıydı. Başka bir yapımarkete gidip şarjlı tornavida ucuna takılan zımpara aldık. Yarın zımparaya devam edeceğiz. Bu arada akşam olmadan aracın içini bir yıkatalım dedik. Çünkü o kadar tozlu ki fırça sürünce göz gözü görmüyor. Aracı yıkatıp bir yokuşa bıraktık. Suyu süzülsün diye. Bu işlemler için de fotoğraf çekmeyi unuttum. Aşırı yorucu işler olduğu için çoğu işlemi fotoğralamak insanın aklına gelmiyor.
Akşam bilgisayar başındayız malzeme siparişlerimizi veriyoruz.
Elektrik tesisat malzemeleri (Antigron kablo, spiral boru, alçıpan kasa, otomat kutusu vb.)
Temiz su, gri su ve siyah su seviye göstergeleri
Solar kablo (4 mm2 aldık ama sonradan 6 mm2 daha uygun olacağı için bu malzemeyi kullanmadık)
Tavan buatı (solar panel kablolarının tavandan aracın içine girdiği yerden su almasın diye)
Dış duş aparatı
Banyo lumbozu (Sonradan aldığımıza pişman olduğumuz bir malzeme.)
Dış elektrik giriş aparatı
Su dolum ağzı
Voltmetre
Alüminyum bant (Bu alüminyum bantı 10 kere filan aldık sanırım)
Bitüself (Ses izolasyonu için iyiymiş. Teknik bir araştırma yapmadım. Sadece izlediğim videolarda faydalı olduğu söylendiği için aldım. Çok pahalı bir şey değil)
Elastomerik kauçuk izolasyon malzemesi (bir yüzü yapışkanlı diğer yüzü alüminyum folyolu. Bu malzemeyi internetten 25 mm olarak sipariş ettik ancak firmanın elinde olmadığı için daha sonra bizimle iletişime geçtiler ve 19 mm’ye çevirdik. Yaklaşık 36 m2 kullandık. Birazcık da arttı. Şu anda artan kısmı da şoför mahalliyle karavan kısmını ayıran bölmenin içinde kullanacağız)