Karavan Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahir81110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,382
Gezenev usulü kolay Yaz Türlüsü
3dfe7d831a8da74284a09a183fd21cf9.jpg

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Gezenev usulü kolay karışık kızartma. Tarif için linke tıklayınız. Karavan Mutfağımda Kolay Karışık Kızartma eb89ea316b7d1406eba4e03373fd0090.jpg
VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu tür yemekler için karavanımızda bir tane piknik tüpü bulunduruyoruz. tüpün rüzgardan etkilenmemesi için de tenekeciye yaptırdığım 3 kanatlı katlanabilir bir rüzgarlığım var. Kampta ateş yakmak mümkün değilse piknik tüpümüzü kullanıyoruz. Ama odun ateşinde kızarmayı başka hiç bir şeye değişmem :smiley:
 

.
Çektirme yönteminde, makarna (gr.) /su (ml.) oranı ne ola ki acep ? :smiley:

Sanırım bu yöntem Spagetti, Linguini, Tagliatelle gibi az diri olması gereken ve üstelik de uzun makarnalara pek uygun olmamalı ?
Geç cevaplıyorum, kusuruma bakmayın. Suyunu çektirme yöntemi ile makarna yapmak aldante olması gereken makarnalara da uygulanır ama su makarna oranı için tecrübem yok. Normal kıvamda olması gereken beyaz undan mamul makarna için makarnanın üstünü yarım santim su ile geçmek yeterli. Aldante için deneme yanılma yöntemi ile yol almak lazım.
 
Son düzenleme:

4 su bardağı un, üzerine bir paketin %30 u kadar instatnt maya (10 gr lık paket), üzerine silme tatlı kaşığı tuz ve bir buçuk bardak su ile unu 5 dakika yoğurun. Ele yapışmamaya başladığında karavanın içinde soğuk olmayan bir yerde üzerini bir bezle örterek kabarana kadar (1-2 saat) bekleyin. Kabaran hamuru buz dolabında saklayarak 2-3 gün ekmek, saç böreği, hamur kızartması vb her şey için kullanabilirsiniz. Ben genelde tuz kadar toz şeker de ilave etmeyi seviyorum.
 

Güzel başlık, inşallah amacının dışına çıkmadan devam eder.

Yine iyi niyetli ve paylaşımcı bir arkadaş tarafından açılan aynı içerikteki başlık kaldırılmıştı.

Baya bir zaman önce yanlışlıkla yönetici yapılmış birinin böyle bir başlığı katlettiğini hatırlıyorum.
Herkes güzel güzel tarifler yazarken ortamın kralı! tarafından yapılan birkaç saçma paylaşım ve tabi kralı! ın peşinden koşmaya hazır birkaç soytarısının aynı saçma paylaşımlar yaparak verdiği destek yüzünden açılan başlık telef olmuştu.
Neyse ki kral gitti, sevenleri de peşinden kayboldu...

Yeni başlık hepimize hayırlı olsun tekrar...
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Mesajlar
1,522,162
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst