Bugün gezenevimiz Pirikamp’ta Yaz Türlüsü pişirdik. Her zamanki gibi soğanı zeytinyağıyla kavurduk. Salça ekleyip onu da kavurduk. Suyunu ekledikten sonra bir patlıcanı ve bir kabağı soyup kü…
pirikamp.com
VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu tür yemekler için karavanımızda bir tane piknik tüpü bulunduruyoruz. tüpün rüzgardan etkilenmemesi için de tenekeciye yaptırdığım 3 kanatlı katlanabilir bir rüzgarlığım var. Kampta ateş yakmak mümkün değilse piknik tüpümüzü kullanıyoruz. Ama odun ateşinde kızarmayı başka hiç bir şeye değişmem
Geç cevaplıyorum, kusuruma bakmayın. Suyunu çektirme yöntemi ile makarna yapmak aldante olması gereken makarnalara da uygulanır ama su makarna oranı için tecrübem yok. Normal kıvamda olması gereken beyaz undan mamul makarna için makarnanın üstünü yarım santim su ile geçmek yeterli. Aldante için deneme yanılma yöntemi ile yol almak lazım.
4 su bardağı un, üzerine bir paketin %30 u kadar instatnt maya (10 gr lık paket), üzerine silme tatlı kaşığı tuz ve bir buçuk bardak su ile unu 5 dakika yoğurun. Ele yapışmamaya başladığında karavanın içinde soğuk olmayan bir yerde üzerini bir bezle örterek kabarana kadar (1-2 saat) bekleyin. Kabaran hamuru buz dolabında saklayarak 2-3 gün ekmek, saç böreği, hamur kızartması vb her şey için kullanabilirsiniz. Ben genelde tuz kadar toz şeker de ilave etmeyi seviyorum.
Güzel başlık, inşallah amacının dışına çıkmadan devam eder.
Yine iyi niyetli ve paylaşımcı bir arkadaş tarafından açılan aynı içerikteki başlık kaldırılmıştı.
Baya bir zaman önce yanlışlıkla yönetici yapılmış birinin böyle bir başlığı katlettiğini hatırlıyorum.
Herkes güzel güzel tarifler yazarken ortamın kralı! tarafından yapılan birkaç saçma paylaşım ve tabi kralı! ın peşinden koşmaya hazır birkaç soytarısının aynı saçma paylaşımlar yaparak verdiği destek yüzünden açılan başlık telef olmuştu.
Neyse ki kral gitti, sevenleri de peşinden kayboldu...