Karavancılığın Yazılı Olmayan Kuralları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,165
Gezilerde, hep bu önemli dediğim sonrada unuttuğum bir konu var. Bozuk para konusu. Son beş günlük Neckar şarap bölgeleri gezisinde daha ilk gün başıma geldi. Karavanpark ücreti için otomatiğe para atılıyor. Kağıt para almıyor. Yanımızdaki bir Euroları burada kullandık. Biraz sonra elektrik içinde bozuk para gerektiğini gördük. Bereket 50 Centler işimizi gördü. Avrupa gezilerinde, karavanparklar, karavanparklarda elektrik, duş ve wc, şehirlerde park saatleri için bozuk paraya ihtiyaç var. En iyisi gezinin ilk gününden itibaren, 50 Centleri, bir ve iki Euroları küçük bir kutuda biriktirmek.
 

Etiketler

Niyetiniz karavan yaptirmaksa var;
facebook.com/ege.karavan
 
Son düzenleme:

yanıtınız için teşekkür ederim ancak benim araştırmalarıma göre ege karavan kısık köyde ve üretim yapmıyor sadece karavan ve panelvanların içini dekore ediyor yani gerekenleri monte ediyor... teşekkürler
 

bana en yakın 106 km mansia/ahmetli de bir üretim yeri var ancak fiyatlarını fazla buluyorum ....bir ülkede ne kadar çok üretim ve serbest rekabet olur ise tüketici o kadar memnun olur...80 milyon yaşayan bir ülkede karavan üretiminin 10 parmağı geçmemesi beni hayretlere düşürüyor...yanılıyor isem affola!!!
 



Sn Umut Çelik, Özür dilerim .Ancak bende Sizin vatandaşlık görevini yapmadığınız kanaatindeyim.Fotoğrafını ve-veya kısa bir filmini çekip plakasını trafik polisine bildirmemenizine hayret ettim.
 
Son düzenleme:

Motokaravanların gecelemek üzere park yeri konusu demek ki her ülkede aynı şekilde bir problem. İnsan faktörü işe girince bu konuda sağlıklı bir sonuç elde etmek biraz zor görünüyor.
Ben benzer bir konuya atıf yapmak isterim. Aslında bu konu üstte bir arkadaş tarafından da açılmış.
Motokaravan kullanıcıları hangi mevsim olursa olsun, ve hangi alan olursa olsun park edip kullandıkları alanı kendi evi gibi temiz tutmaya mecbur hissetmeliler kendilerini.Çünkü kendileri oradan ayrılınca diğer ahali oradan hijyen kuralları içinde faydalanabilmelidir.
Bu konuda ben belediye yetkililerini karar almaya davet ediyorum.
Bildiğim kadarıyla bir de TURİZM POLİSİ diye bir kadro var. Eğer hala faal iseler. Bu arkadaşların görevine ek olarak kamp alanlarının ya da karavanların kullandığı park alanlarının teftişi de verilmeli ve temizlik kuralını ihlal edenlere ya ceza vermeliler ya da caydırmalılar.Bir nevi otokontrol mekanizması olmalı ki, kendi düşünemeyen karavan kullanıcılarını doğru düşünmeğe zorlasınlar.
Ülkemizde KARAVAN KÜLTÜRÜ henüz gelişme aşamasında olduğundan buna benzer istenmeyen manzaraların olacağına hazırlıklı olmak gerekir.
 



Çok önemli bir konuya değindiniz. Temizlik sorununu biz karavancılar kendi aramızda çözebilmemiz en iyisi. Belediye görevlileri veya polis işe karışırsa çok zaman yapanı cezalandırmak yerine, buraya yasak levhaları koyuyorlar. Böylece kurallara uyanlarda cezalandırılıyor.
 

Sn.Karaca, 80 milyon nufusun ancak 25-30 bini karavan kullanıcısı olup, karavanfiyatları da can yakıcı da olup, buna bir de motokaravanlara ait trafik sigorta maliyetleri de eklenince üretim yapan firma sayısı 20-30 olsa satılamadıktan sonra ne fayda.
Bizim devletimiz karavancılığa bir turizm ve döviz getirisi gözü ile ne zaman bakmaya başlarsa işte o zaman da gerekli önlem ve tedbirleri alırsa insanımızın da iştahı açılacaktır, buna emin olabilirsiniz.
Ancak ne var ki,CB mız da şaşılacak olmakla beraber nihayet Ankaradaki mitingde ilk kez "karavan" kelimesini telafuz etti. Bu büyük bir gelişme olarak kabul edilebilir mi, zaman gösterecekSeçim yatırımı olması düşünülebilirse de, bu kelime demek ki artık kendi kuvvetini kabul ettirmiş oldu. Şükürler olsun.