Yazınıza hemen cevap veremememin suret-i müsebbibi ilişiktedir, af’ola.
Yazınızda epeydir açmak istediğim “vantuzlu tente” konusuna değinmişsiniz.
Karavanımım kendim yapsa idim %95 etkili gölgelik file kullanırdım. Tabi kenarlarının sağlam ve kuş gözlü olması gerekmekte. Karavan tarafına vantuz yahut sabit bağlantı da çözüm sunabilirdi ? Üç dört tanesi yeterli olmalı.
Serbest köşeleri için kilitli ince teleskopik borular bulunabiliyor sanırım. Bunlar kordonla yere sabitlenebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 637317
Gerekçelendirilmeyen çözümler geçerli not alamayacağından “Peki neden böyle bir çözüm ?” sorusunu da cevaplayayım.
* Marka tentelerin özellikle şiddetli yağmura faydaları olmuyor. Altında oturmanız çoğu zaman olası değil.
* Zaten şiddetli yağmurda çökme riskleri bulunmakta. (Başıma geldi)
* Rüzgârda toplanılması bir yana, yine rüzgar ve yağmur beklenen gecelerde yatmadan önce toplanıp, sabahları tekrar açma külfeti var.
* Marka tentelerin duruma göre 2-3 günlük kullanım sonu, her toplanmadan evvel ıslak temizlenip sonra da kurulanmaları lazım. Üzerine düşen çiçek, böcek, yaprak ve tozu oluyor.
* Kurulanmadan toplanırlarsa küf yapıyorlar.
* Tam sarılıp işaretlerine kadar kapatılması atlanan tentelerdeki açıklık, zamanla kalıcı olup eski haline getirilememekte.
* Tente kutusu ile karasör aralığından kapı önüne yağmur akabiliyor.
* Teoman bey altta yazmış, ekleyeyim. Yapıları karmaşık, ters rüzgar sonucu tamirleri uğraştırıcı ve pahalı olabilir.
* En büyük dezavantaj ise bildiğimiz üzere fiyatları.
Ben tentemi artık orta şiddete rüzgar ve normal yağmur öncesi bile toplamayı alışkanlık edindim. Geriye bir tek gölge işlevi kaldı.
Yağmurda kullanılayacaksa bence gölge yapabilen başka bir çözüm neden yeterli olmasın ? Araç içinde fazladan kaplayacağı yer o kadar da fazla olmamalı. Üstelik bunların en kuvvetli rüzgardan bile etkilenme durumları yok. Benzerini bahçemde çit olarak kullandığımdan biliyorum.
Kılıf içinde karasöre bağlı taşınan branda da pek optimal olmayabilir.
Pes yani, yazıya başlarken bu kadar gömeceğimi hesap etmemiştim.
Yanliş anlaşılmasın. Tabi varsa, benimki gibi bir santim kadar aralık kalsa bile değiştirmenin hiç bir anlamı yok.