<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="konderk" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
konderk' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Ben bu sitenin sakinlerine değil genelde tüm müşterilerime bunu yaparım, bu rahatlığı vermeye çalışırım. Deli misin diyeceksiniz yoooo. Emin olun iyi ve dürüst iş yaptığınızda siz bir şekilde ödüllendiriliyorsunuz. (bilmeden yaptığınız hatalar varsa da telafi etmek zorundasınız)
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Bir aile büyüğümüzün, İzmir'de, Musevi cemaatinden bir briç öğrencisi vardı; benden de sanırım beş-altı yaş büyüktü. Geçimini, o yıllarda çeşitli kimyasal maddeleri, Türkiye'ye ithal ederek sağlıyordu. Birgün, sıcak bir söyleşi ortamında, çeşitli konulardan söz ediyorduk. Konu, döndü dolaştı, ticarete ve kazançta aşırıya kaçılmaması... noktasına geldi. Bir rastlantı sonucunda, ticarette çok yüksek karlar peşinde olmadığını gördüm ve "neden?" diye sordum. "Hocam, ben bir insanı bir kez kandırablirim. Sonrasında, adam bana bir daha gelmez; kendisi gelmediği gibi, akraba, eş, dost ve arkadaşlarını da engeller. Normal kazanırsam, sen bir kez daha gelirsin, sonra yine gelirsin, ben yine kazanırım; hatta akraba, eş, dost ve arkadaşlarını da getirirsin, daha çok kazanırım. Ben, ticareti günlük, haftalık, aylık, yılık düşünmem; kişinin yaşamı bile yetmez, kuşaklar boyu süreklilik önemlidir. Hiç süt veren inek kesilir mi?..." diye yanıtladı. Buna benzer bir yanıtı bekliyordum zaten; gülüştük... <br />
<br />
Birden bunlar geldi usuma okuyunca sizin mesajınızı; kolaylıklar dilerim.<br />
<br />
Cavid Sezen</div>