<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 157253" data-quote="OktayS" data-source="post: 1410934"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1410934"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1410934">OktayS' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Çok güzel açıklayıcı ve aydınlatıcı konular için emeği geçen herkese teşekkürler.<br />
Bir konu hakkında siz değerli üstadlardan ricam olacak.<br />
Konu:<br />
Güneş paneli, yaşam aküsü ve araç aküsü birlikte paralel bağladığımızda hem araç dinamosundan hemde güneş panelinden aynı anda nasıl faydalanabiliriz, şöyle ki: (<span style="color: #ff0000">Alternatör aracın motoru çalışıyorken aküyü şarj eder</span>!) yolculuk sırasında güneşli bir gün, sıcak mı sıcak, bir gün farz edelim, Akdeniz bölgesine doğru yol alıyorken araç alternatörü ve güneş panelleri, 2 aküyü aynı anda şarj eder mi? ederse nasıl bir bağlantı yapmalıyız.!!<br />
Paralel bağlantıda aynı marka ve aynı amper akü kullanılmak şartı baki kalmak suretiyle, bilgi ve paylaşımınızı bekliyorum. Saygılar!
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Oktay Bey, aradan çok zaman geçmiş, sorunuzun cevabını şimdi biliyorsunuzdur ama ben yinede cevcap vereyim. Benim karavandaki iki yaşam aküsünden bir tanesi senelerdir hem motorun alternatörü hem de solarpanel tarafınfan şarj edilir. Sonalpanelin şarj regülatörünün kullanım rehberi de bunun mümkün olduğunu yazıyor. Bu yaşam aküsü ile motor aküsü isolatörle bir birlerine bağlılar.</div>