Karavanda Klima Konforu?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,148
Ynt: Karavanda Klima Konforu?

beyefendy' Alıntı:
acildir lütfen bekliyorum

12 volt 200 amper aküyü yurtdısından siparis edeceğim 110 volt invertor ile 110 volt 515 watt 4.8 amper ile çalışan 5000 btu klimayı bağlasam acaba ne kadar süre çalıştırabılırım hesabını yapmayı bilmiyorum.

klima bu adreste

http://www.amazon.com/Frigidaire-FRA052XT7-000-BTU-Window-Conditioner/dp/B003F4TH6G/ref=pd_sim_sbs_hg_1#productDetails

Montajını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz klima pencere tipi dolayısıyla ünitenin büyük bir çoğunluğunun araç dışında olması lazım....?
 

Etiketler

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Disari cikmayacak tamami icerde dolabin icinde olacak sadece arkasi panele degecek orasi da havaladirma acilacak
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Jel akülerle yaşadıklarım sonucu klima kullanılırsa 200 ah jel akü bir sezonu zor çıkartır diye tahmin ediyordum. Hangisi olursa olsun jel akü yüke girince voltajı 11.7 Volta düşüyor. 10.5 Voltun altına indiği anda ölüyor. Kullanırken dikkatli olmak lazım. Çok fazla boşaltmadan yükü kesmek lazım. Klima keyfi için yaz boyu 200 ah aküm feda olsun denebilir tabii. Bir de ev kliması sabit durması için dizayn edilmiştir. Hareket ettikçe içinde küçük kıyametler kopabilir. En iyisi deneyerek öğrenmek.
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Fotoğrafını eklediğim dizel tavan kliması diye bir klima buldum..fazla teknik bilgim yok..fakat anladığım kadarıyla kendi motoru var..park halinde ve seyir halinde de kullanılabilirmi,cihazın kendi motoru yakıtı aracın deposundan mı alıyor,fiyatı nedir,tasarruflumudur,sessiz midir v.s v.s.. bilgisi olan arkadaşım varsa ve paylaşırsa sevinirim..selamlar...

Ks300
 



Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Gördüğüm kadarıyla frigofrig kamyonlar için yapılmış. Dışarısı 30 dereceyken içeriyi -20 yapıyor. ;D

Gürültülü çalışacağını ve kocaman olduğunu düşünüyorum. ::smiley:
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Bu aletin linkini koyun. Sanirim biri turkiyeye getirmis. Bir bakalim. İlgnc olabilir. Ve tabii kurtarici da. Araba calismazken mazotla calisan klima. Valla iyiymis.
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Buldum. http://www.korkmazsogutma.com.tr/UrunPages/ks300.aspx
Hergun frigo yemek isteyenler icin iyi bir cozum olabilir. :smiley:
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Tırcıların konaklama yerlerinde park halindeyken şoför istirahat odasını soğutan 12 V tavan klimaları da mevcut fakat hepsi aküden besleniyor hatta akü koruma filan koymuşlar adamların ihtiyacını karşılar tabii nede olsa karavandaki gibi birsürü cihazı çalıştırmaya gerek yok..Dizel klima Frigorafig kamyonlar için tasarlanmış bile olsa, aslında sistem karavancılar için çözülmüş gibi bence..Aynı vebasto ısıtıcı gibi..Mazotu aracın deposundan alacak kendi motoru çalışacak ve soğutacak..çocuklar frigo dondurmalarını yiyecekler,biz de rakı sonrası uyumak için buhran geçirmeyeceğiz :smiley: İş sadece bu cihazın minyatürünü bulmaya kaldı :smiley:
 

Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Bence bu sistem kesinlikle çözüm degil hem çok gürültülü hemde 1 satte ortalama 1.2 lt yakıt sarfiyatıyla masraflı olucaktır.Bence Karavanlar için şimdilik en uygun olanı,önceki mesleğim olan tır sürücülüğünden biliyorum ki bunun örneklerini avrupada çok gördüm.Tavan tipi sanrof yerine takılabilen klima sistemleri.Hem sıcak hem soğuk olarak çalışabilenleri bile vardı,teknik bilgi olarak ayrıntı veremem fakat 40 derece gibi sıcaklarda tırın kabini çok iyi soguttugunu gördüm,tabi degişik markalarda çeşitli örnekleri mevcut araştıracaksanız şunu tavsiye edebilirim bu sistemlerde suyu soğutarak içerisini bu sistemle soğutanlar eski vede yeterli gelmediklerini biliyorum.
 




Ynt: Karavanda Klima Konforu?

doblonun içini mini karavan yaptım.
iki kişili yatak oluyor 200x120 yatak
Şİmdi sıkıntı ortam havasını ayarlamak
soğuk olduğunda ısıtacak sıcak olduğunda soğutacak. 22-24 dercelere getirmek...
Nasıl bir sistem önerirsiniz. 220x120x150 ebatlarında bir alan 4 m^3 lük bir hacim yani...
 


Ynt: Karavanda Klima Konforu?

Ben mobil klima aldım ancak gürültüsü biraz fazla olduğu için dışarda çalıştırıp ön kapı camına yapacağım bir ilave parça ile soğuk havayı içieri vereceğim böylece hem klimanın gürültüsünden kurtaracağım hemde sıcak çııkışı için menfez yeri açmama gerek kalmayacak.klimanın gürültüsü komşuları rahatsız edermi bilmiyorum. Olmazsa klimayı ön iki koltuk arasında çalıştırıp sıcak çıkışını yine ön kapı camına yapacağım ilave aparatla dışarı atacağım hiç olmazsa yatağa biraz uzak olunca sesi daha az gelir. Yaz sezonunda bir iki ay karavanda taşırım sonra çatı arasına koyarım.tavan kliması taktırına kadar en pratik çözüm bu gibi
 




Ynt: Karavanda Klima Konforu?

İlhan bey normal klimaların dış üniteleri dışarda oluyor mobil klimalarda sistem farklımı .geceleri sıcaklık dışarda 24 dereceyi geçmiyor yinede bir sıkıntı Yaratırmı. Mobil klimaların sıcaklık sensörü olduğunu sanmıyorum en iyisi sürekli çalışmasını engellemek için klimanın elektrik girişine zaman ayarlayıcı takayım bir saat çalışıp bir saat kapansın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,213
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst