Karavanda Sulu Tip Soğutucu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezegen07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,367
Ynt: Karavanda Sulu Tip Soğutucu

merhablar,
hocam bahsettiğiniz sitem klima tipi yani petek dokuılu evap lar ile olabilir,

buzdolabından hızla tahliye edeceğiniz sıvıyı soğutmaya buzdolabının pek gücü yetmez (bence)
çünkü kendisini arkadaki ızgaralar vasıtası ile pasif olarak soğutur, bir süre sonra stopsuz çalışmadan dolayı arka ızgaralar ısınır ve soğuma fırsatı bulamazlar,
buzdolabı motoru ve kilima parçaları ile sistem çözüme kavuşabilir,
maliyetini bilemem,
ama hazır mobil klimaları dediğiniz sistemde kullanabilirsiniz,
alt kısmı dışarda üst kısmı içerde, ince hortumlarla karavana giriş olarak,
bu sistemi kullanan tecrübeli abilerimiz var,
topiklerden konuyu inceleyin derim,
aynı niyetle ben de bir mobil klima aldım, ev ve büroda kullanıyorum,
henüz karavana geçirme kısmına geçmedim,
saygılar

Etiketler
sulu
Ynt: Karavanda Sulu Tip Soğutucu

Profesyonel çözüm burda : http://www.arcticaircooler.com/
Benzerlerini kendileri yapanlar çok var internette. Yalnız karavan için yolda giderken buz yapabilmek gerekir. Yolda yapılan buz akşam kullanılır. Belki güneş paneli yardımı ile gündüz buz da yapılabilinir eğer güneş altında karavan bekliyecek ise.
Video seyredebilmek için google da ZenMate eklentisi yardımcı oluyor, bilginize.

http://www.instructables.com/id/Portable-12V-Air-Conditioner---Cheap-and-easy!/ Kendileri yapanlara bir örnek .12 steps tek tek adımları gösteriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR