Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,293
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

bir örnek daha:

http://www.ericboyce.pwp.blueyonder.co.uk/

Etiketler

:smiley: karavan 1 bey sanırım biraz alndınız ama konunun sizinle bir ilgisi yok,aslında kimse ile bir ilgisi yok,tıpkı semih beyle ilgili olmadığı gibi,ben internet icat olduğundan beri karavanlrla ilgilenirim(birde yel değirmeninden yapılan evlerle) daha önceside vardır kastettiğim görsel açıdan,ben daha önce bukadar detaylı bir çlışmaya şahit olmadım.eğer varda ben göremediysem hata benimdir.avrupanın bizden daha iyi olmasının yüzlerce nedeni olabilir önemli değil önemli olan birisi düşünüp benim düşüncemden çok daha üst seviyelerde olayı görüntülemiş olay kısaca bu.aklımın ucundan bile geçmez niye fotolar detaylandırılmadı diye,bu ilgi meselesidir semih ey işine odaklanmıştır,inanın ankarada olsaydım ve semih beyi rahatsız etmeyeceğii bilseydim bende çekerdim çokta keyif alırdım sanırım,yani tamamen yanlış anlaşılma :smiley:
mastiklere gelince herkese yardımcı oluruz ama o fotodakiler ahşaptı biz ahşapta mastik çalışması hiç yapmadık metal olursa tabi mastik harika olur.niye sırf ağaç kullanmışlar bunu semih beye sormak gerekir ben olsam sağlamlık açısıdan semih bey gibi metal kullanırdım,
birde esneme çok fazla olacağından ahşap nekadar doğru tercih bilmiyorum,benim tahminim ucuz olmasından dolayı.metalinde paslanma sorunu var bunun için metaldende kaçmış olabilirler.yani mantıksal olarak niye ahşap dediğimde bunlaraklıma geliyor.birde karavan 1 bey tuvaleti fayansmı yapacaksınız eğer fayans ise esnek bir malzeme kullanmalısınız yapıştırırken,bilgi verirseniz yardımcı olurum-uz.bizim şirkette kardeşim bu konuları çok daha iyibilir.trenlerin tuvaletlerinde kullanılan bir malzeme var onu öneririm size.

Bülent bey çok teşekkürler konuyu çok güzel özetlemişsiniz tamda anlatmak istediğim bunlardı kırılmaca darılmaca yok umarım açıklığa kavuşmuştur.

sn yaybek yeni yazınızla amacınızı anlatmışsınız.Beyanınız ve iyi niyetinize inanıyorum.Fakat daha önceki yazınızı bir daha okursanız yazdıklarıma hak verirsinişz.Neyse mesele beyanınız doğrultusunda anlaşılmıştır.Karavan heveslisi,bir o kadar da bu konuya can atan bir kiş iolarak yola çıkmışsınız.Bu işin en önemli tarafı.Başarılar dilerim.Başka en önemli tarafı da DOĞRU KİŞİLERLE DOĞRU ATÖLYELERLE ÇALIŞMANIZDIR.Bu işe el atan kişi bu sektörde en azında onlarca esnaf,zanaatkar,işçi,usta vb.kişiyle çalışmakta.Z.ncirden bir halka kopuksa ve halka çürükse amaca ulaşmak zor ve hatta çok yorucu.Sana belli şatafatlı adresler vermeyeceğim.Bu iş gönül,ruh,anlayış,özveri,araştırma işi.Onun için hiç de vitrin ışıltısı olmayan bir atölyede harikalar yaratılr.Öte yandan ingilizce ,alamanca,vb.versiyonları olan ismi büyütülmüş yaptıkları iş o kadar da büyük olmayan yerlerle karşılaşan o da senin tercihin.Doğru mekan,doğru dükkan,doğru insan ve doğru iletişim her şeyin başı.iiŞİN BAŞINDASIN.kolay gelsin.Bakma avrupa mavrupa lafına TÜRK İNSANI DOĞRU İLETİŞİME ,DOĞRU YARDIMLAŞMAYA,DOĞRU DAYANIŞMAYA TA ÖZÜNDEN SADIK tır.Bu anlamda tekrar başarılar dilerim. OĞUZ

:smiley: merhaba,
ahşap karkas, benim uzmanlık alanımın dışında olduğu için kesin birşey söyleyemeyeceğim. ahşabın avantajı, profil işçiliği kadar uzmanlık gerektirmediği için, yusuf kardeşim gibi,kaynak,taşlama astarlama ve boyama gibi işçiliklere bulaşmadan tamamen kendi imkanları ve el becerisiyle kendi karavanını yapmak isteyenler için bir avantaj olabilir.
ancak benim endişem, emek verip yapılacak böyle bir işlemin ileride vibrasyon sonucunda gevşeyip gıcırdama yapabilecek olması.
konuyla ilgili, ahşap konusunda uzman olan arkadaaşların görüşlerini alabilirsek sevinirim.

merhaba
ahşap montaja girdiğiniz zaman bütün ek yerleri bağlantı kısımları würth sızdırmazlık yapışkanlık özellikli mastik ile yaparsanız oyamayı ve gıcırtıyı kesersiniz würth arada conta vazifesi yapacaktır.

Semih abi ahşap ne kadar kolay ise profilde o kadar kolay benim için (kolay derken yapabilirim) ben sadece fotolarda ahşap karkas döşendiğini gördüm bu iş herhalde böyledir diye düşündüm nette kendi karavanını kendisi yapanlar hep karkas döşemişler tabiki doğrusu ve dayanıklısı ne ise onu kullanmakta fayda var karavanları yakından tanıyan kullanan dostlar metal profilmi yoksa ahşap karkasmı daha güvenli ve dayanıklı olduğunu kıyaslayabilirler ikisininde avantajları ve dezavantajları olup olmadığını bilirler ben bunu öyrenmek istiyorum her ikisinide kullabilecek teknik donanımımız var sadece ilmini bilmiyorum merak ettiğim karavan yapım firmaları bu döşeme işini nasıl hallediyorlar yani ne kullanıyorlar bilen abiler dostlar aydınlatırlarsa benim gibi karavanını yapmak isteyenlere yardımc olurlar.

merhaba metalmi ahşapmı senelerdir yurt dışında imalatçılar ahşap der nedeni metal profil olarak bölme araları kulanmazlar nemlenmeden içten çürüme yapıyor kaynak veya perçinle motaj olduğu için değiştirmek zor ahşap kaliteli fırınlı kavak ağaç kulanıldığında ölümsüz değişmesi kolay motajı kolay hafif.ağaç kulanılacaksa karkas en emniyetlisidir,tekne ve karavanda devamlı bu sistemi kulanırız iyi akşamlar

mayıs 2004 te trafiğe çıkan aracın motorlu taşıtlar vergisi 2009 başından itibaren mi 5 yılı doldurmuş araç statüsünde vergilendirilir , yoksa 2. dilim vergi yani temmuz ayındaki taksit ödenirken mi 5 yılı doldurmuş sayılır ? malum bu durum hem vergi indirimi açısından hem de ruhsata karavan olarak işletirken önem arzediyor. bir de %85 ÖTV ödemeyelim kazara :smiley: . aslında bu başlığın konusu değil ama uygun başlık bulamadım. bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmanızı rica ediyorum .

Mayıs 2009 ve ayrıca hangi günüyse o gün 5 yılını doldurur biliyorum.
Yinede bir TRFK arzuhalcisine sormanızda fayda var.

Erden bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ayrıca fotoğraflarınıza baktım bende fotokritik,netfotoğraf ve fotofanclub üyesiyim fotoğraflarınızı forumlardan hatırlıyorum hatta birkaçtanesine yorum yazıp puanlamışdım çok güzeller emeğinize sağlık ışığınız bol olsun Yusuf aybek.

Ahşap yada metal derken şu bilgiyi vereyim metalin paslanmasını engelleyebilirsiniz bunun için yöntemler var mesela metal kaplama kimyasalları var bunlarla metal kaplanır,boşluk olan yerlerine boşluk doldurucu mum sıkılır ve paslanma engellenir,başka br yöntemde yine metal kimysalı ile temizlenip kaplandıktan sonra koruyucu vakslar var onlardan kullanabilirsiniz buda paslanmaya karşı metali korur.yani metalin bir şekilde paslanmasını önleyebilirsiniz ama tabiki ağaçtan daha pahalıya gelir zaten buda kişisel tercihtir sağlamlığa gelince o tartışılır tabi.ağacına göre kullanıldığı yere göre değişir.biz bir denizaltında dünyada yanlızca amazonda yetişen ve çalıştığı yer inanılmaz derecede zorlu olan bir ağaç gördük.teknelerde de sırf metal kullanılan var sanırım bu konu ayrı bir tartışma konusu olmak üzere benim kişisel tercihim metaldir metali bilmemden kaynaklanıyor tabiki.Şöyle bir dip not vereyim eğer ev yaparken inşaat demirlerini dediğim işlemden geçirebilseniz demirlerin dayanım ömrü çok ciddi şekilde artar.maliyetide tabi :smiley:

Bülent bey metalin sağlamlığı tabiki daha iyidir dediğiniz gibi iyibir paslanmazlık uygulanırsa benim düşüncem alt ızgarayı ahşap karkaslardan üst ızgaraları metal profiilden yapmak.

evet bencede güzel fikir bende öyle uygularım sanırım benim klasiğim olan karavan üstünde şezlong için metal şart :smiley:

:smiley: yusuf kardeşim, bende bülent beye katılıyorum, maalesef sayın DM ye ise katılamıyorum. nedenlerini aşağıda açıklayacağım.
aklın yolu birdir derler, yukarıda okuduğum kadarı ile bence doğpru çözümü bulmuşsun.
zemin kaplaması için ahşap her halikarda gereklidir( kışın metal bir zemine basmakla yalıtılmış ahşap bir zemine basmak arasında dağlarkadar ısı farkı var). benim tavsiyem zeminde en az 10mm kalınlığında birinci kalite masif kontra kullanmaktır. bunların ebatları genelde 175x225 cm dir. ayrıca kontraya ahşap koruyucu ve yat verniği uygulayınız.( sayın DM nedenbirinci kalite kontra yerine, kavak kontra önerdiğinizi pek anlayamadım, evet fiyatı daha ucuzdur ama bir plakada aralarında 20 ytl kadar bir fark var, buna değermi?)
zemin kaplamasını yapmadan önce, taban sacına kaliteli bir pütür atarsan yapılan işlem çok uzun ömürlü olur. bu konuda uzman bülent beye danışabilirsin.
cam yerlerinin açılması ile ilgili detasylı bilgileri resimli olarak birkaç güne kadar yayınlayacağım.
bu arada forumdaki arkadaşların önerilerini dikkate alarak, yakında baştan sona kadarki tüm işlemleri daha ayrıntılı fotoğraflarıyla beraber albüm haline getirerek yayınlayacağım.bu albüme elektrik mobilya,su tesisatı ve aksesuarlarda dahil olacak. özellikle resimlerdeki gecikmelerden dolayı kusura bakmayın,internet teknolojisinin biraz gerisinde kaldığımdan kaynaklanmakta.
selamlar.
( başta karavan1( oğuz bey) olmak üzere tüm eğitim camiasının öğretmenler günü kutlu olsun.

sayın DM,
avrupadaki yapılanlar öyle olabilr ama, avrupadaki yollarla yurdumuz yolları birmi? asfaltsız yol bulmak nerdeyse imkansız olan avrupadaki yapımcılar vibrasyon kazygısını ikinci plana atarak hafiflik konusunda yoğunlaşabilirler. neden bizim karavanlarımız avrupadaki örneklerden daha sağlam olmasın ki?
çekme karavan konusunda haklı olabilirsiniz, hafif olması ön plandadır ama özellikle alkovanlı tiplerde sağlam profil konstrüksiyon kacınılmaz.
eğer birisi çıkıpta ben tamamen ahşap karkasla yaparım ve de profilden daha sağlam olur derse buyursun yapsın, bizde o kişinin engin bilgilerinden faydalanalım.
görüşmek üzere.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR