Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,306
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Alkoven straforlaması gayet düzgün ve itinalı şekilde bir çalışmayla bitti.

S4031382.jpg

Etiketler

20 Mart 2010 çalışma bitimi ulaşılan sonuç.

S4031385.jpg

Alkoven tavan havalandırma.20 Mart 2010

S4031383.jpg

Bülent Usta strafor işinde.(Yorulmadan ve dinlenmeden tüm gayretiyle)

S4031373.jpg

Bülent Usta yoğun geçen günlük çalışma ardından AÇIKHAVA ATÖLYESİNİ temizlerken.

S4031384.jpg

Yarın Pazar. AÇIKHAVA ATÖLYESİ kapalı.Pazartesi kalan straforlara devam.Ardından Ankara Siteler'den kaplama malzemesi temini için ufak bir seyahat.

S4031378.jpg

Oğuz bey hadi hayırlısı yeniden tam gaz keyifli bir çalışma olacak belli,sonucunu merak ediyorum sizi bu kadar üzdükten sonra umarım hakettiğiniz güzelliklere kavuşursunuz,Bülent ustada gayet titiz çalışıyor buradan bile belli oluyor iş sonrası mıntıka temizliği işe verdiği önemi gösterir ellerine sağlık Bülent ustanın.

karavan1' Alıntı:
Bülent Usta strafor işinde.(Yorulmadan ve dinlenmeden tüm gayretiyle)

Nasıl gayret etmesin garibim işin sonunda tepsi baklava var ;) ;D

Sizi tekrar burada görmek güzel renk kattınız.

Sağolsın Yusuf Kardeş.İşler şimdilik çok sıkı.Mesai tam,makinalar tam yol ileri.İnşaallah böyle götüreceğiz.Bülent Usta iş disiplini kurallarına gayet riayet ediyor vede edecek.Başarı onun başarısı VALLAAA ben bilmem...

Bugün Pazar...Tatil dolayısıylla kapalıyız.Bülent Usta istirahatte.Yarın yine çalışmaya devam...

2745426969_66d1993faf.jpg

yaybek' Alıntı:
Oğuz bey hadi hayırlısı yeniden tam gaz keyifli bir çalışma olacak belli,sonucunu merak ediyorum sizi bu kadar üzdükten sonra umarım hakettiğiniz güzelliklere kavuşursunuz,Bülent ustada gayet titiz çalışıyor buradan bile belli oluyor iş sonrası mıntıka temizliği işe verdiği önemi gösterir ellerine sağlık Bülent ustanın.

Nasıl gayret etmesin garibim işin sonunda tepsi baklava var ;) ;D

Sizi tekrar burada görmek güzel renk kattınız.
Yusuf Kardeş "RENK KATTINIZ" demişsiniz.Teşekkür ederim.Aslında burada herkes kendi başına güzel bir renk.Sizler de o güzel renklerden birisiniz.Tüm mesele burada en güzel renk armonilerini yakalamak.Çabalar da bunun için zaten.Karavancılık salt teknik işleri yapmak değil,bunun yanında doğasıyla,kültürüyle,anlayışıyla velhasıl her boyutuyla güzel ve anlamlı bir bileşimlere uzanmaktır.Bunu gerçeştirmek için önce ışığı görmek,renkleri yakalayabilmek,o ışık tayfı içerisinde güzel renkleri ve frekanslarını filtreleyerek kağıda ya da ekrana vede hatta hayata resmetmek gerekir bence.Bu anlamda ben hem yazılara çeşni olsun diye güzel bulduğum derlemelerle bir üslup içinde yazmayı yeğlerim.Renkleri ve onun sonsuzca frekanslarını,dalga boylarını görebilmek bence böyle daha anlam kazanır.Salt siyah yada beyaz bakmak yerine.Hatta zaman zaman bazı renkleri görmemek adına renklere bakılırsa güzel armoniler yakalanamaz diye düşünürüm.Basit anlamda bakılacak olursa 7 renk olarak tarif edilen ışık tayfı aslında bununla sınırlı değildir.Mesele sonsuzluklar kadar uçsuz bucaksız diyebileceğim renk yelpazesi ve onun dalga boylarını algılayabilmek güzel armonilerin oluşturulmasına kaynak teşkil etmez mi?Siz kameramansınız.Bunu bizlerden daha çok yaşayan ve bilensiniz.Kamera açısı,kameranın tüm teknik donanımı ile ilgili hassas ayarlar vs. vs. vs. çok önemli olduğu kadar ışığı yakalamak ve ışığın dozu nasıl olmalıdır bunun duayenisiniz.Onun için RENK KATTINIZ tabirinizi de çok güzel bir iltifat olarak kabul ederim.Mesele tüm renkleri (mor ve ötesi ve daha ötesi dahil) geniş bir kamera açısıyla görebilmek ve resimleyebilmek ne güzeldir.Onun için gerekli olan başta IŞIK KAYNAĞI olmak üzere onun renklendirdiği güzellikleri resmedebilmek bir güzel birikimler dizisinin ürünüdür.Tek renkle tablo yapılamayacağı gerçeğinden hareketle bütün güzel renklerin armonisiyle oluşturulacak tabloların oluşması dileğimle renkleriniz bol olsun ışığınız daim olsun derim.Çünkü sizler de çok güzel renlker oluşturuyorsunuz.Tabii bunu algılayacak olan cümle alemin de RENK KÖRÜ OLMAMASI dileklerimi de burada belirtirim.Saygılarımla...

Oğuz bey kolay gelsin, bir çok insanın değişik imalat işlerinde başına sıkça gelen sıkıntıları siz de karavanınız yapılırken yaşadınız. Ama görünen o ki kötü günler geride kalmış, siz geleceğe umutla bakabiliyorsunuz. İnanın bu çok güzel! Hayalinizdeki karavana 1 ay içinde kavuşacağa benzersiniz. Neyse ilk kamp etkinliğinde o bir tepsi baklavayı hep beraber hallederiz :D :D :D
Oğuz bey bir önerim olacak ama beni umarım yanlış anlamazsınız, karavanınızın alkovenine çıkmak için yaptığınız merdiveni sabit yapmışsınız. Zaten dar olan ve mobilyayla daha da daralacak olan giriş bölümüne ciddi bir engel oluşturacaktır. Sanırım bunu yaparken amacınız yukarıdaki ağırlığa yerden bir destek oluşturmak ama bu sefer de alanı daraltıyorsunuz. Başlangıç safhasında buna başka bir çözüm üreterek o merdiveni seyyar hale getirirseniz ileride sıkıntı yaşamazsınız.
Kolay gelsin...

Sayın Haşmet Bey öncelikle selamlar ve önerileriniz için teşekkürler.Zaten burada amaç fikir jimnastiği yaparak bu üretimde ve buradaki tüm üretimlerde güzel oluşumlara yön vermek.Önerinize gelince:Ben öncelikle dıştaki bagaj merdiveni konusunda öneriniz sanmıştım ilk olarak.Tek parça ve sabit olacaktı.Uzantısı da tampona yaklaşacaktı.Bunun böyle yapılmasındaki önemli etken sabitleme yerinin yukarıdan üst sol kapı menteşesi destekli ve alttan yine alt menteşe destekli olmasından kaynaklanıyordu.Bunu ilk imalat aşamasındaki arkadaş bu gerekçe ve anlayışla yapmıştı.Ben de konuya merdiven aşamasında fazla müdahil olmadığımdan bu şekil oldu.Fakat yaptığım değerlendirmelerde ve izlediğim vede gözlediğim çalışmalarda ,dökümanlarda daha ergonomik merdiven tarzları olduğunu olabileceğini açıkça gördüm ve biliyorum.Aslında merdiven dıştan şöyle olmalıydı:(önce bu konuyu izah edip resimleyeyim bahsettiğniz konuya döneceğim)

17348_buyuk.jpg

Haşmet Bey bahsettiğniz konuya devam ediyorum.Önce şunu belirteyim;eğer bagaj merdiveni bu ve benzeri olsaydı meraklı çoluk-çocuk vs.vs.vs. bagaja daha zor tırmanırdı.Buna benzer bir merdiveni burada çalışmalarını takdirle izlediğim değerli Yusuf Bey kardeşim çalıştı.Onu da bu arada tekrar çalışma azmi ,eforu ve disiplini konusunda kutluyorum.Gelelim asıl bahsettiğniz iç alkoven merdiveni konusuna.Fakat ben sizin dediğinizin aksine bunun sabit olmasından ve bu şekilde olmasından yanayım.Aracın içinde her şeyin taşıyıp dökmeye yer değiştirmeye giderken sökmeye vs.vs. gerek duymadan sabit olmasından yanayım.(Dar mekanlarda herşeyin birkaç fonsiyonu yerine getirmesi kadar pratik birşey yoktur.)Merdiven hem alkovene destekleyici bir konstrüksiyon oluşturuyor hem de çok geniş kapı alanını merdiven altına yapılacak fonksiyonel bir dolap kapatacak.Daha burada çok uzun anlatmama gerek olmayan o aşama geldiği zaman resimleyeceğim durumlarda da görülebilecek fonksiyonları olacak.Bence bu doğru bir seçimdir.Gerekliydi.Seyyar olması bu durumdan daha çok problemli kullanım oluşturacaktı.Önerinize saygı duyar,teşekkür eder ve fikir jimnastiğine devam derim.Saygılarımla.

Haşmet Bey haaa şunu söylemeyi unuttum.Elbette program dahilinde bu iş makul sürede bitecek.Bu kesinnnnnn.Eğer bitmezse bir tepsi baklava meselesi var ya elbette sizlere de kargoyla yollanır.Şunu söylemeyi unuttum baklava yanında gecikme cezası olarak imalatçıya sunulacak(ALLAH göstermesin) bol acı isotlu çiğ köfteden de göndeririz.Saygılarımla.

Oğuz bey teşekkürler,baklavayı da, bol isotlu çiğ köfteyi de bir gün bir kampta keyifle yer, bu günleri anarız. Saygılar...

Oğuz bey merhaba karavanınızı bir an önce içinize sinerek bitirmenizi dilerim .Bülent usta straforları yapıştırıyormu yoksa sıkıştırarakmı sabitliyor, yapıştırıyorsa yapıştırıcı olarak ne kullanıyor bende aynı çalışmaları yapacağım fikir edinmeye çalışıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR