Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Bu gün sabah, karavanın sineklik montajına başladım, sinekliğin eni 100 cm ama kayar kapı 140 cm olunca, önce kayar kapının otomatik açılım mekanizmasından dolayı açılamayan son kör noktasına yukarıdan aşağıya kadar 41 cm eninde bir kontrapalk montajladım, kontraplağın içe bakan yüzeyi beyaz, dışa bakan yüzeyine su izolasyonunu desteklemek için deri kapladım, kayar kapı otomatik mekanizmasının kapanma konumunda içeri girebilmesi için kontraplakta mekanizma için bir boşluk bıraktım, bu boşluk sineklik dışında kaldığı için boşluğa ayrıca bir tülü torba gibi dikip boşluğa montajlayacağım mekanizma boşluğa girince tül torbanında içine girecek böylece tüm kapı boşluğu açık nokta kalmaksızın tülle kapanmış olacak...
Sonra tülün sol, sağ ve üst tarafına kendinden yapışkanlı aldığım cırt bantın yumuşak kısmını yapıştırdım, kayar kapının sağ, sol ve üst tarafına (üst tarafı kapının üstüne deyil 15 cm kadar tavana doğru dönerek yapıştırıldı) cırt bantın sert olanını yapıştırdım, sineklik boyu yaklaşık 25 cm uzun geldi bunuda keserek çıkarttım...Sineklik istenildiği zaman kayar kapıya içeriden cırt bantlar ile tutturulacak, istenmediği zamanlar cırtlarından çekip sökülerek bir dolapta muhafaza edilecek, sinekliğin sürekli takılı kalmasını gerekmediği zamanlar karavana giriş çıkışta engel yaratmaması için sabit montajı tercih etmedim...
Şu anda sineklik sağlıklı bir şekilde çalışıyor, içeri girişte veya dışarı çıkışta, sinekliği hiç düşünmeden sinekliği delip geçer gibi yürüyüp geçince yücut geçişi tamamlayınca, mıknatıslar hemen karşılıklı olarak birleşerek kapanıyor, çalışma gayet sağlıklı, sorun yok...
SON SÖZ; Sineklik her nekadar sağlıklı olarak çalışmata isede, montajı oldukça zor, özellikle eski kasa psa'lara kayar kapının üst çekme demiri sorun çıkarıyor, yeni kasa psa'larda bu kayar kapı üst demiri aracın içinde deyil kapı kasasında çalışıyor...Eski kasa PSA'sı olanlara sineklik montajını hiç tavsiye etmem, yeni kasa PSA'sı olanlara tavsiye ederim ama yinede kapının daraltılma işlemi veya sinekliğe ek yapılarak kapı enine ayarlanması gerekiyor, montajı yinede zor..
Bilginize...