Karda Suzuki Performansı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zopa27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,554

zopa27

Ana Kamp
Mesajlar
34
Tepkime Puanı
1
Yer
HANIM KÖY :))
suzukimi geçen sene nisan ayında almıştım kar yüzü görmemişti hiç onun içib kar yağmasını dört gözle bekliyordum ama kar üstündeki performansı beni açıkcası hayal kırıklığına uğrattı. ya da benim beklentilerim çok yüksekti onun için öyle oldu.

araç arkadan çekişli olduğu için 2L de virajlarda kayabiliyor.
kara saplanmam saplanırsam bile çıkarım diyordum, yanılmışım bol bol saplandım bol bol arabanın altını küredim (gerçi hep askıda kaldı)


şimdi sorum şu :smiley: sizin karda sürüş için önerebileceğiniz şeyler var mı acaba? veya karda saplanıldığında ne yapmak gerekir. şimdiden tşk. ederim

2003 5k vitara 1.6 jlx wagon
 

Etiketler
Ynt: Karda Suzuki Performansı

Aracın yerle irtibatını ve hareketini lastikler sağlar. Önce lastiklerinizi bir gözden geçirin derim.
 

Ynt: Karda Suzuki Performansı

2L derken heralde 2H demek istediniz, karlı zeminde mutlaka 4H ile yola çıkın, yol araç batmayacak şekilde karlı olsada 4H fren - viraj emniyeti açısından faydalı olacaktır,
Kış lastiği veya çivili lastik kullanın,
Kış lastiği yeterli gelmezse zincir takın,
En azından arka diferansiyele kilit taktırın.
 

Ynt: Karda Suzuki Performansı

Lastikleriniz mutlaka ve öncelikle kar için uygun olmalı, gerekirse 4 tekere birden zincir takmanız lazım.
4H'de bile önden ve arkadan 1'er tekerlek patinaja düşerse araç ilerlemez, arka diferansiyele kilit takılabilir (ancak normal yol kullanımında daha dikkatli olmak lazım).
Derin karda aracın altının oturmasını engellemek için yükseltme az da olsa fayda sağlayabilir.

Kara saplandığınızda yapılacak şey, tekerleklerin önünü açmak, varsa zincir takmak, yoksa lstik altına kum paleti veya elinizin altında ne varsa (pas pas bile bazen iş görebilir) uygun birşeyler koymak. En önemlisi yavaş ve mümkün olduğunca sabit hızla ilerleyerek kaymamak ve yol dışına çıkıp derin kara saplanmamaktır.
 

Ynt: Karda Suzuki Performansı

Harun Bey kar zeminler çok değişken ve görecelidir.Aracnız nasıl bir 4x4 olursa olsun ve nasıl lastikler olursa olsun eski yağan ve sertleşmiş karlı bir zeminde aracınızla ilerlerken aracınızın altı zemine (kara) sürtmeye başlarsa kesinlikle yolda kalırsınız.Fakat yeniyağmış dolayısıyla yumuşak karlı zeminde aracınızın altı sürtse bile lastikleriniz iyi ise yolda kalmazsınız.Oturduğunuz bölgede genellikle düşük sıcaklıklar söz konusudur.Buda karın zeminde sertleşmesi anlamına gelmektedir.Aracınızın limitlerini iyi sınayıp aracınızı ve kendinizi riske atmamanızı öneriyorum.
 



Ynt: Karda Suzuki Performansı

söylediklerinizin çoğunu zaman zaman uyguluyordum zaten ama sayenizde yeni şeylerde öğrendim çok tşk. ederim. sanırım arabamın sınırlarını biraz zorluyordum, yarım metre karı yara yara gitmeye çalışırken batıyordum genelde :D

şu arka dif olayının maliyeti acaba ne kadar olur bi fikriniz var mı?
 


Ynt: Karda Suzuki Performansı

diff kilidinin fiyatı 300 yada 350 euro civarı olması lazım.karda sürüş işide birazda size bağlı.ama öncelik lastiklerde ve derin karda az da olsa tereddüt edip gaz keserseniz benim gibi çok saplanıp kalabilirsiniz.yani altımda 4x4 var igder diya hele hele yalnız ve ıssız yerlerde gerekli donanımınız yoksa dikkatli olun..selamlar...
 

Ynt: Karda Suzuki Performansı

herkeze merhabalar bende bir suzuki vitaracıyım aracımı yeni aldım lastik seçimi konusunda teretdütte kaldım aracımda marshall 215 70 16 at ler var ancak karda pek randıman alamadım tavsiyeleriniz ne olur aarcımıda yükseltmek istiyorum cevaplarınızı bekliyorum saygılar
 

Ynt: Karda Suzuki Performansı

öncelikle foruma hoşgeldiniz. şayet suzuki forumunu daha önceki sayfaları da kapsayacak şekilde detaylı incelerseniz bu konuda birçok açıklamanın ve uygulamalı bilginin üstadlar tarafından yapıldığını göreceksiniz. teşekkürler...
batukan' Alıntı:
herkeze merhabalar bende bir suzuki vitaracıyım aracımı yeni aldım lastik seçimi konusunda teretdütte kaldım aracımda marshall 215 70 16 at ler var ancak karda pek randıman alamadım tavsiyeleriniz ne olur aarcımıda yükseltmek istiyorum cevaplarınızı bekliyorum saygılar
 






Ynt: Karda Suzuki Performansı

Kar perfonmansımı? Kar küreme aracı gibi çalışır yemini suyunu eksik etme altında sağlam lastik olsun.(Derin karda federal MT lastikler çok güzel çalışıyor.)

JEEP 020.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,139
Mesajlar
1,533,803
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst