Kartepe mi Uludağ mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,579

Etiketler

Ynt: Kartepe mi Uludağ mı?

Yerinde tespit etmişsiniz .Biz de geçen sene 3000tl ye yakın bir fiyatla kar lastiği aldık .Ancak kayan yada zincir takmak için kenarda duranlar yüzünden bir saat yolda beklediğimiz oldu .Bir düzen getirmeleri ve tedbirsiz araçlara izin vermemeleri gerekiyor .Yukarıda otel bölümünde ise ,kayak yapmaya gelenler ve diğer misafirler için ayrı girişler yapılmalı ve ve o alan genişletilmeli .Biz yakın olduğu için tercih ediyoruz ama haftasonu yoğunluk hep düşündürüyor.O yüzden sabah erken saatte yola çıkmamız gerekiyor .

Geçen yıl Kartalkaya'da kaldık .Amacı kayak olanlar için gerçekten ideal .pistleri güzel ,bakımlı. Ayrıca ulaşılabilirlik ,konum ,tesis azlığı gibi sebeplerle günü birlik yada piknik vs için gelinmesine uygun bir yer değil.O zamanda kış sporları ile ilgilenenlere gün doğuyor .

Günübirlik kayak turu için Kartepe ideal (tabii hafta içi olmalı). Ben hafta içi sabah 5'te İstanbul'dan çıkıp, kahvaltıyı yolda yapıp, bütün gün kaydıktan sonra dağdan inerken akşam yemeğimi de yiyip, gece 9-10da evimde oluyorum. Hafta sonu Kartepe'yi önermem, Mahmutpaşa gibi.
Daha uzun süreli, konaklamalı kayak tatili için önerim Kartalkaya.
Bu arada Kartepe'de hafta içi lift sınırsız kullanım bu sene 55 TL. Kayak kiralamayı düşünenler de sakın ha otelden kiralamayı akıllarından bile geçirmesinler. 50TL'ye dandik, eski kayakları kakalıyorlar. Maşukiye'de yol üstünde pek çok kiralama dükkanı var ve fiyatlar da 20-25 TL. Üstelik malzemeler de hem yeni ve kaliteli hem de hizmet daha iyi.

Kartepe kayak evi ve Kartopu kayak evi var .Biz de yanımızda misafirimiz olunca Kartepe kayak evin 'den kiralıyoruz .otel içinde eğer cumartesi yerine pazar akşamı kalırsanız .yarı fiyat ödüyorsunuz .İki kişi iki gün için 4 tane skipas alsanız ,otele verdiğiniz parayı geçiyor (kalmazsanız ).Otelde kalırsanız kahvaltı yemek ve konaklama yanınıza kar kalıyor .Yemekleri ,yurtii ve dışı birçok tecrübeme güvenerek söyleyebilirimki gayet güzel .Çwşit fazla değil.Bence bu da çok önemli değil.Odaları da güzeldi .

İzmit'li olmama rağmen gönül rahatlığıyla Uludağ diyebilirim.Yap-işlet-devret kapsamında dağın yarısı 49 yıllığına Green Park'a kiralandığı için uzun süre Kartepe'den farklı bir şey beklememenizi öneririm.
Green Park'a gelince, yemeklerinden memnun kalmamıştım,kardeşime ders verilmesi için bir kayak hocasıyla konuştuğumda ukala tavırları hiç hoşuma gitmemişti.Hayrına ders veriyorlar sanki.
Şahsen 10 seneye yakın snowboard yapıyorum.Bu işe baş koyduğumda ortada öğretecek hoca yoktu.Ama bu hoca bolluğunda hocaların tavırlarını hala anlayabilmiş değilim..
Pistlere gelince; 3-4 sene önce Geyik Alanı pistinin son 500 metresinde kızakla kayanlarla çarpışma riski vs. vardı,pistleri ayırmayı akıl etmişler..14. pistin sürekli temizlenmesi gerekiyor,ne yazıkki en az temizlenen pist..Pistler genel olarak kısa,verilen eğim dereceleri ve yönleri çok saçma..
Yani ben İstanbul'da yaşasaydım,feribotla karşıya geçer,Uludağ'a giderdim..
Selamlar, Deniz.

7-8 şubat gibi kartepeye ilk defa günübirlik gitmeyi düşünüyordum ailemle ama bu okuduklarımdan sonra mesafeye rağmen kartalkaya daha mantıklı duruyor. Özellikle liftlerin başında çok uzun kuyruk olduğunu söylüyor arkadaşlar da, 5-6 tur ancak kayabileceksek ne anladım sınırsız skipass'tan diye sorarlar adama.