Kask Tak !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,743
Ynt: Kask Tak !

Ben kendi çapımda duyurmaya çalışıyorum. Temelde yaşam tarzım motosiklet olmamasına karşın kendi web sayfamda "neden tam kapalı kask kullanmalıyız!" gibi konulara yer verdim.
http://www.mycamper.info/index_camper.html Bu adreste solda çıkan resimlerden "myScooter"a tıklayın!

Etrafımda çok motorcu arkadaşım olmasına rağmen, ben ve eşim, scooter alınca ilk iş olarak KASK almaya gittik. Tabii motor scooter ya,
"scooter kaskı" aldık. Ancak kısa bir süre sonra, bir tanıdığımızın motosiklet kazası haberini duyar duymaz (scooter kullanıyormuş, kafasında da scooter kaskı varmış, arkadaşın özellikle çenesi filan parçalanmış) hemen kaskları aldığımız yeri aradık, sağ olsun onlar da anlayış gösterdi; "scooter kask"larımızı ciddi bir fiyat farkı ödeyerek, esas olması gereken çenelikli kasklarla değiştirdik.

Bugünkü aklım olsa, çenelikli olmasına rağmen açılabilir yerine tam kapalı, sabit çenelikli kask alırdım.

Bu çalışmaları zaten Enduro MOtosiklet Kulübü (EMOK) için hazırlamıştım, daha fazla kitlelere duyurulması konumları ve imkanları dolayısıyla motosiklet kulüplerine ve sitelerine düşüyor.

Etiketler

Tekrar ellerinize sağlık diyorum. Umarım motor kullanan herkes farkına varır bu durumun.

Ben de 4 aydır motor kullanıyorum. Henüz kendime kask alamadım ama bir arkadaşımın verdiği kapalı kaskı kullanıyorum. Şu sıralar yeni bir tane alacağım. Bazen açık kask alsam mı demiyor değilim ama özellikle sizin işlerinizi gördükten sonra ve verdiğiniz bilgilerden dolayı hiç aklıma bile getirmemeye karar verdim.
Hoş benim beğendiğim açık kask "shubert J1" modeliydi, fuarda denedim. Görüş açısı mükemmeldi. Biraz pahalı olmasına karşın çene kısmına koruyucu bir parça koymuşlar. Kaza anında ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Pahalı olduğu için pek araştırmadım ama galiba vazgeçtim yine.

En tehlikeli kazalar kısa mesafelerde yaşanır.Genelde kask ve koruma kullanılmaz.