KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
aracımın arazisindeki sorunu halledince test amaçlı kayışdağına çıkalım dedik, yol aslında kısa olduğundan elimizden geldiğince uzatıp dolambaçlı yerlerden geçmeye çalıştık
Ynt: kayışdağı- hafif offroad gezimiz (09.09.2012)
zeminde pek bir zorluk yok, kuru zeminde standart lastikle bile çıkılabilir ki vitara öyleydi, tek sıkıntısı yağmurun açtığı kanallar oldu. Ama yağmur yağdığında son rampada mt lastiksiz çıkmak imkansız olur, bayağı dik çünkü
İçerideki yapılar harabeye dönmüş ve çok eski, yeni yapılar yapılmadan veya var olan yapılar restorasyon görmeden askeriye gelmez oraya, içeride baz istasonları ve telsiz kulesi olduğundan dış kapıları onarıp kilitlemişlerdi hatta kapı üzerine jiletli tel çekmişler..
Sanırım 2012 şubat sonu mart başı gibiydi, tepeye çıkıp anten kurup acil durum haberleşmesi için tatbikat yapmıştık ve anında askerler gelmişti, konuşup gerekli izinleri almıştık. Asker aktif olarak orada görevde ve bazı yasakları var, ona göre davranmak lazım.
Ben en son 1.5 sene önce çıkmıştım, Anadolu Yakasını izlemek için gerçekten güzel bir manzaraya sahip Kayışdağı Zirvesi. Bu aralar tekrar çıkmayı düşünüyordum da, manzara izleyeceğiz diye gözaltına alınmayalım diye sorduydum.
Öyle bir sıkıntı olmayacağına eminim.. Nerdeyse 2 haftada bir kesin çıkarım, gecede çıktığım oluyor, gündüzde.. sadece aşağılarda ayyaş magandalara dikkat edin yeterli..