Kazdağları Etekleri Keşif Gezisi (1-3 Şubat 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,392

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Bu hafta sonu ne yapalım derken Cuma günü Bursa'da işim çıktı. Hal öyle olunca hemen dibimizde ;D olan kazdağlarına eteklerine gitmeye karar verdik. Tabiki Biblo ile .. Bu sefer gezimizin Serhat ve Nuray'la beraber yaptık.. Aslında aklımdan geçen Kazdağlarınsa Sarıkız zirvesine çıkmaktı ancak ve lakin daha çok dinlenme gezisi oldu.

Gezi bilgileri
Rota: İstanbu-Bursa-Edremit-Güre-Assos
KM: 464 KM (Assos-İstanbul/Tuzla)
Kalınan Yerler: Zeytinbağı / CarpeDiem Bungalow
Gezi Süresi : 2 Gün - 2 Akşam

Ben tatil yörelerinin bu aylarını çok seviyorum. Sessiz, sakin, kafa dinlemek için ideal. İlk durağımız Güre çıkışında yer alan Çamlıbel köyü içinde bulunan Zeytinbağı butik oteli. Zeytinbağı Erhan Bey'in ve eniştesi sanatçı Tuncel Kirtiz'in yeri. Mimarisi ve yemekleri enfes. Elbette konukseverlikleri de.. Zeytinbağı Otel'inde 8 oda bulunuyor. Bunlardan 6 oda taş ev şeklinde mimariye sahip. Yatağından tavanına kadar geleneksel taş ev mimarisine sahip. Aksesuarlarda tarzı bozmayacak şekilde seçilmiş. Daha fazla bilgi için http://www.zeytinbagi.com adresine bakabilirsiniz.

Zeytinbağı'na Cuma akşam üstü vardık. Hemen eşyalarımızı yerleştirip deniz kenarına inelim istedim. İşte Güre'den akşam üstü keyfi fotoğrafı:
DSC_2050.JPG

Akşam yemeği Kazdağlarının yaban otları ile donatıldı. Benim en çok ilgimi çeken çilek soslu pancar kökü oldu. Arkasında gelen Kılıçbalığı şişi akşamın son lezzeti olarak damağımızda kaldı.

Zeytinbağın'nın keyifli mekanından fotoğraflar:
DSC_2087.JPG

DSC_2101.JPG

DSC_2114.JPG

Sabah Kahvaltısında bir görüntü
DSC_2071.JPG

Sonrasında ise çevreyi gezmeye başladık. Sutüven şelalesi ve hemen ilerisinde bulunan efsanesi olan Hasan Boğuldu göletine yürüdük.
DSC_2142.JPG

Şelalenin altındaki gölet ve Biblo
DSC_2170.JPG

DSC_2168.JPG

Hasan boğuldu göleti
DSC_2199.JPG

Biblo yorulunca montum üstüne koydum :smiley:
DSC_2217.JPG

Hemen ilerisinde Pınarbaşı piknik alanı var. Aslında piknik alanları çok sevmem ama su kaynağının doğduğu yer olduğu için gidelim bir bakalım istedik. İşte kaynağın başlangıcı
DSC_2552.JPG

Bu gezi keşif gezisi niteliğinde olduğu için ve koştur koştur göreceğim diye gezmekten hoşlanmadığım için az yeri ziyaret edebildik. Ancak Sarıkız dağına (1720 metre) çıkmak ve yaylarını ziyaret etmek gerekir. Bir sonraki gezimizde niyetim Kazdağları etekleri değil, Kazdağlarının içlerine doğru ilerlemek yönünde.

Sonrasında dere yatağından ve etrafda turladıktan sonra Altınoluk'un hemen ilerisinde bulunan Cumartesi akşamı konakladığımız Carpe Diem Bungalow evlerinin bulunduğu Küçükkuyu kasabasına gidiyoruz. Carpe Diem Assos yolu üzerinde sahile yakın bir mekan. Zeytinağaçları arasına yapılmış Bugalow evlerde konaklama yapabiliyorsunuz. Sezon dışı olduğu için yiyecek içecek yok. Bizde kendi yiyecek ve içeceğimizi alıyoruz. İşletme sahipleri Alp Bey ve Sibel Hn acil işlerinden dolayı istanbul'a gitmişler ama Cüneyt'in misafirperverliğinde güzel bir akşam geçiriyoruz. Cüneyt hem salatamızı hazırladı hemde ateşte etlerimizi pişirirkende içeceklerimizi ikram etti.

Carpe Diem Bungalow evlerinden görüntüler:
DSC_2255.JPG

DSC_2251.JPG

Sonrasında ise zeytinliklerin arasında Assos'a doğru yola koyulduk. Assos'da giderken güzel bir kumsala sahip Kadırga koyu:
DSC_2340.JPG

DSC_2345.JPG

Önce antik kente çıktık arkasından ise Assos'da köy içindeki kahvehanede acıbademli ve damlasakızlı kahvemizi taş masalarda yudumladık. Oraya giderde bu kahveyi içmezseniz hata edersiniz. Lakin bu kahvenin tadıda pişirilme şeklide özel. Kahve doğrudan fincan içinde ateşte yapılıyor. Son derece hafif ve güzel bir aroması var.

DSC_2454.JPG

Athena Tapınağından da bir kaç fotoğraf yayınlayım ayıp olmasın :smiley:
DSC_2393.JPG

DSC_2381.JPG

Dediğim gibi bu aylarda bu yerler enfes. Hava sıcaklığı da hiç fena değildi. Pazar günü hava parçalı bulutlu ama 14 derece. Assos antik liman (oteller bölgesi aynı zamanda) sadece bizim gibi gezen 10-15 kişi bar. Denizi görünce dalış kıyafetlerimi getirmediğime üzüldüm. Bu aylarda giderseniz varsa mayo ve dalış kıyafetinizi götürmeyi unutmayın. Soğuktan korkmuyorsanız su gayet sıcak. Assos betonlaşmamış yapısı ile huzur veren bir ortam.

Assos'a bu aylarda giderseniz güzel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Güzel taze balıkları Grand Assos Otel'de bulabilirsiniz.

Assos'un bu sakin halini çok seviyorum:
DSC_2485.JPG

DSC_2470.JPG

DSC_2479.JPG

Sokaklarında Biblo yalnız yürüyor
DSC_2508.JPG

Etiketler
Ynt: Kazdağları Etekleri Keşif Gezisi (1-3 Şubat 2008)

çok güzel fotoğraflar.3.fotoda biblo adına yakışır şekilde biraz içerde biblo gibi dursa ne güzel olacakmış.mevsimlik gibi anılan yerlerin aslında her mevsim ayrı bi güzelliği var.güzele ne yakışmaz gibi...elinize sağlık

Murat Hocam bu yapılır mı ya..? :smiley: :smiley: Fotoğraflara bakarken içim gitti vallahi. Ah memleketim ah. Şimdi nasıl sakindir oralar, en sevdiğim zamanları... Çok güzel bir gezi olmuş. Babakale'ye geçebildiniz mi? Orası da çok güzeldir şimdi...

Çok güzel bir gezi olmuş . Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz .

Paylaşım için teşekkürler...
İlaç gibi geldi...

Murat gene bir muhteşemlik yapmışsın :D ne güzel olur bu aylarda Edremit Körfezi bilirim , ellerine sağlık, özlem giderdim sayende, şööyyyleee bir daldımmmm Kazdağlarına :D

ceranus' Alıntı:
Murat gene bir muhteşemlik yapmışsın :D ne güzel olur bu aylarda Edremit Körfezi bilirim , ellerine sağlık, özlem giderdim sayende, şööyyyleee bir daldımmmm Kazdağlarına :D

Zerrin mesajın için teşekkürler. Ahh dediğin gibi keşke Kazdağlarına bir dalabilysemdim. Eteklerinde kaldık..Sarıkız zirvesi çok aklımda kaldı . Karlar eridikten sonra ve insan kalabalığı gelmeden tekrar bir gitmek lazım. Nisan başı gibi tekrar gidelim istiyorum. Bu sefer motorla gideceğim:smiley: Aslında bu geziyi buradan da duyuralım. Çünkü asıl gezi yürüyüşle yapılacak zaten. Orada buluşur gerekirse.

murat bey aracınızı satıyor musunuz?sanki sahibinden de ilanınızı gördüm.umarım hayırlı bir iş içindir.

Evet Murat , Kazdağları gezisini buradan duyuralım , hem sıkı bir yürüyüş olur , hem de Kazdağları bizimdir desteği yapılmış olur, çok heyecanlandım birden :smiley:

gintro' Alıntı:
Zerrin mesajın için teşekkürler. Ahh dediğin gibi keşke Kazdağlarına bir dalabilysemdim. Eteklerinde kaldık..Sarıkız zirvesi çok aklımda kaldı . Karlar eridikten sonra ve insan kalabalığı gelmeden tekrar bir gitmek lazım. Nisan başı gibi tekrar gidelim istiyorum. Bu sefer motorla gideceğim:smiley: Aslında bu geziyi buradan da duyuralım. Çünkü asıl gezi yürüyüşle yapılacak zaten. Orada buluşur gerekirse.

ceranus' Alıntı:
Evet Murat , Kazdağları gezisini buradan duyuralım , hem sıkı bir yürüyüş olur , hem de Kazdağları bizimdir desteği yapılmış olur, çok heyecanlandım birden :smiley:

Sarıkız zirvesi uyar mı? Ben oraları bilmiyorum. Zerrin eğer bilgin varsa senin liderliğinde bu tür geziyi yapalım. Nisan'nın ilk haftaları uygun olabilir

duman' Alıntı:
murat bey aracınızı satıyor musunuz?sanki sahibinden de ilanınızı gördüm.umarım hayırlı bir iş içindir.

Cüneyt aracı satıyorum. Ancak daha rahat offroad yapmak için hafta sonları kullanacağım Niva alacağım ...

nisan ayının 25 inde Çanakkale düşünülüyor , bu nedenle bu tarihten yaklaşık bir ay önce olması sanırım daha iyi olur .
Zirve konusunda TezMertek-Murat' tan destek alırız , o bölgeyi benden çok daha iyi biliyor :smiley: ondan sonra organizasyonu beraber yaparız :smiley:

gintro' Alıntı:
Sarıkız zirvesi uyar mı? Ben oraları bilmiyorum. Zerrin eğer bilgin varsa senin liderliğinde bu tür geziyi yapalım. Nisan'nın ilk haftaları uygun olabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,055
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler