Kemalpaşa - Armutlu - Çıra Deresi; 1. Sivri, 2. Sivri Doğa Yürüyüşü (14 Şubat 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edis2209 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,371
Ynt: Kemalpaşa - Armutlu - Çıra Deresi; 1. Sivri, 2. Sivri Doğa Yürüyüşü (14 Şubat 2010)

Ne demek Muratçığım.Bilgileri paylaşmak için buradayız.
Birebir mücadelesinde çalıştığım için çam kesenin ne melanet bir böcek olduğunu iyi bilirim.Bizim çalıştığımız yıllarda biyollojik mücadele şimdiki gibi gelişmediği için kimyasal ve mekanik mücadele yapardık.Uzun saplı dal makasları ile keseleri kış aylarında böcek daha larva fazında iken ( kelebek olmadan ) toplar , uygun yerlerde istif ederek yakardık.En etkili yöntem bu idi .Ama şimdi çok modern mücadele yöntemleri var.Dişi böceklerin kokularını içeren tuzaklar bile kullanılıyor.( Ah biz erkeklerin kaderi ;D )

Etiketler
Ynt: Kemalpaşa - Armutlu - Çıra Deresi; 1. Sivri, 2. Sivri Doğa Yürüyüşü (14 Şubat 2010)

:smiley:

Biliyorum aağabey bende çok kullandım o makas tarzı bıçakları.
Atilla ağabeyim Urla da ki orman da kolay çalışsın diye kendisine Teleskopik Sırık hediye etmiştim.
Ucuna kanca makas bağlayarak mücadeleye devam ediyordu rahatça.
Sabunlu su içine sokuyorduk biz.
Sabun alkali olduğu için keseyi tamamen kapatıyor tıtıllar çıkamıyordu.
Daha sonra da topluca yakıyorduk bizde.
Bilmeyenle aa ne şirin koza böyle demiyor mu.?

Nadir Bey ve Murat Bey'e bilgiler için çok teşekkür ederim.
Çam ağaçları üzerinde bu zararlıları gördükçe içim yanıyor.
Ulaşabileceğimiz yerlerde olsa gördüğümü imha edeceğim ama çok ama çok yüksek ve dal uçlarında..
Bu vesile ile buradan seslenelim o zaman doğada yukarıda sunulan foto'daki böceklerin üzerine basmadan geçmeye çalışalım :smiley:
Sevgiyle kalın.

Doğa yürüyüşlerim esnasında koparabileceğim yakınlarda olursa mutlaka durup tek tek tüm kozaları koparım taş ile ezer ya da çevrede su var ise suyun içine sokup üzerine taş koayarak yürüyüşüme devam ediyorum sürekli.

Yüksel dallarda ve yamaçlarda kalanlara ise içim cız ederek bakıyorum bende.
Arşivimde bu böceklerin nasıl kurumaya sebeb olduğuna dair ayrıntılı fotoğraflar vardı.

güzel bir doğa yüryüşü olmuş paylaşım için teşekkürler

bu böcekler bizim temizlememizle bitmeyecek,daha etkin çalışılmalı her hafta farklı bir yere yürüyorum ama manzara hepsinde aynı ve eskiye oranla daha fazla çam da bu yuvalanma sözkonusu zaten iyi bakamadığımız ağaçlarımız birde böçekler yüzünden telef oluyorlar.

Öyle adaşım.
:(

Sen GPS sorununu çözdün mü.?

yanına geldiğim de çözecez inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler