kendi karavanımı yapmak istiyorum araç seçimi konusunda yardımcı olurmusunuz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan byyorunqe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,921

Etiketler
Ynt: kendi karavanımı yapmak istiyorum araç seçimi konusunda yardımcı olurmusunuz

byyorunqe' Alıntı:
aranıza yeni katıldım ve kendi karavanımı yapmak istiyorum araç seçimi konusunda yardımcı olurmusunuz...

Hoş geldiniz. :smiley:

İstekleriniz, koşullarınız, olanaklarınız, ortamınız, araç hacmi ...vb hakkında bilgi verin ki yanıtlar gelebilsin. ;)

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Ynt: kendi karavanımı yapmak istiyorum araç seçimi konusunda yardımcı olurmusunuz

hafta sonları olursa kısa süreli tatiller için düşünüyorum.. 2 kişilik , wc, tv, mutfak , vb .... olanakları oluşturabileceğim bir arac düşünüyorum... opel movanu w.0 td , maginus m2000 ,iveco daily 35s 11... bunlar aklımda olanlar....

Öncelikle hoş geldiniz bu günler site arkadaşları,nın tatilde olduğu bi dönem bu aralar destek almanızın zaman alacağı kanısındayım.. sadece hafta sonları ? bu cok detaylı bi olay aracınız hafta ici iş icin kullanacakmısınız yoksa 2. bi aracınız var onumu kullanacaksınız aile kac kişi kısa sürelide olsa aracda gecelicek kac kişi olacak yeme icme olayını nası düşünüyosunuz yani siz cavid abinin dediği gibi durumunuzu detaylı yazarsanız size destek bi okadar fazla olacağı kanısındayım yine yazayım Cavid hocamın yazdıklarını tek tek detaylıca acıklarsanız sizin acınızdan daha iyi olacağı kanısındayım......

İvecolar, çok sağlam fakat sert araçlardır, makasları değiştirmeniz gerekir, ayrıca arkadan tahrikli oldukları için ve dolayısıyla bu araçta önden arkaya bir şaft bulunduğu için diğer birçok araçtan yüksektir, " bu yükseklik kasa iç yüksekliğini etkilemez sadece kasa şafta yer açmak için yüksektedir " ve bu durumda özellikle virajlarda sürat kesmenize neden olur.
Ben bu dezavantajlarına rağmen, torkundan ve hamal bir araç olduğu için memnunum.

Ynt: Kendi Karavanımı Yapmak İstiyorum Araç Seçimi Konusunda Yardımcı Olurmusunuz

Merhaba, bizim aracımız Fiat Ducato. İçini eşim yaptı. Bu sene 93 günlük Türkiye turu yaptık hiç sıkıntı çekmedik. Aracı 55.000 km de almıştık. Tavsiye ederim.

Ynt: Kendi Karavanımı Yapmak İstiyorum Araç Seçimi Konusunda Yardımcı Olurmusunuz

araç seçimi kullanım alışkanlıklarına ve bütçeye doğrudan bağlı; iki kişi için 13 m3 PSA grubu araçlardan son derece kullanışlı bir camper yapmak mümkün "MOTOKARAVAN" bölümünde yapılan araçların imalat aşamaları size pek çok bilgiye erişmeniz hususunda ansiklopedik bir kaynak olacaktır......

Araç arkasında enine yerleştirilecek 130-140 cmlik sabit bir yatak ,1m genişliğinde bir banyo kabini ,mutfak ünitesi 110 lt buzdolabı ve sabit oturma grubu ile arzuladığınız konfora ulaşmanızı sağlayacak klima,ortam ve/veya su ısıtma sitemleri,uydu ve tv sisteminin yanısıra tente solar enerji sistemleri gibi ekipmanların seçimleriyle aracınızı tamamlayabilirsiniz......Ancak tüm bunların seçiminde tercihinizi belirlemiş olduğunuz bütçe ile orantılı olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Kalın sağlıcakla

Hülya Tenlik' Alıntı:
Merhaba, bizim aracımız Fiat Ducato. İçini eşim yaptı. Bu sene 93 günlük Türkiye turu yaptık hiç sıkıntı çekmedik. Aracı 55.000 km de almıştık. Tavsiye ederim.

Hülya Hanım merhaba.
Aracınızın resimlerini görmek ve istifade etmek isterim.
Sitedeki diğer arkadaşlarımız da istifade eder.
Mahzuru yok ise, eşinizin mesleğini veya bu becerisinin kaynağını da öğrenmek isterim

Sağlık ve başarılar dilerim.

Hoşgeldiniz ve hayırlı olsun. Teknik uygunluk, kişisel tercih, bütçe ve sair faktörlere göre göre karar vermeniz gerekecek. Ben tercihimi 17 M3 İveco' dan yana yapmıştım. Bu konuda mevcut başlık zaten açılmış durumda, incelemenizde fayda var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17277.0
Moderatörümüz sizi oraya davet etmeden eşyalarınızı toplamaya başlayabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,097
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR