Ynt: Karavan Yapımı
forumdaki tüm arkadaşlar merhaba,yaklaşık 2 gün bilgisayarımı açamadım(işlerim dolayısıyla), Ahmet arkadaşımın açtığı topik oldukça ilerlemiş.Karavanda ısıtıcı olarak basit bir soba-fan(elektrikli,raks marka) kullandığım için,hiç başka alternatif aramadım.Bu nedenle bana lpg sadece mutfak için gerekti.Şubat 2006'da karavanımı aldığım 12 kg.lık tüpüm ocak 2007'de karavanımı sattığımda hala bitmemişti.Yani sadece mutfak amaçlı kullanılacaksa boşuna uğraşmamanı öneririm. Ama karavanda lpg veya mazot ile ısınmanın daha mantıklı olacağı bir gerçek.
ayrıca daha önceden incelediğim birçok avrupa karavanda( özellikle alman yapımı olanlarda) senin düşündüğün lpg tankı uygulaması yapılmıştı.
Pejo boxer minibüs uzun kasa mı?(10 m3?) eğer değilse karavanını dizayn ederken sıkıntı yaşayabilirsin. Özellikle banyo-wc için yer kalmayabilir.bunun dışında koltukları,camları ve ticari değeri nedeniyle biraz pahalı kaçar.Benzer yaştaki bir panelvanı daha uygun alabilirsin.Hatta bazı karavancılar arkadan hasarlı araçları alıp, tamir ettirip,karavana çevirirler.
bu günkü ilanlarda senin için iki tane karavan seçtim görüntüleri ve donanımları ile sana (ve sn.Güngör'e) uygun görünüyorlar. www.sahibinden.com,ilan nosu4481628 ve2676086, hoşçakalın, Haşmet KALKANCI...