Pardon Adil abi..
Boza tarifi;
**3 su bardağı bulgur + 1 çay bardağı pirinç + 3 lt su = düdüklü tencerede 30 dak pişecek..
**Sonra, el blenderi ile iyice parçalanıp, ince süzgeç den, kaşık arkası ile geçirilerek püre gibi olacak
**Kıvamı koyu olursa boza kıvamı olacak şeklide sıcaksu eklenerek kalın mai akışkan bir kıvama gelecek
**İçine 3 kaşık toz şeker, iyice karıştırılarak eritilecek
**En son 2 çay kaşığı ılık suda eritilmiş toz hamur mayası ilave edilecek, veya maya yerine bir önceki imalattan 1 su bardağı boza..
**2-3-4 gün CAM ağzı kapaklı kavanozda oda sıcaklığında bekletilirken günde 3 defa tahta kaşık ile karıştırılacak,
**Karıştırmadan önce kavanoza bakın, göz göz küçük kabarcıklar olmaya başlayınca, zaten burnunuzada ekşi bir koku gelmeye başlayacak (bu süre ortam sıcaklığına göre +_ 1 gün olabilir), İşlem tamam demekdir
**son olarak 3 su bardağı toz şeker ilave edilip, el blenderi yardımı ile karıştırılarak eritilip, fremantasyonun durması için pet şişelere doldurulup doğruca buzdolabına kaldırılacak, imalatınızı en geç 5-6 günde tüketmeniz tavsiye edilir
**Afiyet olsun...