<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)</b><br />
<br />
Yusuf Usta,<br />
Teşekkür ederim, Benim heyecanımı ve hissettiklerimi paylaştığın için,<br />
Selamlar,<br />
<br />
Bugün bayramdan önce taktırdığım çeki demirinin projeleri ve TSE onayı elime ulaştı,<br />
Hemen yurtiçi kargoya gittim, Dağıtımdaymış, aracı sanayii de bulup teslim aldım kargomu,<br />
Frensiz 400, frenli 900 kg lık limit belirlenmiş,<br />
Karavanın boş ağırlığını 500 kg altı olarak bitirebilmek altın hedefimiz, Bu bize 750 olan ruhsat zorunluluğu sınırına kadar 250 kg kargoyu gönül rahatlığıyla karavanın içinde taşıyabileceğimiz anlamına gelecek. Arabadaki kargo için ayrılan kısmı da sayarsak bu bize özellikle sezonluk yolculuklarda ciddi bir kolaylık sağlar. 600 kg'ı gümüş, 650kg'ı bronz hedef olarak düşünebiliriz. <br />
Belgeler çok ayrıntılı ve bütün hesaplamalar üzerinde yapılmış, Biraz karmaşık hesaplamalar söz konusu, projeler, fatura gerekli her şey eklenmiş<br />
<br />
Şu an arabanın bütün belgeleri elimde,<br />
Bundan sonra 29 gün içinde muayeneye girip, Trafik tescil'e durumu bildirmek ve ruhsatımı değiştirmek zorundayım.<br />
Bu değişikliği biraz erken yaptık, Ama bu Çelebi'nin bundan sonraki yapımında malzeme taşıma işlerinde daha rahat kullanılabilmesini sağlayacak,<br />
Özellikle İzmir'den alınması gereken malzemelerin taşınması ve büyük bir kısmı İzmir'de yapılacak-yaptırılacak olan Mobilya, iç dekorasyon gibi işlemler öncesinde<br />
bu tadilatın yapılabilmesi iyi oldu...</div>