Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 979
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,548
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

eline sağlık güzel oluyor

Etiketler

Bugün önce frenlerle ilgili iyileştirmeler yaptım, Fren milinin ön kola bağlantısını düzelttim. Şimdi daha sağlam ve güzel oldu.
Bundan sonra üst iç yağmur siperlerinin yapımını bitirdim. Sorunlu bölgelere özel parçalar yaptım, Bu konu da biraz uğraştırdı açıkçası. En sonunda izolasyonunu da tamamlayarak kapak su sızdırmazlığını sağlayan yapıları tamamen bitirdim. Bu yapılar ayrıca iskelete de destek oluşturacak biçimde bitti ve karavanı daha da sağlamlaştırdı. Üst kapak da yerine daha bir sıkı oturuyor artık ve kapalı olduğu sürece bütünleşiyor alttaki yapıyla, Bunu sağlayan bir yerde bu yağmur olukları oluyor,
Bir aşamayı daha geride bıraktık, çadırı olmasa bile şu haliyle tek bir damla su giremez içeriye, Ama ne olur ne olmaz diye contasını en son monte edeceğiz. Yani üst kapakla şimdilik işimiz bitti,
Sıra kapılarda.

Yücel kolay gelsin. Bir aşmayı daha arkada bırakmışsın. Üst kapağı nasıl indirip-kaldıracaksın? amortisörlü ve kilitli bir mekanizma kullanmak gerekir diye düşünüyorum

Haşmet bey, Merhaba, Teşekkürler.
Aynen öyle olacak.

Bugün çok güzel bir gündü, Sabahtan akşama kadar güneş hiç tepemden eksik olmadı,
Ben de rahat rahat çalıştım.

Arka kapıların iç kasasını oluşturacak l profil ve lamaları keserek arka kapının karavandaki hazırlığını tamamladım,
Boyamaya vakit kalmadı ama olsun onu da haftaiçi yaparım,
Sonrasında kapıların kağıt üzerinde çizimini yaparak gereken parçaları belirleyip hepsinin kesimini yaptım,
Şimdi kapıların toplanması ve yerine montajı var sırada...

Kolay gelsin Yücel, kullandığın kelime "kapıların" bir tane kapımı var yoksa çift kanatlı iki kapımı...

Teşekkürler,
270 derece açılabilen iki kapı olacak Atilla abi. Yani çift kanatlı.

kolay gelsin, izliyoruz

Merhaba yücel bey ben yeni üye oldum her akşam mutlaka girip bugün ne yaptınız diye bakıyorum çok güzel ilerliyor kolay gelsin

kolay gelsin yücel.

Merhaba yücel bey ben yeni üye oldum her akşam mutlaka girip bugün ne yaptınız diye bakıyorum çok güzel ilerliyor kolay gelsin

Teşekkür ederim Hakan bey, Foruma Hoşgeldiniz. Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Yanlız foruma katılanlar tez zamanda karavan sahibi oluyor haberiniz olsun.
Selamlar,

kolay gelsin yücel.

Teşekkür ederim Rıfat Abi,
Selamlar,

Çalışmaların devamını merakla bekliyorumKolay gelsin!