<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)</b><br />
<br />
Teşekkür ederim...<br />
<br />
Fiyat bakımından tabiki kavak ama kavak kontraya sağlıklı vidalama yapmak imkansız, çünkü çok gevrek bir malzeme, kavağı mutlaka başka bir malzeme ile kaplamak gerekiyor, kaplama eni 130 cm, kontaların eni 170 cm, kafadan 40 cm çöpe gidiyor buda fire demek, kavağı vernikli olarak kullanmak ise hiç hoş bir şey deyil..ben uzun süre araştırma yaptıkdan sonra fiyatını göz ardı ederek contratableye karar verdim....<br />
Neden ducato, çünkü I (1996-2003)ve II inci (2003-2007) nesil PSA araçlarda iveco motor kullanılıyordu, fiat ivecoyu satın aldı, artık, ducatoda iveco motor devam ediyor ama jumper ve boxer fiat ile anlaşamayınca ford motor kullanmaya başladı, bu yüzden ilk tercihim ducato ama uygun ve düzgün araç bulabildiğimde jumper veya boxer de yapabilirim..Tabiki en önemlisi 17m3 lerde sadece ducatoda 3000cc 160 HP power motor var, diğerlerinde 120 HP 2300cc motor var, aradaki motor gücü farkını eğer power kullanmadıysanız hayal bile edemezsiniz, yer uçağı diye karikatürize edenler gerçekden haklı, 160 hp 3.0 power motor inanılmaz bir güç, diğerleri artık bana kağnı arabası gibi geliyor..Ayrıca büyük motor arkasındaki ağırlıkdan hiç etkilenmediği için yakıt olrak küçük motorlardan daha az yakıyor, en önemlisi, çanakkale sokakağzı gibi çukur bir cennete inerseniz, farkı çıkarken görüyorsunuz...<br />
Tabiki boşaltımı hızlandırmak için maceratör kullanılabilir...Ama wc atığı ile mutfak atığını aynı depoya verene ben etik olarak karavancı demem..Ayrıca mutfak atığını kampingde bile çok az açarak toprağa bile verebilirsiniz ama wc atığını asla..50 litrelik mutfak atığına pis su demem, kampingde toprağa bile azar azar emdirilebilir ama 50 litre wc atığı ile aynı depoyu paylaşırsa bu sefer 100 litre wc atığınız olur...<br />
Bravo doğru hatırlıyorsunuz, ocak üzerinde kullanılabilecek spiralli su ısıtıcısını bitirdim, düşük basınçlarda sıcak su veriminde hiç bir sorun yok ama musluğu biraz fazla açınca özellikle banyo halinde, sipiralden geçen su yeterince ısınmıyor, ayrıca sistem maliyeti oldukca yüksek çıkıyor, lpg ile çalışan benimde karavanlarıma takdığım hermetik su ısıtıcıları ile neredeyse kafa kafaya bir maliyet çıkıyor, macera aramaya değmez, orjinal ısıtıcı kullanmakda fayda var...Ayrıca karavanı ben kendime yapsam uçuk kaçık bir sürü şey yapabilirim ama bu tip tasarımlar gerektiğinde bakım, onarım ve tadilat ister, biz bu işlerden anladığımız için bize hava hoş ama bu tip tasarımlar ile donatilmış bir karavan yeni meraklı bir karavancı için çok sorunlar çıkarır, ben karavanlarda tüm yeteneklerdeki insanların zevk ile karavancılık yapabilecekleri bir standartlar sağlamaya çalışıyorum, karavanda büyük sorunlar çıkmasın herkes mutlu olsun, zevk için çıkılan tatilerde bozulan ekipmanlar moral bozması, veya standart olsunlarki, mağzadan alınan yedeği ile yenileme imkanı olsun..Ekipman maceralarını bizim kendi kullanacağımız karavanlara ayırmayı tercih ederim...Tatil keyif yapmak içindir, ekipmanlar standart olsun keyfiniz bozulmasın...</div>