Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper 15m3 -ihsan (findikim)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan findikim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 164
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,109

Etiketler

SERİLA' Alıntı:
İhsan bey aracınız hayırlı olsun. Ben de 15mt Dukato düşünüyorum. Onun için sizin aracın dönüşümü bana da güzel bir referans olacaktır. Tez zamanda bitirip keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim.

Teşekkür ederim. Zannımca en ideal ölçüdeki araç bu karavan yapmak için. Ordan burdan çalıp bişeyleri sığdırmak için uğraşmıyorsunuz.
 

nasah' Alıntı:
Güle güle kullanın. Yazınız oldukça motive edici. Ben bile kendim yapabilirim diye düşünmeye başladım :D

Kolay gelsin

Hasan

Teşekkürler Hasan Bey.Yapamamanız için tek neden inanın sadece "Ben Yapamam" düşüncesi. Yapım için bir çok malzeme ve yöntem var ve dahası hemen her türlü bilgi bu forumda verilmiş/anlatılmış. Tek ihtiyacınız olan birazcık cesaret. Bende çok düşündüm acaba profesyonel bir firmaya mı yaptırsam diye.Sonuçta taşın altına elimi koyup kendim yapmaya karar verdim. Ha hata yapmıyor muyum. Tonla. Ama geriye dönüşü olmayan hiç bir şey yok. Düzelte düzelte ilerliyorsunuz.
 

Akdeniz45' Alıntı:
Anlattıklarınızı okuyunca karavanı iki günde bu hale getirmişsiniz gibi geldi bana. Üste üç havalandırma Türkiye şartları için ideal bir çözüm.Hayırlı olsun ve kolay gelsin.

Teşekkürler. Malesef yaklaşık 3 hafta falan sürdü. Malum ilk deneyimim. Ama ne yaptığını baştan bilen biri olsa sanırım 2-3 günde bir aracı bu hale getirmek çokta zor bir şey değil. Henüz resmini paylaşamadığım yataklar falanda atölyede hazır halde. Bugün suni deri kaplama alıp kapladıktan sonra yerine yerleşecekler.
 







3 hafta gibi bir zamanda karavan yaptığınız için sizi kutlamak lazım bazı yerlerde üç beş ay gibi uzun bir sürede karavan yapmanın çok zor olduğunu belirten yazılar okuyunca insanın hevesi kaçıyor sizinki gibi üç haftada bittiği zamanda kafamız karışıyor acaba hangisi doğru diye.
 




marmariscj7' Alıntı:
3 hafta gibi bir zamanda karavan yaptığınız için sizi kutlamak lazım bazı yerlerde üç beş ay gibi uzun bir sürede karavan yapmanın çok zor olduğunu belirten yazılar okuyunca insanın hevesi kaçıyor sizinki gibi üç haftada bittiği zamanda kafamız karışıyor acaba hangisi doğru diye.

Selamlar;

Öncelikle yanlış anlaşıldıysam düzelteyim. 3 haftada resimlerde görüldüğü hale geldi, bitmedi henüz karavan. Ama dediğim gibi ben çok acemiyim. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yapıyorum. Dolayısıyle zamanın çoğu düşünüp taşınıp karar vermekle geçiyor. Bu üç haftalık zaman diliminde gerçek iş yaptığımız zaman 1 hafta bile olmamıştır. Zaten resimlerde de görüldüğü gibi pek bişiy yapmış sayılmam.

Birde 3 tane şanşlı olduğum konu var. 1. si Mimar olduğum için planlama mobilya yalıtım gibi konularda deneyim sahibiyim. 2. si tam teşekküllü bir atölyem var. 3. sü hiç bir şeyi tek başıma yapmak zorunda kalmıyorum, biraderim bana yardımcı oluyor.

Benim fikrimi sorarsanız, kendin yap modelinde bir karavan bir ayda çok rahat tamamlanır. Önemli olan hangi kalitede ve detaycılıkta bir iş istediğinizdir. Eğer çok detaycı ve mükemmeliyetçi bir yapınız varsa 1 sene bile sürdürebilirsiniz bu işi.
 


Bugün malzeme toplamakla geçti sayılır.

Öğlen gibi atölyeye gidip mutfak dolabı için 3 adet çekmece yaptık. Sonra tüpün geleceği kısım hariç tüm mutfağın çekmeceli olmasına karar verdik. Bu sayede alttan bişiy almak için eğilip aramamız gerekmeyecek.

Banyo içi kaplama için 1 mm beyaz pleksi düşünüyordum. Ama onun yerine gidip krem renkli bir mineflo aldım. En azından köşe izolasyonları için uğraşmayacağım. Almışken yeride yüksek trafiğe dayanıklı mineflo kaplamaya karar verip onuda tedarik ettim.

Mobilyaların boyası uzun zamandır aklımı kurcalıyordu. Ne yapacağıma tam karar verememiştim. Boya için uzman olmak lazım, en önemliside sabırlı. Tüm seçeneklerimi gözden geçirip sonuçta tüm duvar ve mobilyaları suni deri ile kaplamaya karar verdim. Zaten aracın tavanında da bu kaplamayı kullanmıştım. Bally ile kolayca yapışıyor ve anında bitmiş bir yüzey elde ediyorsunuz. Üstelik boya masrafının dörtte birine ve ortalığı batırmadan.

Hemen Mertere gidildi ve 3 farklı renkte suni deri kumaşlar alındı. Krem, kahve ve turuncu. Aklımdakini yapabilirsem oldukça şık ve kullanışlı olacağını düşünüyorum.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,455
Mesajlar
1,518,141
Kayıtlı Üye Sayımız
172,108
Kaydolan Son Üyemiz
desiredesire

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst