Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 436,568
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

güngör' Alıntı:
Levent merhaba,
Karavanını mutlu günlerde kullanmanı dilerim. Ruhsatı almışsındır umarım.
Levent

Levent bey çok teşekkürler, ruhsatı bu cuma günü için gün verdiler cuma günü ise 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, artık pazartesi almaya gideceğim

Etiketler

Levent bey Sizin ve Yusuf beyin karavan yapım aşamalarını okuyup takip ederken roman gibi film gibi geliyordu bana niyetlendik ama bu taş ağır bir taş ucundan tutunca anladım Allah hepimizi muaffak etsin Ama inanın sizin yerinizde olacağımız günler gelecekmi bilmem

Ramazan bey ümitsizliğe kapılmayın kendimi övmek için yazmıyorum ama biz arabayı yaparken önümüzde örnek yoktu ve işin brokrasisi bile net değildi biz biraz mecburiyet biraz cesaret birazda gayretle bu işi kurtardık şükür şimdi sizin önünüzde onlarca örnek var anladığım kadarıylede eliniz yatkın bu işlere hani diyorum ben yapabildiysem siz hayli hayli yaparsınız,bu arada benim karavan satıldı ve şu an Antalya-Lara'da ;)

grjet' Alıntı:
Levent bey Sizin ve Yusuf beyin karavan yapım aşamalarını okuyup takip ederken roman gibi film gibi geliyordu bana niyetlendik ama bu taş ağır bir taş ucundan tutunca anladım Allah hepimizi muaffak etsin Ama inanın sizin yerinizde olacağımız günler gelecekmi bilmem

:D :D :D :D
moralini bozma bir işin ucundan başladınmı arkası geliyor merak etme, ben de işe başlama arifesinde senin gibi strese girmiştim, bir assolistin sahne heyecanı gibi, işe başlayınca stresde yavaş yavaş dağılıyor, çık ve şarkını söyle iyi veya kötü sen elinden geleni yap,
buradan ikinci tavsiyenide söyleyeyim hemen
***alt yapını oluşturmadan(pis ve temiz su depoları,elektrik ve su tesisatı) mobilyalarına başlama****

yaybek' Alıntı:
Ramazan bey ümitsizliğe kapılmayın kendimi övmek için yazmıyorum ama biz arabayı yaparken önümüzde örnek yoktu ve işin brokrasisi bile net değildi biz biraz mecburiyet biraz cesaret birazda gayretle bu işi kurtardık şükür şimdi sizin önünüzde onlarca örnek var anladığım kadarıylede eliniz yatkın bu işlere hani diyorum ben yapabildiysem siz hayli hayli yaparsınız,bu arada benim karavan satıldı ve şu an Antalya-Lara'da ;)
Yusuf bey çok alçak gönüllüsünüz aslında benim size ve levent beye ustam yada üstat demem gerekir...
karavanınızın satıldığını formdan ögrenmiştim herhalde ev aldınız Güle güle oturun evinizde insanın emeği işin içinde olunca ne de de olsa kıyıp satması zor olmuştur ama siz bundan sonraki yapacağınız karavanı daha güzel ve şık yaparsınız buna inanıyorum
buralpdi' Alıntı:
:D :D :D :D
moralini bozma bir işin ucundan başladınmı arkası geliyor merak etme, ben de işe başlama arifesinde senin gibi strese girmiştim, bir assolistin sahne heyecanı gibi, işe başlayınca stresde yavaş yavaş dağılıyor, çık ve şarkını söyle iyi veya kötü sen elinden geleni yap,
buradan ikinci tavsiyenide söyleyeyim hemen
***alt yapını oluşturmadan(pis ve temiz su depoları,elektrik ve su tesisatı) mobilyalarına başlama****
Levent bey gerçekten bir abi gibi verdiğiniz örnekler insana moral oluyor ben sadece kısmet diyorum. sizede teşekür ediyorum.
bildiğim en güzel şey ''Doğru yerdeyim'' bundan eminim.

devam,
Cumhuriyet bayramını fırsat bilerek bu haftasonu üç gün karavanımızda çalışabildik, cuma günü kalan kapaklarımızın göbeklerini alıştırdık,

DSC01599.jpg

DSC01600.jpg

DSC01601.jpg

DSC01602.jpg

DSC01603.jpg

alıştırdığımız kapakların göbeklerini önce kalın zımpara sonra ince zımpara yaparak yerlerine tutkallayıp yapıştırdık,

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

sonra macunlarını çektik, zımparasını yaptık,

DSC01607.jpg

DSC01612.jpg

DSC01611.jpg

DSC01604.jpg

DSC01605.jpg

cumartesi günü hava güzeldi, kaldığımız yerden devam ettik macunlu kapaklarımızı zımparalayıp dolgu verniğine hazırladık,

[attachment=1]

zımpara işimiz bitince önce kapakların arkalarını, kuruduktan sonra ön yüzeylerine dolgu verniklerini attık,

DSC01614.jpg

DSC01613.jpg

DSC01616.jpg

DSC01615.jpg

pazar günü karavanın mobilyalarını verniğe hazırlamaya başladık, ağbim maskeleme işine yoğunlaştı bense verniğe hazırladım, macunlanacak yerleri macunladık yüzeyleride zımparalayarak zemini düzelttik, köşeleri hafif kırarak keskinliğini aldık, yüzey hazır hale gelince dolgu verniğini attık,

DSC01617.jpg

DSC01619.jpg

DSC01622.jpg

DSC01623.jpg

DSC01618.jpg

Elinize sağlık, kolay gelsin, güzel hafta sonunu iyi değerlendirdiğinizi sanıyorum, pazar günü uğramayı çok istiyordum ama belimden sonrada şimdi grip oldum, uğrayamadım, yok yazdığınızı biliyorum, ama devamsızlıkdan sınıfda bırakmayın, söyleyin rapor getireyim....

dolgu verniği çekilen gül ağacı bütün güzelliğini sergilemeye başlıyor, yoğun ahşap desenini bizlere sunuyor, gerçek rengini ortaya çıkarıyor

DSC01632.jpg

DSC01633.jpg

DSC01634.jpg

DSC01635.jpg

DSC01636.jpg

atiladi' Alıntı:
Elinize sağlık, kolay gelsin, güzel hafta sonunu iyi değerlendirdiğinizi sanıyorum, pazar günü uğramayı çok istiyordum ama belimden sonrada şimdi grip oldum, uğrayamadım, yok yazdığınızı biliyorum, ama devamsızlıkdan sınıfda bırakmayın, söyleyin rapor getireyim....

geçmiş olsun ağbi hafta başı bende öyleydim Allahtan haftasonuna toparladım da güzelce çalıştık, rapora gerek yok sınıfta bırakmayız merak etme ;D

Levent abi ellerinize sağlık daha dolgu vernikte bu halde cilasını yaptığınızda kim bilir nasıl olacak,tatil size bayağı yaramış güzel yol almışsınız çırağı bu sefer daha çok çalıştırmışsın çok yüklenme işin sonunda kaçmasın bari ;D

yaybek' Alıntı:
Levent abi ellerinize sağlık daha dolgu vernikte bu halde cilasını yaptığınızda kim bilir nasıl olacak,tatil size bayağı yaramış güzel yol almışsınız çırağı bu sefer daha çok çalıştırmışsın çok yüklenme işin sonunda kaçmasın bari ;D

sağol Yusuf bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, olması gereken işlem bu şekilde, arkadaşlar işin doğrusunu görsünler, vernik nasıl yapılır en azından bilsinler

bir ara ben bakkala gideyim dedi bırakmadım, ne olur ne olmaz diye ;D ;D ;D

Harika, Karavanda ahşabın verdiği sıcaklığı çok seviyorum.
Elinize sağlık,
Ama selilozik malzemeyle kapalı alanda çalışırken maske şart.
Hem de mümkünse gaz maskesi.
Kapılar açık olsa da küçücük alan kapalı alan sayılır.
Havada uçan parçacıklardan mutlaka etkilenirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,776
Kaydolan Son Üyemiz
UĞUR TOHUMCUOĞLU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR