Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 331,776
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Bir de yeri gelmişken, planı aynen uygulayacaksan, su depoları da arka yatağın altında kalan bagaj kısmında olacaksa bu araçta yapılması gereken ilk iş su depolarının demir profillerle sabitlenmesidir.İzolasyonu yaptıktan sonra kaynak işleri için tekrar açmak zorunda kalman hoş olmaz.Sabitleme işini çok ciddiye almalısın.Bu işin fizik hesaplamalarını çok iyi bilmiyorum ama Allah korusun bir çarpışma anında 100-150 kg.lık bir su deposunun nasıl bir basınca maruz kalıp nasıl bir kuvvet uygulayacağını kestirmek pek güç değil.Özellikle deponun ön kısmına gelecek profiller bu dirence karşı koyabilecek güçte olmalı.
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

merhaba hadi kardeşim banada bi cesaret ver bende başlayım şimdiden kolay gelsin
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

arkadaşlar ben emekli polisim inanın polis olarak o kadar katı degilliz ruhsat konusunda karşılıklı saygı içerisinde inananın hoş görümüz vardır ama kaza anında allah göstermesin hukuki sorun için bişe diyemem ama ruhsatda ille karavan yazmak zorunda degil koltuklara emniyet kemeri oldukdan sorna ve proje bu şekilde cizdirirseniz münübüs olarakda cıkarabilirsiniz asıl olan makina mühendisince cizel projedir
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın emekliadam,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Bu konuda bizim çekincemiz yollarda çevirme yapan trafik polislerinden değil inanın.
Trafik polisi en fazla kapasitesinden fazla ya da uygunsuz biçimde yolcu taşımaktan ceza yazar.Sorunumuz proje onay aşaması ve TUV muayene istasyonları.Karavan yapımında genellikle açılır-kapanır arka minderleri çıkabilen, çoğunlukla içleri dolap olarak kullanılabilecek özel yapım koltuklar kullanılır.Seyir esnasında yolcu güvenliğini ciddiye alan arkadaşlarımız zaten bu koltuklara emniyet kemeri uygulaması yapacaklardır.Yusuf arkadaşımın da söylediği gibi hiçbir yasa ve yönetmelik kendi çocuğumuza, ailemize verdiğimiz önemden daha fazlasını veremez.Bu konuda vurdumduymaz olanlar ise normal hususi otomobillerinde ön koltuktaki yolcunun kucağında çocuklarını taşımaya devam edecektir.Bunu da yasa ve yönetmeliklerle değil ancak eğitimle engelleyebilirsiniz.Ancak yeni yönetmeliğe göre istenen CE belgeli arka koltukları var olan şekilleriyle kullanmamızın, istediğimiz özelliklerde olanları da bulmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Metin0035 ilginiz ve övgü dolu sözleriniz inanın beni çok mutlu etti.Yalnız itiraf edeyim ki kaç zamandır tırmalayıp duruyorum bu uğraşım sonucunda aldığım projeden sonra siz değerli dostların övgülerine tezahuratlarına :D maruz kaldım bilmiyorum hak ediyormuyum bu kadar övgüyü şimdi tüm dostlar durmuş beni izliyor acaba Yusuf ne yapacak nasıl yapacak bu da bende stres yaptı :eek: beklentilere cevap verebilecekmiyim elime yüzüme bulaştıracakmıyım bu işin içinden çıkabilecekmiyim diye düşünmeye başladım sizlere mahcup olurmuyum.Benim karavan işim Memleket meselesine döndü sanki.yanlış anlamayın inanın ilginiz çok hoşuma gidiyor sadece size ve bu kadar ilginize karşı mahcup olmak istemiyorum.Bu kadar ilgiden,bu kadar destekden sonra yapmamam ayıp olur herhalde.Gecemi gündüzüme katıp az imkanlarla bu işin yapılabileceğimi ümid ediyorum.

Cem kardeş kirlilik ne kelime benim karavanım bölümüne dostların yazması bana gurur veriyor.koltuk sayısı 2+1 doğru öndeki mevcut koltuklar arayı bölen sac zaten sökülüyor hatta şöför koltuğu tekli olduğu için dönerli yapılabiliyor bu konuda sıkıntı yok.arkadaki yatak tek parça değil iki yanda oturma gurubu olacak ortada masa, masa inince yatak olacak.Bunuda böylece halledeceğiz kısmetse.parasal kısmını özel mesaj atarım tabi her isteyene.
depo işinide senin dediğin titizlikte yapma konusunda hemfikirim tekrar teşekkürler.

Sayın Emekliadam ilginiz için teşekkürler ve aramıza hoş geldiniz.Mak.müh.olması gereken şekilde çizdi bizede ona uymak düşer tabi kanunlara yasalara karşı hepimiz saygılıyız yalnız yasalar çıkartılırken Türkiye'nin ekonomik gücünüde hesaba katmak lazım biliyorumki kanunların yasaların hepsi bizim sağlığımız için hiçbir yasa insanlara eziyet olsun diye çıkarılmaz bunun farkında olanlardanız.Polislerimizinde art niyetliyi iyi niyetliyi ayırt edip çoğunlukla ona göre muamele ettiğiniderdinizi anlattığınız zaman çözüm ürettiklerini çokca görmüşümdür birde meslek olarak basın mensubu olmam sebebi ile çokca birlikte çalışmamız olmuşdur o sebepledir polislerden yana bir şikayetimiz yok zaten önceki yazılarımda Polisler durdurupda arkaya neyi nasıl yapmışsın diye bakmaz demiştim.sayın Emekliadam 5 ay önce aldığım saat'e türkçe kullanım klavuzu aramak için nette gezinirken bu forumu gördüm ve bir daha çıkamadım :D ve bu aşamaya kadar geldik kabasını attık dileyim tüm karavan isteyen dostların dilekleri kabul olsun sizde başlayın hiç korkmayın gerisi geliyor kalın sağlıcakla.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sanırım sorumu çok net anlatamadım.Ben diyorum ki; senin araç zaten 2+1 di. Ruhsatta karavan yazmayıp da camlı kamyonet yazıyor olsaydı fark ne olacaktı?
Köprü geçişi, şehiriçi kullanımı bu şekilde farklı olacak mı? Ya da kamyonetlerin arkasına ocak, buzdolabı, yatak konulamaz diye bir kanun mu var? Arkada yolcu taşıyamayacak, trafik çevirmesinde problem yaşayacak olduktan sonra camlı van olsa ne olurdu? Belki ileride trafik çevirmesinde polislerin kafası karışır da kardeşim karavan yazıyor işte istersem yatakta uyuyarak bile taşırım yolcularımı mı diyeceksin? Benim de iyice kafam karıştı artık bu konularda o yüzden yazıyorum.
Şu an için gördüğüm en önemli avantajın aradaki sac bölümü için rahat olarak kaldırabilmendir.Bu sac plaka olmayan renault master gibi araçlar da var piyasada. Şehiriçi kullanımı zaten suistimal ediliyor.1. köprüden de geçmeyiveririm.2+1 olduktan sonra tadilat projesi ile cam ve havalandırmaları açtırıp camlı van olarak da devam edilebilir gibi geldi.
Sen en iyisi proje maliyetini bana mesajla atıver de ona göre değerlendireyim konuyu.Yalnızca cam ve havalandırma tadilatıyla karavan tadilatı aynı masrafa gelecekse değmez tabi.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

yaybek' Alıntı:
şimdi tüm dostlar durmuş beni izliyor acaba Yusuf ne yapacak nasıl yapacak bu da bende stres yaptı :eek: beklentilere cevap verebilecekmiyim elime yüzüme bulaştıracakmıyım bu işin içinden çıkabilecekmiyim diye düşünmeye başladım sizlere mahcup olurmuyum.Benim karavan işim Memleket meselesine döndü sanki.

Senin durumunda olsam aynı psikolojik baskıyı hissederdim inan. 6 aydır yazıp duruyorum bende henüz hiçbir gelişme yok. Bu daha kötü.Sen en azından başladın.Benzer baskıyı ben bile hissediyorum.Havanda su mu dövüyor bu adam diyecekler diye ödüm kopuyor.Neyse acelemiz yok. Şu kriz teğet oldu kaldı.Hele biraz geçsin de bakarız çaresine.Bana da bu aralar akıl veren çok. Ama kimse para vermiyor.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf Bey, hayırlı olsun başlangıcınız öncelikle. Bir makalede görmüştüm. Sıralamayı şöyle veriyordu; Tavan , izalasyon, elektrik ve tesisat, trim ve mobilya . Delme işlemi tabii ilk işlerden . Onun için de mobilyaları eğreti yerleştirin , delikleri açın diyordu. Yaptığınız karavanı ileride satma düşünceniz varsa mobilya ve döşemeyi mutlaka profesyonel birisine yaptırın diyordu. (tabii ki tesisat ve uzman değilseniz elektrik işini de. 12 V doğru akım öldürmez ama yangın çıkartabilir)
Ağırlık dengesini aklınızda bulundurun. Sadece ön tekerler ve sadece arka tekerler üzerinden aracınızı doldurdukça tartmaya çalışın ve aks yük değerlerini geçmemeye çalışın. Aracınızı delmeden önce herhangi bir yük taşıyan profile gelip gelmediğine 5 kere dikkat edin . Cem Beyin söylediği sabitleme işi çok önemli. Elektrik kablo kalınlıklarına dikkat edin. Voltaj düşümü 12 volt için 0.4 Voltu geçmemesine dikkat edin. (Kablo kalınlığı, geçtiği amper ve kablo uzunluğu ile alakalı voltaj düşüm tabloları var) Benim gibi de abartmayın. İki aküyü 35 mm2 lik kablo ile bağladım , gören herkez güldü. Transporterdaki tüm kabloları toplasan bu kadar kalın değilldir diye.
Bunları biliyorsunuzdur ama çok beklediğiniz için herşeyi bir anda yapacakmış gibi görünüyorsunuz , ondan hatırlatmak istedim:smiley:

Cem Bey, karavan ve kamyonet arasındaki avantaj-dezavantajları hepimiz tam bilmiyoruz galiba. Benim aklıma gelenler şöyle;
1- Birinci köprüden karavan geçer
2- Karavan için k2, src vs belge istenmez.
3- Kaza olursa hukuken kamyonet problem yaşayabilir, sigorta anlaşmada yoksa ödeme yapmaz. Hatta açığı bulan karşı tarafın sigortası size dava açabilir.
4- İkisi arasındaki trafik sigorta, kasko, vergi farklarını bilmiyorum.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayin Bartek karavan yapmanin ne kadar ciddi bir is oldugunu hatirlattiniz. Ozellikle elekrik bilgimin olmamasi beni bu isten hep uzak tuttu. Ahsap ve polyester meslegimin malzemeleri aslında. Her turlu ekipmanimin dahil oldugu bir heykel atelyem de var. Ama su elekrik ve tesisat isi basli basina bir dunya. Fakat Yaybek bu sorunu asacaktir. Ben benim alanlarima giren konulari, tecrubemi ve kaynak makinasi dahil tum alet edevatimi diger dostlarin seninle diger teknik bilgileri paylasmasi gibi paylasiyorum. Ne zaman istersen Kadikoydeki atelyemde servise hazirlar. Bittiginde karavanin sadece senin degil hepimizin cocugu olacak gibime geliyor.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

yusuf bey proje ve ruhsat masraflarını bana da mail atarmısınız rica etsem levent@sanmedtr.com
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Bartek sayın Mebus tavsiyeleriniz için teşekkürler.şu kredi işini hallettimmi imalata başlayacağım o zaman sizi çokca rahatsız edeceğim.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf bey teknik belgeyi alıken bir zorluk oldumu tofaş-fiyat'tan, para verildimi ?
benim kafamdaki projede temiz su deposunu şöför ve yolcu koltuklarının altını kullanarak yapmayı düşünüyorum
pis su depolarınıda kendilerine ayrılan bölümlerinin altını düşünüyorum
siz nasıl halletmeyi planlıyorsunuz
depoların yapımında hangi malzeme kullanmayı düşünüyorsunuz
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

duk1.JPG

resimdeki gibi temiz su deposunu yerleştirmeyi koltuklarıda su deposunun üstüne bağlamayı düşünüyorum
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Kardeş teknik belge için tofaş hiçbir ücret talep etmedi birmod beylikdüzü bayisini aradım onlar bana merkezin telefonunu verdiler aradım aracın plakasını ve birkaç soru sordular telefon aldılar sonrasında iki kere tekrar arandım ne sebeple istediğimi sordular tadilat dedim ne yapacaksınız dediler karavan dedim adres aldılar 3 gün sonra adrese gönderdiler hatta kargoyuda ödemişler.su deposu ile ilgili kafamda birkaç çözüm var ama daha tam yoğunlaşamadım bakalım nasıl olacak gelişmeleri yazacağım.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

bu gün bir araç bakmaya gideceğim, eğer araç kafama yatarsa ve almak nasip olursa ben de başlayacağım karavanımı yapmaya. ya nasip
 




Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst