<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)</b><br />
<br />
Avrupa birliği uyum yasalarını hazırlayanlar madalya takacak onlara. Olacak şey var, olmayacak şey var. Göreceksiniz şasesi yamuk, farı, fren lambası yanmayan araçlar yine trafikte olacak. Bunları geçirmesinler anlarım ama mobilyası 10 cm. kısa ya da uzun diye ağır kusurlu olmayı anlayamıyorum. Yusuf sıkma canını bir şekilde halledilir. Benim işlerim de hep böyledir. Hiç bir işim zorlamadan, aksilik çıkmadan olmaz. Sonunda öyle bir duruma gelirim ki, ortaya çıkan işe sevinecek halim kalmaz. Bir de şöyle düşün. Bu işler nereden çıktı? 20 yıldan eski araçlar neden hurdaya ayrılıyor? Kriz ortamında otomobilde ÖTV neden düşürülüyor? ÖTV düşsün stokalrımızı eritelim diyen amcalar 2 yıllık stoklarını 2 günde eritince neden zam yapıyor? Seri üretim belgesi almak neden zorlaştırılıyor? Karavan üreticisi küçük yerli firmaların önü neden kesiliyor? Karavan üretmek kimlerin tekelinde? Bütün bunların tek bir amacı var. Şişman amcaları daha da şişmanlatmak. İşte bu çarka çomak sokan biz ve bizim gibilere elbette yaşama şansı tanınmaz. Şişman amcaların köpekleri çoktur. Önüne iki yağlı kemik atınca bizim gibileri boğazlamaya pek heveslenirler. Ama unutulmamalı ki bizler bulunduğumuz mevkilere tırnaklarımızla kazıyarak ulaşırız. Azim, cesaret, yürek, bilgi, beceri ister. Öyle iki havlayıp hırlamaya pabuç bırakmayız. Yola devam.</div>