<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="Aka" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
Aka' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Madem izoleye başlıyorsun, bir iki tüyo vereyim.<br />
İzolasyonda eğer taş yünü, cam yünü türevi, folyolu veya folyosuz bir malzeme kullanmayı düşünüyorsan, izoleden sonra kaplama ağacını yapıştırmadan önce tamamını kapatacak şekilde naylon çekmelisin,<br />
Ayrıca su tesisatını çekerken, alingirli bol dirsekli yerlerden geçmek için plastik tesisat borusu yerine bezli şeffaf hortum ( kafaları kelepçeli ) kullanmanda fayda var, hatta mümkünse tesisatın tamamını bu hortumdan çekmek sadece armatür bağlantılarına yakın plastik boruya dönmek en hayırlısı.<br />
Çünki, plastik borular ek yerlerinden zamanla akıtmaya başlıyor ( vibrasyon yada gergi stresinden ) dolayısıyla kapalı yerlerden geçtiğinden tamiri çok mümkün olmuyor. ayrıca damlatmaya başladığınıa hemen göremiyorsun.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Folyalı izocam aldım.Altına 3 mm ses engelleyici " adını bilmem" sünger aldım.Su teşkilatı için dediğin hortumu gördüm.Tamamını ondan döşeyeceğim, ama üzerinde 18,20, 23 gibi basınç bilgileri var.O rakam kaç olmalı.Mutfak tüpünü dolabın altına aracın şasesine takmayı düşünüyorum"gaz kaçağına karşı"Alternatif düşünce:İveconun yanlarında şaseye çıkan 8 tane "5 cm çapında"delikler var.Bunlardan hidroforun,mutfak dolabının,duşun altına rastlayanlar var.Hortumun dışını izole ederek"donmaya ve yıpranmaya karşı" dıştan döşemeyi düşünüyorum.Arabanın elektrik kablolarının bir kısmı böyle döşenmiş.Spiral boru içinde.Selamlar.</div>