Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 226,396
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

uydur kaydır nereye kadar
emeğinize ve ellerinize sağlık

Etiketler

oldukça yaratıcı bir çalışma olmuş.. elinize sağlık.. maliyet etkin demek böyle bir şey işte... hem kullanılabilir hemde hesaplı bir tv antenine sahip olmuşsunuz..

Bende yapacağım ama buralarda plastik kap yok
Eline sağlık

Biz yollarda iken fotolar yerini bulmuş bile.

airboat' Alıntı:
Hoş gelişler ola

Geldik te, şimdide Saroz tarafı düşünüyoruz, misafirlerden fırsat bulabilirsek tabiki.

Bir hafta önceki tatilde ihmal ettiğim, ve sıkıntısını yaşadığımız sıcak su işine çözüm getirdim, ilk başta benimde aracında DAXOM şofben vardı fakat büyük tüp taşımak istemediğimden bunu söküp yerine dolap vs yapmıştım, ve birkaç sayfa önce bahsettiğim sistemi hayata geçirdim, bu sistem hiç bir zaman bir şofbenin yada su ısıtıcı aletin yerini tutmaz bunu baştan söyleyim, ama benim ihtiyacımı karşılar.

Amaç aracın ısınan motor suyundan bir HIRSIZ vasıtası ile sıcak su elde etmek.
Bunun için ben 9 LT bir düdüklü tencere edindim, çünki yaptırmaya kalktığım krom depo hem pahallı hende sağlam olmayacaktı.
Tencerenin içine 2,5 metre cıvarı 16mm bakır boru döndüm, içerideki kalorifer radyatörü girişlerinden bir T vasıtası ile su çıkışları aldım, ve tencereye giriş çıkış yaptım.
Ayrıca aracın hidrofor çıkışından tencereye soğuk su girişi ve birde tesisata bağlanmak üzere sıcak su çıkışı aldım.

Şekilde tencerem ve T lerin şekilleri görülüyor,
daha sonra tencerenin alt kısmına ısı değerini okuyacak bir NTC yapıştırdım, ve tencereyi ısı izolasyonu vazifesi görecek olan köpükle kaplamak için bir karton kalıba koydum.

Tencerenin boyunu özellikle koltuk altına sığacak şekilde seçmiştim, ve yerine yerleştirip bağlantılarını yaptım.

Ve suyunu doldurup marşa bastım, ilk açılış anında derecem havanında sıcak olmasından dolayı 25 derece ile başladı, rolantide 12 dakika sonra 30 derece ve her takip eden 5 dakikada 5 derece artarak ısınma devam etti. 45 derecede motorı kapattım, testin ilk aşaması başarılı, 45 derecelik suya el sokmak ise imkansız,
dediğim gibi hiçbir zaman şofben türü bir ısıtıcının yerini tutmasada, ortalama 80 derecelik 9 litre su 2 kişinin banyo yapması için yeterli olacaktır.

Uydurukcudan,kalfalığa,ustalığa vede mucitliğe yüksel mişsin bakıyorumda.Karadeniz tatili gördüğüm kadar yaramış sana.
Boşuna uğraşma sana elimdeki son payeyi de verdim,başka kalmadı.
Şaka bir yana;aylar önce düşündüklerini nihayet hayata geçirmişsin.Kutlarım seni.

"Uyduruk" işlere devam. "Olmaz" denen işleri "olur" kılan uydurukçuya selam...

Sağlıklı günlerde kullanın bu demektirki daha önceki kullanılan cihazların pabucu dama atıldı.

Selamlar Turan.