Kendi Karavanını Yapanlar; Kia Camper - Ferhat Şirin (fsirin)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,429

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Kia Camper - Ferhat Şirin (fsirin)

güngör' Alıntı:
bagajı tam ortalayıp paneli arkaya alsan nasıl olur? bütün yük arkaya konmuş olacak sürüş kalitesini düşürür.
Teşekkürler... :smiley:
Ben de yerine tam karar veremedim. Şimdilik deniyorum. Hangisi güzel duracak bakacağız. Bagajdan birşey almak ciddi sorunlu olacak. Yanımda yüksek bir tabura gibi bir şey de taşımam gerekecek. Daha öne koyarsam arkadan hiç ulaşamam ama orta kapının olduğu yerden ulaşmak kolaylaşacaktır.

gezmen' Alıntı:
Güle güle kullanın!... :smiley:

Feribotlarda fiyat avantajı yokoluyor artık; yükseklik artıyor baksana... ;D

Açıklamanın tümü bu denli mi? Marka ve model nedir? Kaç litre ve nereden açılıyor, arka mı yoksa yandan mı ...vb?

Cavid Sezen
Teşekkürler. :smiley:
Yüksek olmayan küçük otoparklara da giremeyeceğiz. :'(
Bauhaus'dan aldım whale-200 modeli 600lt. Yandan açılıyor. :smiley:

Ferhat hocam, güle güle kullan.
Ortada olursa, orta kapıdan, tabure kullanmadan ulaşılır sanki.

fsirin' Alıntı:
Küheylan'a port bagaj ekledik. :smiley:

Bunu koyabilmek için tenteyi geçici olarak söktük. Tentenin takılı olduğu ayaklar paslanmıştı onu da boyadım. Bundan sonra tente yeniden yerine takılacak.
Daha sonra port bagajın önündeki boşluğa da güneş paneli olacak. :smiley:

küheylan modifiye oluyor, seyehata hazırlık gibi geldi bana :D

güle güle kullan Ferhat

Ferhat bey Kuheylana modifiye yakismis. Bence arka bagaj kapisina bir merdiven hem yakisikli duru hemde yukardan birseyler alip koymak icin yaninizda iceride ekstradan bir tabure bulundurmaniz zorunlulugunu ortadan kaldirir.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın...Uzun süreli seyahatlerde Arabadaki dağınıklığı toparlayıp. içeride rahatlık yaratıyor...11 yıldır yaz-kış hiç sökmeden kullanıyorum, arkadan merdivenle kullanımı rahat oluyor...Diğer kullanımlar pratik değil...Güneş panelini araştırdınız mı? Kaça malolur,verim nasıl olur ve içerde elektrik ile ne kadar, hangi aletleri çalıştırır...Bu konuda maliyet ve teknik açıdan bilgi paylaşımınızdan memnun oluruz...

IMG_3776.JPG

Teşekkürler arkadaşlar. :smiley:

Küheylanın bir de bisiklet taşıyıcısı var. Bu nedenle arkaya merdiven şansı pek olmayacak gibi. :-\

Ekli dosyalar

• IMG_7904.jpg
    IMG_7904.jpg
    40.7 KB · Görüntüleme: 254

abucam' Alıntı:
Hayırlı olsun, güle güle kullanın...Uzun süreli seyahatlerde Arabadaki dağınıklığı toparlayıp. içeride rahatlık yaratıyor...11 yıldır yaz-kış hiç sökmeden kullanıyorum, arkadan merdivenle kullanımı rahat oluyor...Diğer kullanımlar pratik değil...Güneş panelini araştırdınız mı? Kaça malolur,verim nasıl olur ve içerde elektrik ile ne kadar, hangi aletleri çalıştırır...Bu konuda maliyet ve teknik açıdan bilgi paylaşımınızdan memnun oluruz...
Port bagajla öndeki havalandırma arasında 80cm kadar bir mesafe var. Bu durumda en fazla güneş paneli boyutu 120x80cm oluyor. Bu alana 80 ila 120W arasında bir panel koymak mümkün. 100W panel koyarbilim. Buzdolabım 3 sistem olduğundan, aslında enerji sorunum fazla yok. Panel sayesinde yaşam akümüzün her zaman dolu olacağını garanti altına almış olacağız. Uzun yolda olası yetersiz şarj durumunda, güneş paneli güzel bir takviye oluşturacak.

Ferhat hocam hayırlı olsun .Bir yerlere hazırlık var gibi....

mustafayetim' Alıntı:
Ferhat hocam hayırlı olsun .Bir yerlere hazırlık var gibi....
Teşekkürler.. :smiley:
Bu sene uzun gezi planı yok ne yazık ki. :-\ Artık kısmet seneye.
Bu seneyi kısa gezilerle idare edeceğiz. Bu hafta detaylı olmayan bir doğu karadeniz gezisi olacak. Belki bir iki yaylaya çıkarım.

fsirin' Alıntı:
Teşekkürler.. :smiley:
Bu sene uzun gezi planı yok ne yazık ki. :-\ Artık kısmet seneye.
Bu seneyi kısa gezilerle idare edeceğiz. Bu hafta detaylı olmayan bir doğu karadeniz gezisi olacak. Belki bir iki yaylaya çıkarım.

Tüh! Tanışma fırsatını kaçıracağız desenize. Ben Bayram'a kadar İstanbul'dayım :'-(

Hahaha dunyanin bir ucuna gidersen dogu karadeniz kisa tur olur.Supersiniz Ferhat abi..Umarim dogu karadeniz gezi yazisini siz doner donmez takip etmeye baslariz.Heyecanla bekliyor olacagiz.Simdiden hayirli yolculuklar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR