Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)
GezenGen' Alıntı:
Arka kapıyı kapatmayarak, yatak altında depo olarak kullanabileceğiniz bir alan kazanabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinası fikri de ilginç geldi, ne tür bir makina olacak acaba? Kolaylıklar diliyorum.
Evet sevgili GezenGen,
Arka kapının basamakları yerine arkaya kadar alt dolap yaptırıyorum. Ayrıca arka cam altından kapının yarısını örtecek biçimde (120 cm' lik) genişçe bir yatak yapıyorum. Altı dolap olacak. Eski bagaj yeri yine arka kapağından açılıp kapanarak kaba araç gereçleri koymayı tasarladığım genişçe bir bagaj olacak. Klima, jeneratör, su deposu, tüp (ya da lpg tankı), hidrofor motoru... gibi derli toplu bir bölüm tasarlıyorum.
Çamaşır makinesi dediğim nesne, Arçelik'in ithal ettiği ancak sonradan getirmeyi bıraktığı 90 lı yıllardan kalma üstten yüklemeli ikinci el bir makinedir. Tam otomatiktir, durumu oldukça iyi, yeni gibidir. Çalışması ısıtması, sıkması denendi. 3.5 kg lık bir kazanı var. Üst kapak açılarak yükleme yapılıyor.
Genişilik: 40 cm
Yükseklik: 90 cm (tekerleri ile)
Derinlik : 60cm
Ben bu karavanda ağır makineleri (klima, çamaşır makinesi, buzdolabı...) 220 volt ile çalışacak biçimde hazırlayacağım. Biliyorum ki yaşam aküsü ile, invertör ile bu tür yüksek tüketimli aygıtlar çalışamazlar, ya da uzun soluklu çalıştırılamazlar. Klima, çamaşır makinesi gibi aygıtlar ancak çok zorda kalınırsa jeneratör ile çalıştırılabilir, ancak aşırı ses üretmesinin yanında bu yöntem ekonomik de olmaz.
Bunun dışında kalan hidrofor, aydınlatma, müzik, televizyon, bilgisayar gibi aygıtlar aküler ile çalışabilir durumda tesisatlanacak. Su ısıtma için şofben kullanacağım. Kışın Ankara' da karavan kampına çekmeyi düşünüyorum, yazları ise uzunlu kısalı karavan kamplarında konaklamayı tasarlıyorum. Şimdilik düşündüklerim bunlardır. Yaşadıkça göreceklerim başka başka olacaktır.
Gezenin bildiği gibi bunu da gezen-öğrenir.
Öğütlerinizi seve seve dinlerim.
Şimdiden tüm üyelerin güler yüzene, ilgisine çok teşekkür ederim.