Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
Sevgılı dıstlarım.
Bır sure dır yazamamakta ve forumu da ıyı takıp edememekteydım. Bilirsiniz insanlar bazı zamanlar bır hallere gırıp kendı başlarına açtıgı sıkıntıllardan bi'tab hissedıp , "gayri pes" konumuna geldıklerını zannederler de herşeyden el-etek cekmek ıstedıklerı zamanlar oluverir.
El becerılerımı degerlendırerek bu gune kadar bır cok edındıgım hobılerımden sonsuz mutluluk duymusumdur. Bu defa heyecanla baslamış oldugum hem tutkum hem hobım karavanımı yapmaya basladıgım zaman cok heyecanlı ıdım. oldukça da iyi gıdıyordum. İşte ne olduysa şu macun zımpara ve tesvıye işinde oldu. Kafamı karıstıran bır suru aılevı sorunlarımın aralara sıkışması , üstune üstllük koca koca zımpara levhalarımla (80x60 - 120x25 gıbı bırçok) salla babam salla derken akşam olupda eve gırdıgım de sızlayan kollarım agzıma burnuma dolan toz ... Demişler di zaten "Yağamassın , , hatta yaptıracak adam da bulamassın" . Ama ne var ki , daha baslamamışken işin altından kalkabılmenin planlarını boyle yapmıştık zahar. Hesap yanlış tı , anlamıştık , hesabı düzeltmek için Bagdat a bile gittigimde , yüzume bakan olmadı. Kös-kös donup geldıgımde anladım kı ,"gayret dayıya duşer" deyıp kaldıgım yerden devam etmeye karar verdım. Verdım vermesıne de şimdı dostlarıma ne dıyecegım. " Ne yapalaım , kıvıramadık" demek racona ters .En iyisi mi şımarıklık etme kes sesinı bak işine dedım kendı kendıme. O gunden bu yanadır kestim sesimi gah'i çalışıp gah'i hasatalıklar la (üşütme) ugraşıp durdum hep. Bu arada dostlarım , nısan 29 gunu sevgılı babam hakkın rahmetıne kavuştu. Hep söyler dı . "Benı buralarda koma- Anamın mezarına göm beni " dıye. Öyle yaptım. Babamı (95-96 yaşlarında) koyune goturdum . En yaşlılara da sordum ama , annesı olabılecegını tahmın ettıgım yere defneılmesını gercekleştirmeye çalıstım. Neyse. Bilmıyorum. Öylesıne yazdım işte. Sıkıcı olmuş olabılırım . Affedın.
Bu gunlerde aracım acık kasa kamyonet oldugu ıçin arka bolumu yaptıkdan sonra eteklerını uzatmak gerektıgınden şöförmahallıninin kavısıne kısmen uyyabılecek sekılde sac levhaları kavislendırıp altları yzatmaya calışıyorum. Arkada acıkta kalan tekerleklere de kafadan dızayn ettıgım sekılde çamurluk oyuntuları ve filatoları yapmaya calışıyorum.
n Ö