Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
Dedım ki ; kendımce , hemen sanayıye gıdıp hanı araclara kapı sacı camurluk gıbı parcalar yapanlar adına sac cı denıyor . Onlara gıttım . İstedıgımı anlatabılmeyı kolaylaştırmak amacı ıle once bır resmını yapıp olculerını de yanlarına yazdım Sanayıde bır kaç yerı dolaştım. Anlatıyor, gösterıyor can hıraş ne istedıgımı belırtmeye calışıyor kan ter içinde kalıyorum. (resim yapmam da ıyı sayılır yani) Dururuyor duruyor sonra " sen ne istiyorsun dayı" diyorlar Başa çekip bır daha anlat anlat elde var sıfır. onca yer dolaştım. Biz sıtenın esnafı değiliz ya , iş ogretıyorlar - hatta makaraya bıle alm aya çalışıyorlar. Kızdım öfkelendım , "İşin ağırı koca öküze düşer" benzetmesını anımsayarak çaresiz koyuldum elde üretime devam yoluna. 125x250 bır pılaka sac aldım ve aynı yerde istedıgım olcude kestırdım ve geometrık kıvrımları (90 derece 45 derece gıbı) kıvrımları da yaptırıp eve getırdım . Her şey o arada gordugunuz 70 cm lık alanda yapıldı. Amacım estetik gorunum kazanması amacı ıle alt bolumlerı içerıye dogru oval bır sekişde kıvırmaktı.parcaları yere yatırıp fotoların bırınde gorunen oksijen tupunu uzerıne yatırdım. Amacım tüpü oklava gıbı kullanarak bır oval kıvrım elde etmeye calısmak dı. Öyle de yaptım . En zorlandıgım tekerleklere gelen yerlere çamurluk yapmak . Sacı esnetmeye başladıgımda istenmeyen buzulmelerın ve şişmelerin olacagı muhakkak dı. Yine uyumaya calısırken aklıma geldı . sacı dort bır yanından sabıt tutacak bır dayanıklı kalıba ıhtıyacım vardı . Üstelık aldırmak istedıgım oval biçime uymalı ve tekerlek oyumları da dıgerıne eşit olup mantıksız çirkınlıkler olmamalöıydı. Tekerlek oyum biçimini tasarlayıp ona gore yaptıgım kalıp ın ıcıne bu oyumlara gore tekrar içi dolu profıllerı keserek bukerek kaynatarak kendıme bır kalıp yaptım . daha sonra kaynak yapmaktan dolayı kasılıp carpıklaşmasını agır cekıç darbelerı ıle istediğim olçüye getirip camurluk boyutunda kestığim sacı marangoz işkencelerı ıle bır guzel sıktım . ondan sonra ver yansın ettım cekıcı Amacım bazı bolgelerı esnetmek ve şekıi aldırmaya çalışmak dı. Kolay olmadı yapmaya calıştım. En sol basta gorunen arkadakı motosıklet bagajı kapısının uzantısı ondan sonra gelen parcayı yanlış koymusum aynı camurluk oyumu fakat orta kapı parcasına dogru 40 cm daha uzun . Malum orta kapı karavana gırışi saglıyor en sağdaki ıse kasanın en ön parcası olup mutfak bolumunun altına gelıyor. Üzerındekı acıklık ıse henmen kapı yanına koymak ıstedıgım bahce çeşmesı