<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)</b><br />
<br />
Onay sürecini paylaşırsam daha kolay anlaşacağız diye düşünüyorum. <br />
<br />
1- motokaravan yapılacak ticari araç alınır. <br />
2- düşünülen proje ( alkovanlı, panelvan) yetkili makine mühendisine çizdirilir. <br />
3- Bu projeye TSE'den onay alınır.<br />
4- Karavan üreticisi firma TSE onayına göre projeye uygun değişklikleri yapar. (keser,biçer,donatır)<br />
5- TSE onayı ile istenen diğer evraklar da hazırlanıp araç TÜV onayından geçirilir. (TUV, yapılmış aracın TSE onayına ve trafik kanununa uygunluğuna bakar)<br />
6- TSE ve TÜV onaylı belgelerle trafik tescile gidilir ve karavan ruhsatı çıkarılır. <br />
<br />
Sizin anlattıklarınızla bu süreç arasında farklar var. TSE onayını aldım diyorsunuz. Öyleyse takip etmeniz gereken stepler 4 ve sonrakiler. Aldığınız proje onayı eğer alkovana uygun değilse muhtemelen <br />
bir fatura alın onunla TUV onayına gidin sonra aracı keser biçersiniz denilmek istenmiştir. Bu proje onayının neye göre olduğuna dikkat edin. Ben bu dönemde alkovanlı projeye TSE nin onay verebileceğini<br />
pek zannetmiyorum. Bu konu ile ilgili yeni bir konu başlığı açmanızda fayda var. <br />
Umarım açıklayıcı olmuştuır. <br />
Oğuz<br />
Merhaba Oğuz Bey, yukarıda belirttiğiniz süreçte aksamalar olursa yani proje çizdirildi, tse ye onaylatıldı, fakat projeye uygun yapım süreci 1 yıl sürdü.Bu durumda herhangi bir engel varmı?<br />
Proje zaman aşımına uğrarmı, sizin bilgi ve araştırmalarınıza güvenerek soruyorum cevaplarsanız sevinirim. (ayrıca sayın Orbay'ın topiğine yazdığım için kendisinden özür diliyorum)<br />
<br />
Günay</div>