<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="enginizm35" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
enginizm35' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Arif bey yaptığınız laminasyon, astar ve boya uygulamasından memnunmusunuz. Bende sizin yaptığımız uygulamayı yapmayı düşünüyorum ama, tekne ısı ile uğrasan arkadaslar eğer elyaf kullanmazsam, kontraplagin zamanla esnemesinden dolayı boyanın catlayacagini söylüyorlar, <br />
Siz bir süredir tecrübe ediyorsunuz, karavaniniz offroad olduğu icin yeterince sarsılıyor ve esniyor, ayrıca dogu gezinizde soğuk ve karda gördü, suandaki durum nedir, bir problem yasadiniz mı?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Aslında ben laminasyonu, tamda sizin söylediğiniz, boyanın kontraplak üzerinde çatlamaması bir ara katman oluştumak için yaptım. Boyadan daha ince bir katman. Ahşap bir miktar epoksiyi emiyor zaten.Epoksi ahşaba boyadan daha iyi yapışıyor, boyada epoksiye ahşaptan daha iyi yapışıyor diye düşünüyorum.<br />
Ahşabın üzerine direk boya, bana daha tehlikeli geliyor(boyanın çatlaması). Ancak elyaf kullanma şansınız varsa kesin kullanın. Çok daha sağlam olacaktır. Ben yalnız çalıştığım ve malzemeyi çok iyi tanımadığım için elyaf kullanmaya cesaret edemedim.<br />
Ben karavanımı çok yoğun kullanamadım, geçen yazdan bu yana üç, dört kez gezi yaptım. Dediğiniz gibi soğuk(- 20) ve karda gördü, güneşde gördü, boyada şu an bir problem gözükmüyor.Ancak karavanın ön tarafında, arabam biraz yüksek olduğu için, lastiklerin attığı taşlardan dolayı boya yaraları oldu. Hemen arkasından paçalık taktım, şimdilik problem yok.<br />
Kolay gelsin</div>