Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 Mabirsen
Herkese tekrar merhaba. Bir süredir sayfama yazamıyordum. Bazı arkadaşların bilgisi var. Özel sebeplerden dolayı 2004 model aracımı satmak zorunda kaldım. Biraz toparlanınca ilk fırsatta 2001 model pejo boxer aracımı aldım. Motokaravan yolculuğuna devam. Araç 2800 TDİ city van modeli ruhsatta 5+1 geçiyor. Karavan imalatı tamamlanıncaya kadar camlı olması beni rahatlatıyor. Hiç olmazsa ruhsata işli. Selamlar.
Yan camlar çalışmıyordu. Elimde bulunan camlar yerlerine uymayınca mecburen yapıştırma cam yaptık. Camlar sürgülü. Ancak üstten yarım açılıyor. Önce buna üzülmüştüm ama sonra çocuklar için daha güvenli olacağını düşünerek mecburen katlandım...
Aracın şoför kabini üst kaplaması aşırı sigara yüzünden sapsarıydı. Temizlemek işe yaramayacağından yeni döşe ile yenilendi. Yapıştırma derby ile yapıldı. 8 TL döşe 10 TL derby. 2 TL. fırça. Toplam maliyet 20 TL. Ancak değdi...
Aracın içini komple temizledim. Bir araç bu kadar mı kirlenebilir. Sağ ön kapının üst boşluğunda bir halat bir zincir, sol kapı boşluğundan bir halat çıktı. Muhtemelen üst bağajda imişler. Frenlemelerle aradan kaymışlar. Tabii eski sahibi nereye koydum diye epeyi aramıştır)
Araç benden önce ayakkabı parçaları satan birindeymiş herhalde. Ayakkabı tabanları bile çıktı ara boşluklardan. Kompresörle her yerini temizledim. Bütün bunlar yapılırken oğlum Mustafa bana yardımcı oldu.
Banyo camından iki tane getirttim.Biri ranza üst havalandırması biri banyo havalandırması olacak. Ankara' dan Seyfettin hocam yardımcı oldu. Kargo şirketinin azizliğine uğradık. İlk gelen kargoda biri kırık çıktı. Tutanak tutturup kırığı geri gönderdim. Seyfettin hocam sağ olsun, ikincisi hemen gönderdi. Ancak yağış yüzünden montaj şu anda bekliyor. Değerli öğretmenime buradan teşekkür ediyorum. Selamlar.
İç zemin temizlenip pütürlendi. Sonra da 3mm. ziftli kağıdı pürmüzle yapıştırısdım. Zemin güvenliği sağlandı. Biraz yorucu oldu ama değdi doğrusu. Şimdi aracın dışarıdan aldığı ses bayağı azaldı.
mabirsen' Alıntı:
Banyo camından iki tane getirttim.Biri ranza üst havalandırması biri banyo havalandırması olacak. Ankara' dan Seyfettin hocam yardımcı oldu. Kargo şirketinin azizliğine uğradık. İlk gelen kargoda biri kırık çıktı. Tutanak tutturup kırığı geri gönderdim. Seyfettin hocam sağ olsun, ikincisi hemen gönderdi. Ancak yağış yüzünden montaj şu anda bekliyor. Değerli öğretmenime buradan teşekkür ediyorum. Selamlar.