Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Kamper- NAOS (seyyah54)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 571
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,330
dış kısmı tamir kanallı (körük )

SL272064.JPG

Etiketler

Kablolar 2.5 lik 220 olarak düzenlendi.Sadece 12 volta hidrofor ve bir kaç led aydınlatma düşünüldü.Led aydınlatmalarda kendinden şarzlı kullanılacak.En azından araç yolda bile giderken onları şarz edecek.Hiç elektrik olmadığında bile iç aydınlatma onlardan 3 gün alınacak.Düşünce bu.

Kemal bey ilginize teşekkür ederim.Dün mehmet beyden biraz sitem işittik.Sanırım okumuşsunuzdur.Bir gün İzmir'e yolum düşerse bende onun başını şişireceğimi söyledim.Tabii kabul ederse.

mhmtabi' Alıntı:
Yusuf bey bu güzeldi işte :D
naçizane önerim, eğer bahsettiğiniz konu performans ödevleri ise; bırakın çocuğunuz yapabildiği kadar yapmaya çalışsın, zamanla kendisini geliştirdiğini göreceksiniz, analiz-sentez kabiliyeti artar, el becerisi gelişir ve daha güvenli bir bireye dönüşür yani asıl hedef bunlardır ama bir de diğer tarafta alınan not-puan durumu söz konusu olunca kötü bir ikilem yaşanıyor ne diyeyim, allahtan ben o günleri çok çok gerilerde bırakmışım, size kolaylıklar dilerim ;D

Mehmet bey haklısınız ödevleri tamamıyle yapmayıp yol gösterici olmak lazım bizlerde bunun farkındayız ama inanın dersler çok ağır çocuklar yetiştiremiyor ister istemez yardımcı oluyoruz ama tamamıyle değil,yoksa çocuklar yetiştiremiyor diye strese giriyor bu da motivasyonlarını kırıyor.

Ahmet hocam uyarınızı dikkate alacağımdan emin olun hatta kızımada söyledim sizin uyarınızı.

Ahmet hocam rica etsem kağıda çizerekte olsa aracın düşündüğünüz son halini yapmak istediğiniz ğlanınızı ve araçta ne tür teknik malzemeler kullanacağınızı ekleyebilirmisiniz,
mesela buz dolabı olarak düşünceniz nedir 220 voltmu yoksa 12 voltmu eğer 220 ise mutlaka yaşam aküsü ve buna bağlı olarak kamping harici konaklamalarda gerekecek olan inverter nasıl olacak onuda modifiyemi yoksa tam sinüsmü düşünüyorsunuz,ayrıca akünün cinsi ve düşündüğünüz amperi ne olacak tavanda solar panel olacakmı ???

Sitemim , duydugum hazdan yaptıgım bır şımarıklık saymanızı umut ederım. Bekır Kemal bey in kattıgı lezzet ten olacak. Şu da bilinmelidir ki ; İzmire yolu düşecek tüm dostlarla görüşebimeyı özleyen biri oldugumu belirtmeliyim. Şeref verirsiniz . Haz duyarım.
Selamlar.

Dün mehmet beyden biraz sitem işittik.Sanırım okumuşsunuzdur.

Ben yazmadan Mehmet bey yazmış. Mehmet beyin araçla ilgili topiğine bir göz atarsanız bir kaç senedir uğraştığını görürsünüz. Oya işler gibi ince ince her ayrıntıyı düşünerek ve en mükemmeli olsun diye emek harcıyor. Tabii iş fazla uzayınca da moral çöküntüsü başlıyor. Bu yüzden arada bir kendisine takılıyoruz ki bir an önce yollara çıksın, her gezi bir moral takviyesi olsun. Aynı moral destek taktiğini kendime de uyguluyorum. Bu yüzden sökeceğimi bile bile iç kaplamaları monte ettim. Arada bir gidip bakıyorum. Her seferinde hissettiğim "güzel oluyor" duygusu iyi geliyor. İzolasyon bittiği, üzeri kapandığı için, dediğiniz gibi bir yerlere gidip araç içinde uyku tulumu ile yatmamak için bir sebep kalmadı. Tek sorun havaların bu sene kötü gitmesi. Geçen sene bu vakitler Karadeniz'de olağanüstü güzel bir hava vardı. Bu sene fırtınalarla başladık. İnşallah açar diye bekliyoruz. Hayırlısı.

yusuf proje standart bir proje olacak.Cam önü masa ve karşılıklı oturma grubu yatak olabilen(Senin çekmeden kopye aldık.)Araç 220 ve aydınlatmalarda 12 ve 220 olacak.Şoför koltuğunun arkasındaki oturma grubunun içine akü invertör ve şarz cihazı yerleşecek.İnvertör ile aküyü mümkün olduğu kadar yan yana aldım.Araç aküsünden ise çift sigorta ve otomatik sviç takılacak.Şartelle uğeaşmıyalım dedik.Malum yaşlılık unuturuz dağda araba itmeye çalışırız.İnvertörü 1000watlık ve sinüs düşünüyorum.
Fakat şu anda acelem ısı yalıtımını bitirmeye çalışacağım.29 Ekimde Erico ovamızda (Yaylada)Ofrod oyunları var harika olur.Temiz hava tüm karavan dostlarımı haftasonu kaçamağı için davet ediyorum.Buyursunlar.Elimden gelebilecek desteği vermeye çalışırım.(Bir kahvenin kırık yıl hatırı olur derler.Onun için kahveler benden)
Doğası ile ilgili bir resim koyayım dedim.

SL273355.JPG

Ahmet hocam havalandırma için bunlardan kullanabilirsiniz çok şık durur eğer arkasına koruma yaparsanız sürekli açık kalır içeriyede hiçbir şekilde su girişi olmaz,montajında mastik ve aliminyum perçim kullanırsanız hem dayanıklı hem şık bir havalandırma olur.

ori_858ea9d3-d8e5-41bf-b220-7b76d2a18442.jpg

Yusuf teşekkür ederim.İlgilendiğin için.Bu hafta pendik marinada yatlar için fuar varmış bir tanıdık arkadaş davet etti sanırım oraya geleceğim.Solar havalandırmadan bahsetti.Abi onlarda bizden ikramlı olur gibi espri yaptı.Bakmaya gideceğim.Bu konuda fikrin varmı.Önerin nedir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR