Afiyet olsun
Benim kırmızı et ile aram pek iyi değildir ama başkası pişirmişse ve iyi pişmişse seviyorum.Yani kesme,doğrama işlerini ben yaparsam iştahım kaçıyor ne yazık ki.Hele bir de derindondurucu veya buzluktan çıkıp eriyerek sulandığı zaman fena oluyorum.Amasya'da bu çömlek kebabı yaygındı.Yozgat ile yakın olduğundan.Ama o o zamanlar daha bir vejateryendim denemedim.Bu yıl B12 eksikliği çıktı bende.Pek de unutkanlaştım bu arada.Artık kırmızı ete yöneldim mecburen.2 saat pişen bir et de muhakkak iyi pişmiştir.Eminim sebzelerle birlikte çok da müthiş lezzetli olacaktır.O yüzden ben de o lezzeti merakettim.Fırsatını kollıycam bu aralar.Yapan bir yer bulursam tadacağım
Bende pek yemem ama 10 15 günde bir tüketiyorum mecburen,daha çok balık ve tavuk tercihim, ama kamplarda,veya dağlarda,kırmızı et sanki daha kolayıma geliyor,B12 önemli bir eksiklik sağlık hiçbir şeye değişilmez aman dikkat.