kilitli difransiyel durumu???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TAŞKIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,129

TAŞKIN

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar... ben mercedes g kullanıcısıyım. aynı zamanda LC VX 100 severek takip ettiğim bir araç. yalnız LC nin kilitli difransiyelleri hakkında yeterli bilgim yok. sadece arkadamı kilit var? sonradan önlere takılabiliyor mu?% oranı nedir? gibi... yardımlarınızı bekliyorum...selam ve saygıyla...

Etiketler
Ynt: kilitli difransiyel durumu???

TAŞKIN' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar... ben mercedes g kullanıcısıyım. aynı zamanda LC VX 100 severek takip ettiğim bir araç. yalnız LC nin kilitli difransiyelleri hakkında yeterli bilgim yok. sadece arkadamı kilit var? sonradan önlere takılabiliyor mu?% oranı nedir? gibi... yardımlarınızı bekliyorum...selam ve saygıyla...

Merhaba Taşkın Bey,
VX100'de ortayı saymazsanız sadece arkada kilit var. Bir düğmeyi çevirmek suretiyle devreye alınıyor. oranı 100%
Önde kilit yok.. Önler sabit aks olmadığından uygulanmamıştır diye düşünüyorum.
Ben Ankara'da Ön aksları sabit olan, ön ve arka diferansiyelleri kilitli ve ön tamponda orijinal vinç olan bir modelini gördüm. Ama dediğim gibi bunun ön aksları da sabit idi.
selamlar

neskayfe' Alıntı:
Merhaba Taşkın Bey,
VX100'de ortayı saymazsanız sadece arkada kilit var. Bir düğmeyi çevirmek suretiyle devreye alınıyor. oranı 100%
Önde kilit yok.. Önler sabit aks olmadığından uygulanmamıştır diye düşünüyorum.
Ben Ankara'da Ön aksları sabit olan, ön ve arka diferansiyelleri kilitli ve ön tamponda orijinal vinç olan bir modelini gördüm. Ama dediğim gibi bunun ön aksları da sabit idi.
selamlar

Lütfen soru soran arkadaşlarımızı kesin bilgiye sahip olmadıkça yanıltıcı bilgi vermeyelim. VX100' lerin büyük kısmında ön ve arka diferansiyel kilidi vardır.

tugsan75' Alıntı:
Merhaba Taşkın Bey,

Toyota vx 100 lerin,Türkiyede satılan çoğu modelinde ön,arka ve şanzuman olmak üzere 3 adet klit sistemine sahiptir.Bu kilitlerin ön ve arka diferansiyelde bulunanları,diferansiyel kovanın üsütünde bulunan bir motor sayesinde 100% yapılarak araca gerekli desteği sağlar.Fakat unutulmamalıdırki bu kilitler 100% konumdayken araçla 20 km nin üsütünde sürüş yapmamalısınız.Şanzumandaki kilit ise,aracı LOW konuma yani ağır devir pozisyonuna aldığınızda otomatik olarak devreye girer.(bazı modellerde düğme yardımıyla) Buda aracınızı karlı ve çamurlu arazid yolda tutmaya yarar.

Ama tekrar belirteyim,ülkemize yetkili bayilerin dışında da araç girişi olduğundan her vx100 de bu üç kilit sistemini bulamayabilirsiniz. 8)

Nescayfe nickli(üyelik başlangıcı yeni ve bilgileri hiç olmayan)kişinin dediği gibi,yok orta kilidi saymazsanız, yok sabit aks olmadığından falan gibi bilip bilmeden ortaya atılmış yorumlarıda lütfen dikkate almayın.

Tuğsan Bey,

Ön aksları sabit olmayıp buna rağmen ön diferansiyeli fabrikasyon kilitli olan bir tane vx 100 gösterebilir misiniz? Gidip incelemek isterim.
Selamlar

benim anladığım kadarıyla önlerde kilit yok...
çevremde arkadaşlarımda bulunan 4 adet vx100 den ve servis kataloğundan yola çıktım...
baktığım lc100 varyasyonları

HDJ100
UZJ100 (Benzinli vx100)
KDJ90 (Prado)

baktığım yıllar 2000 ile 2005 arası, avrupa, amerika ve japon bölgeleri için üretilen araçlar..(avustralyaya üretilenlerdede görmedim)

yanlız sadece japonların kendi ülkelerine ürettikleri mega cruiser denen bir arac buldum önlerde kilit olan..4100 turbo dizel efi-99-2000-2001..

tabi yine en doğru cevabı suat bey verebilir..

Özel üretim aracın dışında vx 100 lerde önde kilit yoktur.Ben sabah bir dostumuza vx80 hakkında bilgi yazarken ,bu konuda yazılanları yanlış okumuşum.Verdiğim cevap vx80 kasa içindir.Nescayfeden özür dilerim,mail trafiğim yoğun olduğu için,yanlış anlaşılma oldu.VX100 lerde tekrar söylüyorum önde kilit yoktur. ;)

Arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. selam ve saygıyla

VX 80 ile VX 100 arasındaki farklardan biri olan sabit aks ve bağımsıız süspansiyon sistemlerinin birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları nelerdir hangisi arazi için daha uygun ve sağlamdır.Bu konuda bilgi verebilirmisiniz acaba ? teşekkürler...

oktay bey

sabit aks daha sağlamdır bozulabilecek parça sayısı azdır,artikülasyonu kuvvetlidir,yükseltmede sorun yaşamazsın

diğeride konforludur, yükseltme daha komplikedir, bozulacak parça sayısı çoktur..

kabaca durum budur.
artık şu an yaşadığımız dönemde sabit akslı araç yok denecek kadar az üretiliyor.sonunda kaçınılmaz olarak hepimiz torsiyonlu sistemlere mahkum olacağız, o yüzden çokta kafa yormamak lazım..

selamlar.

teşekkürler ... bende arazi araçlarının sabit akslı olması gerektiğini düşünüyorum bu nedenle tercihimi vx80 den yana kullanmayı planlıyorum ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler