kipor kge3500tc jenaratör

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,027

erhan110

A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Yer
Istanbul
Arkadaşlar bu jenaratörü kullanan bilgisi tavsiyesi olan varmıdır acaba ???

Etiketler

Ynt: kipor kge3500tc jenaratör

Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgiye.
Bir yakınım test etti çok fazla koku yapıyormuş kapalı ortamda vede 1 saatte 1 litre benzin tüketiyormuş buda çok yuksek.
gene hondaya dönecez anladıgım kadarıyla

Şimdi Honda ile Kiporu karşılaştırmamak gerek. Fiyatları ve teknik özellikleri belli. Ben kapalı jeneratörden bahsettiğinizi çıkarıyorum. Her iki markanın değişik tüde jeneratörleri var. Yalnız aynı şartlarda ikisini de kapalı ortama koysanız ikisi de hararet yapar. % 30 çıkış, % 70 ısı enerjisi her jeneratörde çıkar.
Eğer kapalı, sessiz jeneratör konuşuyorsak param varsa Honda alırım, param yoksa biriktirir , bekler yine Honda alırım. Açık jeneratör için seçenekler çok.
Bu arada koku yapan diyen kişi belki 2 zamanlı kapalı jeneratörleri kastetmiştir. 2 zamanlı jeneratörden hep uzak durmak gerekir.

Kipor çakma honda kullanır. Honda, orjinal kendi motorunu kullanır. Bire bir görünüşleri vs aynıdır. Ama Çinliler küçük motorlarda benzinli olarak Honda'dan, dizel olarak Yanmar dan çalmışlardır. Çin de çakma benzinli honda motoru yapan yüzlerce yer vardır. Ömür açısından çok fark eder.
Bu arada modeli da yazmış Erhan Bey. Ben atlamışım. Kabinli motordan bahsediyormuş.

Bir arkadaşım çinden motosiklet ithal edecekdi, fuar için 50 tane önden istediler, motorlar geldi, gümrükden çekildi, sandıkları açtık birde ne görelim, motorların 10 tanesi orjinal Suzuki, o anda işi anladık, çünkü ithalat anlaşması yapılan Better motor co. suzuki firmasınında 250cc altındaki motorlarını üretiyormuş...Kendi adlarına ise Dragon markası ile üretiyorlar, suzuki ile herşey aynı, fark sadece markada ve yüzeysel farklılık olması icap eden bir kaç plastik parça farklı...Dünyadaki yüksek adetli seri üretimlerin %50 sinin çinde üretildiğini sanıyorum...Bu yüzden Kipor ile Honda'nında ortak noktalarının olması beni hiç şaşırtmıyor....

atiladi' Alıntı:
Bir arkadaşım çinden motosiklet ithal edecekdi, fuar için 50 tane önden istediler, motorlar geldi, gümrükden çekildi, sandıkları açtık birde ne görelim, motorların 10 tanesi orjinal Suzuki, o anda işi anladık, çünkü ithalat anlaşması yapılan Better motor co. suzuki firmasınında 250cc altındaki motorlarını üretiyormuş...Kendi adlarına ise Dragon markası ile üretiyorlar, suzuki ile herşey aynı, fark sadece markada ve yüzeysel farklılık olması icap eden bir kaç plastik parça farklı...Dünyadaki yüksek adetli seri üretimlerin %50 sinin çinde üretildiğini sanıyorum...Bu yüzden Kipor ile Honda'nında ortak noktalarının olması beni hiç şaşırtmıyor....
tespitleriniz tamamiyle doğrudur küçük sınıftakilerin tamamı çinde üretiliyor,kalıplar aynı markalar değişiktir,ömür açısından hç bir fark yoktur.

Honda ile Kipor'un sizin bahsettiğiniz şekilde hiç bir bağlantısı yoktur. Neyse enerjimi boş yere harcamayayım. Herkes bildiğini yapsın.

Evet bu çin japon işleri biraz organmize işler , sonunda gene kiporda karar kılmak zunda kaldım KIPOR IG 2600 cunku hem 2.5 kw hermde yarı fiiyat , bakalım kulllanınca nalıycaz dogrumu yaptı yanlısmı .

bartek' Alıntı:
Honda ile Kipor'un sizin bahsettiğiniz şekilde hiç bir bağlantısı yoktur. Neyse enerjimi boş yere harcamayayım. Herkes bildiğini yapsın.
bir ayrıntıyı eklemek isterim ben bu işi profosyonel olarak yapıyorum ,kulaktan dolma yazmıyorum.

Profesyonel çalışıyorsanız Honda sessiz jeneratörlerde neredeyse sinus dalgası çıkış olduğunu, 2 sessiz jeneratörün paralel bile çalıştırılabileceğini, Honda da var olan kompresyon regülatörü sayesinde ilk çalıştırmanın daha kolay olduğunu, döküm parçalar dışında bir benzerlik olmadığını, conta, keçe , silindir gömleği gibi parçaların tamamen farklı olduğunu buna karşılık Kipor'un yarı fiyata satıldığını da biliyorsunuzdur. Ne kadar köfte o kadar ekmek. Elektrik sizin için hayati önemde değilse, yıllık çalışma saatleriniz 50 saatin altında ise, cihazlarınız voltaj ve frekans değişimlerine ( özellikle ani yük değişimlerinde ) çok hassas değilse Kipor düşünülebilinir.
(Bu arada benim benzinli motorlu ekipmanlarla ticari ilgim yoktur. Yiğidi öldür hakkını yeme modundayım. Ben sadece dizelciyim ama jeneratör piyasasını da bilirim.)

Sayın Bartek çok güzel saptamalarda bulunmuşsunuz :smiley:) yani birazdan çıkıp karaköyden kiporu almak üzereyken beni durdurdunuz cidden.

Kiporda karar kılma nedenim açıkçası aşağıdaki fayda maliyet analizydi :

2 adet KIPOR invertorlu 2.6 kw x 2 = 5.2 kw 1200 tl x 2 = 2.400 tl.
1 adet HONDA invertorlu 2.0 kw x 1 =2.0 kw =2.600 tl.

Benim yaklaşık yaz mevsiminide dikkate aldıgımda 5kw'ye ihtiyacım olacak , tek bir kocaman jenarator buyuklugu, sesi bana uymuyor uysa dizel KIPOR KDE 5 KW likler 1,800 tl en ucuzu ama dedıgım gıbı 2 portakal kasası büyüklüğünde. Bu yüzden böyle çanta gibi küçük 2 tane kullanmak daha uygun gibi.

Ama kabaca bir kullanım hesabıyla günde 8 saat x 300 gün = 2,400 saat / yıl .

Aletler voltaj değişimlerine çok fazla duyarlı değil, ayrıca ilk çalıştırmadaki kolaylığıda yoksayabilirim..

ancak yılda 2400 saat kullanırsanız kipor pertemi çıkar demek istediniz ????? açıkça söylerseniz memnun olurum .

Selamlar
Erhan

Erhan Bey,
Yıllık 2400 saat Honda için bile fazladır.
2 adet Kipor jeneratörü paralel hatta bağlayamazsınız. 2 adet Honda EU jeneratörü bağlayabilirsiniz. ( Canlı yayın yapan tv minibüslerinde gördüm. )
2400 saat için önerim;
-1500 devir/dak da çalışan dizel motorlu jeneratör
Bunlar da sesli, ağır, hacimli ürünlerdir.
Bence biraz daha araştırma yapın, öyle karar verin.

Teşekkür ederim acil cevabınıza , hiç bilmediğim bir konuda sorular soruyorum honda honda evet güzel motor paralel çalışması hatta aynı ek benzin deposundan (auxillary ) her 2 hondayada yakıt verilebilmesi benimde hoşuma giden yönleri oldu ama 5.2 kw kipor gücüne karşılık 2xhonda eu3000is satın alıp 6kw elde edebilmek için 9-10.000 tl para vermek zorunda kalıyorsunuz :(( buna karşılk kipor harcamanız sadece 2400 tl yani nerdeyse 8 tane kipor parası ... Buda insanı durduruyor yani bozulsa bile yerine koyma ihtimaliniz çok kolaya geliyor.

Dizel hiç şansım yok 70 decibel ses invertorlu bile olsa mahalleyi ayağa kaldırır.

Genede çok teşekkür ederim bütün arkadaşların görüşlerine.

Selamlar
Erhan

1-her jeneratör paralel bağlanır tabiki kuralları var
jenerator paralelemek ıcın en onemlı olay jeneratorlerın ıkısınınde aynı faz acısındayken paralellenmesıdır
bunun ıcın sısteme jaraskop denılen cıhazın olmalı yanı otomatık olarak alsın
yada sız sısteme
1 jeneraorun r fazı ıle 2 jeneratorun r fazı arasına bır lamba
1 jeneratorun s fazı ile 2 jeneratorun s fazı arasına bır lamba
1 jeneratorun t fazı ile 2 jeneratorun t fazı arasına bır lamba
olmak uzere lamba baglamalısınız
sımdı ıkı jeneratorde calıstırılır vede bırı devreye verılır
daha sonra paralel alma ıcın ıkıncı jenaratorun devreye alma sartelının basına gıdılır ve uc adet lamba gozlenır lambalar sondugu anda sartel el cabukluguyla kapatılırak ıkı jenerator paralel edılır
lambalar burada bıze jeneratorlerın aynı acıda olduklarını gostermektedır aynı acı denk geldıgınde lambalar sonmektedır, yani kabloları birbirine bağlayıp sakın denemeyin bomba gibi patlatırsınız.

2.kolay çalışmayı sağlayan parça eksantrik mili üzerindedir emme sbop unu açık tutar çalışınca merkez kaç kuvetinden dolayı kapanır ve sbop lar normal ayarına gelir.Tüm benzinli çin mallarında vardır hondayla kalıpları aynı olduğu için ;D

3.tüm parçalar piston gömlek karbüratör dahil 100% uyar iki motoru söker birbirine parçalarını takarım,.
4.voltaj degişimlerine karşı jeneratörlerde AVR sistemi vardır,hondanın yıllık ömrü neyse kiporunda aynıdır

5.tüm çin mallarına karşıyım yerli üretimi öldürdüğü için,ama elden birşey gelmez ,ucuz olduğu için tamir olayı kalmadı avrupa gibi kaldır at yenisini al modunda millet

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR