kipor kge3500tc jenaratör

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,276
Ynt: kipor kge3500tc jenaratör

Hasan arkadaşım hazır siz hattayken şunu sormak isterim kabaca resim aşagıda aynnen vinç gibi defenderın önüne koyacagım bir kaide veede onun üzerine hava delikleri vede egzoz çıkısı olan kilitli bir demir kutu içinde tutacagım motoru , bu aradda aldım kipor ig2600 ü, ordaki arkadaşada sordum egzoza menfi yanıt verdi siz ne dersiniz.

1. bu tip jenaratörlere susturucu ek egzoz uzatması takılabılırmı ?
2. hava sirkulasyonu olan delıklı kutu ucunde calısması mahsurlumu ??

verdıgınız bılgılerde tam profosyonelmıs cok tesekkurler.

selamlar
erhan

def 001.jpg

IG2600geni.gif

Etiketler

Zaten çok sessiz bir jeneratördür ek susturucu muhakka ısıyı arttırır,hava alacak şekilde özellikle hava giriş ve çıkışları daha açık olarak uygulama yaparsanız iyi olur.

Sayın arkadaşlar bir sualim daha olacak.
Kullanılacak aletin gücünün örneğin 2.3 kw olması buna karşılık jenaratorunde nominal gücünün 2.3 olması vede su ısınana kaadar bu eşit değerde jenaratör calısabılırmı yoksa fazla yüklenmeden stop faalanmı eder ?????

Erhan abi jeneratörlerin üzerinde yazdığı değer demeraj esnasında maksimum vereceği anlık güçtür onuda kısa süreliğine yapabilir zaten yüklemede jeneratörün sesinin değiştiğini kendi kendine gaz yediğini ve duruma göre duman attığını görürsünüz,ne kadar yüklü çalışırsa o kadar çok yakıt yakar ve o kadar ısınır hatta fazla sıkıştırırsanız stop eder,2300 wattlık bir jeneratörü bence maksimum 2000 wata kadar çıkarabilirsiniz o da cihazı yorar.

Yusufcum denedim , sordugum sualin cevabını şuanda verebılecek durumdayım . Jenaratör 2.6 kw gucunde nominal çıkısı ise 2.3kw .
2.3 kw gucunde 2 ayrı cihazı aynı anda çalıstırabılıyorum ama sure uzarsa stop edıyor, ancak cihazlardan bitanesi yada ikisi kaynama noktasına gelipte termostat gücü düşürdüğünde sürekli olarak stop etmeden jenaratörü kullanabılıyorsun.

Bunun pratik yolunuda şöyle buldum: önce bir aleti açıyorum kaynama noktasına gelip gaz kestıgınde 2.ci aleti açııyorum o zaman sorunsuz nöbetleşe çalışıyorlar.

Selamlar
Erhan

yaybek' Alıntı:
Teorik bilgi bir yere kadar aslolan pratikte işini kotarması bunuda kişi deneme yanılma yoluyla kendine göre şekillendiriyor,size kolay gelsin bir gün o jeneratörden bir kahve içeriz umarım ;)

Yusufcum söylediğin kabahat :smiley: dükkan senin adres belli ... , Ahmet gelıyor sıksık beklerim işallah.

Teşekkürler Erhan abi ;D geçenlerde işe giderken sizin oradaki hastaneye uğradık evrak bırakmak için dönüşde sizin karavanı gördüm sokakta arkadaşlara aaaa bizim Erhan abinin karavanı dedim bir sevindirik oldumki ;D arkadaşların dikkatini çekmiş karavan görünce kendinden geçiyorsun dediler ;D

Abi birgün zaman ayırıp sizi ziyarete geleceğim yada Avrupa kıtası sakinleri olarak bir çay çorba toplantısı yapabiliriz ;)

:smiley:)) Kendinden geçsende yeridir yusufcum pekçok karavanda ya fiziken yada fikren emeğin var hemde hiçbir çıkar amacı gütmeden ...keşke ugrasaydın . Avrupa yakası karavancıları toplantısınıda organize etsek iyi olur aslında konuşalım, ben Yeşilyurt spor klubu baskanıyla konustum ama yanıtı olumsuz oldu ama cevrede uygun yerler var birde tabiki Yeşilköy marina orada hem geniş park alanları var hem deniz hemde balık :smiley:)
yapalım bir durum degerlendırmesı .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR