Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp
Arkadaşlar...
Resimlerden gördüğüm kadarı ile ormanın içine araçlarınız ile girmektesiniz..Ben tüm bu bölgelerde yaşamaktayım.Bahsettiğiniz yerler doğal doku olarak naturelliğini muhafaza eden yerlerdir.Gerek araçlarınızın, gerek sizlerin gürültüleriniz, (ki bunlar çadır kurmanızdan tutun konuşmalarınıza kadar) bu bölgelerdeki hayvan populasyonunu değiştirecek kadar hayvan hareketine neden olmaktadır.
Yasal olarak kafanıza estiği gibi ormanlara girme hakkınız bulunmamaktadır.Şu anda uygulanmayan bir çok yasa,tüzük,yönetmelik.vb. ,uygulanmasını gerekli görenlerin çabası ile sizleri zor duruma sokabilir.Kural olarak ormanlık alana her kim ve ne amaçla girerse girsin ,ilgili bölge birimlerinden izin belgesi almak zorundadır.Tabii ormanın içine araçlar ile girmenize de hiç bir resmi kurum (Özel haller dışında) izin vermez.
Ayrıca orman ahalisinden biri olarak araçlarınızı orada görmeyi de şahsen istemiyorum..Gidin düz ve açık arazilerde istediğiniz aktiviteyi gerçekleştirin..Orman bölgesine kamp kuracaksanız ,mutlaka yaya olarak ve yola yakın bir bölgeye yerleşmeye dikkat edin..Mümkün olduğunca sessiz ve doğal ortamı rahatsız etmeyecek şekilde hareket edin.
Ben bu durumda gördüğüm kişi ve topluluklara anında müdahale ederim..Bu yazıyı da yanlış yapıldığına inandığım bir konuda uyarı mahiyetinde yazıyorum..Bilgilerinize sunmakta fayda görüyorum..
Saygılarımla...