Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forester Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,702

forester

Kamp III
Mesajlar
513
Tepkime Puanı
9
Yer
Istanbul
Kampçılık bölümüne uzun zamandır yapılmış yeni bir kampla ilgili bir konu açılmadığını gördüm, belki başkalarıda beni takip eder yeni konu ekler diye en son yaptığımız kampın fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.
Bayramın ikinci günü üç çocukluk arkadaşı sessiz, sakin ve insanımızın henüz pet şişe ve izmaritle kirletemediği bir yerde yıldızların altında kamp yapmak istedik, Demirköy yakınlarında bir dere kenarında bulduk kendimizi. Dere kenarına ulaşmak için orman içindeki yolları kullandık, yolumuzun üzerindeki Mona Petra Kayalıklarına da uğramadan edemedik.

IMG 0003 1

100 2210

100 2211

100 2214

Mona Petra Kayalıklarına vardığımızda hava kapalıydı o nedenden dolayı güzel fotoğraflar çekemedik, belki de bizim beceriksizliğimizdir.

100 2219

100 2242

IMG 0035

IMG 0055

IMG 0056

IMG 0060 1

Yol boyunca hep dökülmüş yaprakların üzerinde yol aldık, bazılarının altında ciddi boyutta ve derinlikte çamur vardı, bir tanesinde aracımız tamamen battı ve arka diferansiyele kadar oturdu, vinç kullanmak zorunda kaldık.

100 2247

100 2250

100 2267

100 2268

100 2251

100 2332


100 2333

100 2400

100 2356

IMG 0175

100 2336

100 2316

100 2321

IMG 0172 2

Gece yarısı 2 saate yakın aralıksız yağmura karşı sönmeyen kamp ateşimiz

IMG 0140

Kampımızdan gökyüzünün görüntüsü

IMG 0184
 

Etiketler
Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Çok güzel ve keyifli bir bölgede kamp olmuş, fotoğraflara bayıldım, Demirköy'ün nerede olduğunu da ekleyebilirmiyiz Ersan ?
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Teşekkürler, Demirköy Kırklareli'nde (N41 49' 26.94", E27 46' 02.37"), Fatih Sultan Mehmet orada demir cevheri bulunduğu için demir ocağı kurdurmuş ve adı da o yüzden Demirköy olmuş diye duydum, daha önce gittiğimde sahipsiz kalmış demir ocağını görmüştüm.
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

guzel bır kamp olmus,resımlerde harıka.
paylasım ıcın tesekkurler...
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Harika bir kamp yeri. İstanbul'dan toplam mesafa ne kadar? GPS kaydı var mı?

Kamp ateşi resmine bayıldım.
 



Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Arkadaşım resimler ve mekan harika.Özellikle avrupa yakasında böyle güzel etkinliklerin devamını dilerim.
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Resimler, yerler, kamp yeri harika, gece rüyama girecek kadar güzel, hep böyle bir yerde, o ağaçların altında kamp yapmak istemişimdir. Ateşin resmi muhteşem, birde gök yüzünde gözüken ağaçlar
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

"Kampçılık bölümüne uzun zamandır yapılmış yeni bir kampla ilgili bir konu açılmadığını gördüm, belki başkalarıda beni takip eder yeni konu ekler diye en son yaptığımız kampın
fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim."
Ersan bey kampınız çok güzel geçmiş böyle güzel resimleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Yukarıdaki cümlenizi tırnak içinde kopyaladım ve cevap olarak "iyi ki bunu düşünmüşsünüz" diyorum...
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Böylesine keyifli bir kamptan sonra insanda stres kalmaz sanırım. Teşekkür ederiz paylaştığınız için. Ateşi ben de çok beğendim. Bölge hakikaten güzelmiş.
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Yorumda bulunanlara teşekkürler ederim.

Nejat Bey; Istanbul-Bahçeşehir'den 170-180 km uzaklıkta, şarjı var zannetiğimiz GPS cihazının pilinin bittiğini artık pil alabilecek yerleri geçtikten sonra fark ettik, o yüzden mağlesef GPS kayıtları yok.

Haşmet Bey; umarım faydası olur
 



Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Ben en çok kurumuş yapraklar ile kaplanmış olan orman yolu fotoğraflarını beğendim :smiley:
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Ersan bey teşekkürler haftanın yarısında ormanlardayım ama yinede doymuyorum her yeni orman manzarası beni başka yerlere götürüyor.
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Fotoğraflar ve kamp harika olmuş, gerçekten çok güzel, umarım oralarda kamp yaparım:smiley:
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

kafa dengi ahbaplarla çıkılan bir gezi.. ateş başında doyumsuz sohbetler.. muhteşem kareler, keyifli anlar yaşadığınız çok belli :smiley: kıskanmadım desem yalan olur..
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Askerliğimi kırklareli-Pınarhisar'da yaptım. Demirköy'e göreve giderdik. Yazları çok sıcak geçiyor kışları ise fazla kar yağışı yoktu. Fakat dağlardan dolayı çok soğuk olur. Kamp için en uygun yerlerden bir yerde Kırklareli-pınarhisar yolu üzerinde bulunan cehennem deresi civarıdır. Fazla ağaçlık sayılmaz ama uygun bir yer olarak düşünülür. Bulgar sınırına gittikçe bazı kesimlerde ağaçlıkların çok olduğu görülür ama emniyet açısından nasıl bir yer buna bir şey söyleyemem. Bulgar sınırına yaklaştıkça daha da güzelleşiyor. Sınır taşlarınıda görmeniz mümkündür bu arada tabiki fazla yaklaşmadan. Türk ve Bulgar askerler izin vermiyorlar. Stres için en uygun bir yerdir bence...
 



Ynt: Kırklareli - Demirköy Civarında Kamp

Arkadaşlar...

Resimlerden gördüğüm kadarı ile ormanın içine araçlarınız ile girmektesiniz..Ben tüm bu bölgelerde yaşamaktayım.Bahsettiğiniz yerler doğal doku olarak naturelliğini muhafaza eden yerlerdir.Gerek araçlarınızın, gerek sizlerin gürültüleriniz, (ki bunlar çadır kurmanızdan tutun konuşmalarınıza kadar) bu bölgelerdeki hayvan populasyonunu değiştirecek kadar hayvan hareketine neden olmaktadır.

Yasal olarak kafanıza estiği gibi ormanlara girme hakkınız bulunmamaktadır.Şu anda uygulanmayan bir çok yasa,tüzük,yönetmelik.vb. ,uygulanmasını gerekli görenlerin çabası ile sizleri zor duruma sokabilir.Kural olarak ormanlık alana her kim ve ne amaçla girerse girsin ,ilgili bölge birimlerinden izin belgesi almak zorundadır.Tabii ormanın içine araçlar ile girmenize de hiç bir resmi kurum (Özel haller dışında) izin vermez.

Ayrıca orman ahalisinden biri olarak araçlarınızı orada görmeyi de şahsen istemiyorum..Gidin düz ve açık arazilerde istediğiniz aktiviteyi gerçekleştirin..Orman bölgesine kamp kuracaksanız ,mutlaka yaya olarak ve yola yakın bir bölgeye yerleşmeye dikkat edin..Mümkün olduğunca sessiz ve doğal ortamı rahatsız etmeyecek şekilde hareket edin.

Ben bu durumda gördüğüm kişi ve topluluklara anında müdahale ederim..Bu yazıyı da yanlış yapıldığına inandığım bir konuda uyarı mahiyetinde yazıyorum..Bilgilerinize sunmakta fayda görüyorum..

Saygılarımla...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,491
Mesajlar
1,518,784
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst