Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,787
Terme Şelalesi. Terme caddesi üzerinde yapay bir şelaledir. Hemen aşagısında termal tesisler var. Tavsiye ederim. Yararları ile ilgili Üniversite inceleme raporları mevcuttur.

Terme elalesi
 

Etiketler
Uzun Çarşı:

Şehir merkezindeki Kale höyüğün hemen altında yeralır. 2000 yıllık tarihi İpekyolu pazarlarını andırır. Zamanda yolculuk istiyorsanız buyrun. Bir dönem genellikle baharat dükkanları vardı. Şimdi çok azalmış bunlar.

Uzun ar 1


Uzun ar 2
 

Üçayak Kilisesi:
Kırşehir’in 37 km. kuzeyindedir. Yörköy-Yozgat karayoluna 6 km uzaklıkta bulunan Taburoğlu köyü yakınlarındadır. Bizans döneminden kalma kilisede üç mezhebin bir kubbe altında ibadet ettiği bilinmektedir. Kilise tuğladan yapılmıştır, sağlam bir yapıya sahip olmasına karşılık doğal etkenler sonucu bir çok yeri yıkılmış durumdadır.

Ayak Kilisesi  1


Ayak Kilisesi  2


Ayak Kilisesi  3


Ayak Kilisesi  4


Ayak Kilisesi  5
 

Seyfe gölü :

Seyfe Golü, Orta Anadolu'da bulunan birkaç tuzlu gölden biridir Kırşehir'in Kuzey doğusunda yer alan göl. Mucur'a 16 km. uzaklıktadır. Yöre, sulak ve yer yer sazlık, bataklık alanlardan oluşmaktadır. Gölün doğusunda, Kıyıya yakın sazlıklardan oluşmuş pek çok adacık vardır. Bu adacıklar ve göl çevresinde, ötücü kuşlar da dahil olmak üzere toplam 187 kuş türünün varlığı mevcuttur. Gök su kuşlarının beslenme, üreme ve konaklama alany olarak sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli sulak alanlarındandır.
Gölde, dünyanın en büyük flamingo topluluklarından biri (320 bin adet) barınmaktadır. Göl, aynı zamanda sonbaharda yüzbinlerce ördeğin konaklama alanıdır. Seyfe gölünde beslenen ve konaklayan diğer önemli kuş türleri; çamurcunlar, pelikanlar, balıkçılar, yağmurcular, kazlar kılıçgagalar, martılar balabanlar ve sumrulardır. İlkbaharda gölün doğusundaki adacıklarda bu kuşlar başta olmak üzere çeşitli türlerden binlerce kuş yuva yapmakladır. Ayrıca Malya Devlet üretme Çiftliği alanında toy, turna gibi büyük kuşlar da barınmaktadır Seyfe gölü çevresi, sonbaharda leyleklerin önemli toplanma alanlarındandır. Bölgede 480 bin kuşun birarada yaşadığı tespit edilmiştir.

Seyfe Gölü içindeki en güzel görüntüler Seyfe Köyü yakınlarında bulunan höyükten izlenmektedir. Ayrıca Seyfe'nin Badıllı mahallesinden de göl kenarına kadar gelip, gölün güzelliğini ve flamingoları seyrelmek mümkündür. Ayrıca, yaz ayların da flamingolar gölün bir çok kesiminden de seyredilebilir Ancak göl kenarında gözlemevinin bulunmaması yakından izleme olanağını kısıtlamaktadır.

Uluslararası kuruluşlara göre; 24 saat içinde, 25 binden fazla su kuşunun bir arada bulunduğu bölgeler birinci derece sit alanı olarak ilan edilmektedir Seyfe Gölü bu sınıflandırmanın üzerinde olduğu içirt birçok yabancı kuş bilimcilerinin ve çevrecilerin dikkatini çekmektedir. Göl ve çevresi 1990 tarihinde Tabiatı Koruma Alanı ilan edilmiştir. Göl aynı zamanda birinci derece "Doğal Sit Alanıdır. Uluslararası Kuşları Koruma Konseyi (ICDP), Seyfe Gölü'nde yaşayan 27 tür kuşu koruma listesine almıştır. Nesilleri azalan bu kuşlar, Türkiye'nin de taraf olduğu Bern sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır. Devlet Su İşleri tarafından Seyfe Gölü çevresinin tarım alanına dönüştürülmesi projesi, kuşların yaşam alanının yok edileceği anlaşılınca. programdan çıkarılmıştır.

11


14


15


9


16
 

Arkadaşlar,
Maalesef sadece belli başlı yerleri gösterbildim. En baştaki listeyi takip edebilirsinz. Herbiri bir başka güzel hangisine gitmezseniz (özellikle tarihi ve doğa yerler) çok şey kaybedersiniz. Seyfe Gölünü ise daima ayrı tutalım.
Sağlıkla kalın...

X 3


Terme Caddesi


Ehir merkezi


Ad1
 




Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Rica ederim, zevkti. Gitmeyi düşünen arkadaşlar için GPS koordinatlarını da verebilirim. Esenlikler dilerim.
 

Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

ben bu görüntüleri gördükten sonra kirsehirli oldugum icin bir kez daha gurur duydum ama yani sira bir okadarda mahcubum neden bu güne kadar bu güzelligi gezmedim diye tsk.ler quasar iyiki varsin.
 

Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Sevgili Schatz, asıl duyarlılıgın ve ilgin için ben teşekkür ederim. Düşünsene kimbilir daha ne güzellikler vardır ülkemizde. İnşallah herbirini tek tek görebiliriz dünya gözüyle.
 

Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Tsk. Ler Quasar senin önderligin ve duyarliligin oldugu müddetce birlikte daha Nice gezilere diyelim.
 



Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Asıl desteğiniz için ben teşekkür ederim Schatz, umarım bir daha etkinliğimiz çok daha dolu dolu olur. Gerçi bundan daha dolu nasıl olur bilemiyorum ama bakacaz artık.
 

Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Haklisin çok guzel ve dolu doluydu gezilerimiz, yenilerinde buluşmak dileğiyle daha nice gezilesi yerlerin umuduyla hoscakal.
 


Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Bu arada yeni gezi projelerini merakla bekliyoruz .
 

Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Sizlerin katkıları olmadan olur mu hiç, tabiii diğer arkadaşlardan da bir öneri bekliyorum.
 



Ynt: Kırşehir'de Gezilecek Yerler ve Kırşehir Gezisi Temmuz 2010

Tabikiki bazi onerilerimiz olur ama arkadasim bu ISIN uzmani sensin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst