Kış Lastiği Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirimiran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,032

mirimiran

Yeni Üye
Merhaba sevğili arkadaşlar,

2003 discovery 2 araçım var.
Aracım buzda ve karda dehşet şekilde kayıyor hatta bugün iki kez çok büyük kaza atlattım.
Dört adet tam kar tipi 255/55 R18 lastık almak istiyorum ama hangi marka hangi desen lastik kullanmalıyım konu hakkında bilgim yok bu konu hakkında siz degerli dostlaradn acil yardım bekliyorum.

Etiketler

ben kumho diyorum 93000 km dir gitti ve gitmeye devam ediyor istediğiniz ebatlara bakmanız gerekebilir.

BEN YOKOHAMA GO71 GEOLANDAR MODELİNİ KULLANIYORUM EBAT OLARAK 225/70/15. ŞİMDİLİK MEMNUNUM.CAM GİBİ BUZDA TABİ Kİ KAYIYO AMA KAR VE BUZLU ZEMİNDE TUTUŞ İYİ.ARACIMDA ABS OLMAMASINA RAĞMEN SORUN YAŞAMADIM PEK.SİZ DAHA GÜVENLİ KULLANIRSINIZ.SANIRIM BU EBATLARDA TANESİ 260 TL CİVARI OLMASI LAZIM

Ben yaklaşık 1000km dir continental kar lastiği kullanıyorum liberty jeepimde. Bir sıkıntısını görmedim. Bende alırken çok araştırdım ama iyi bir marka alın gerisi teferruat. arada çok küçük farklar var. Nokian, michelin alpin, continental ve goodyear'dan bulabildiğiniz herhangi birini bence gönül rahatlığı ile alabilrisiniz.

BF Goodrich 265 70 16, fazlasıyla tatmin eder dişler üstünde sipe (kanallar) var tutunma en yüksekte, yalnız çamur performansı pek iyi değil

Aracım buzda ve karda dehşet şekilde kayıyor hatta bugün iki kez çok büyük kaza atlattım.

http://picolio.auto123.com/art-images/137148/2011-tire-evaluation-suv-ang.jpg

2011 yılında yapılan bir testin sonuçları. Çin malı kütüklerden uzak durduğunuz sürece büyük hayal kırıklığı yaşamazsınız, gerisi bütçe meselesi... Bazı ebatlarda "en iyisi" ile "iyi" arasında yarı yarıya fiyat farkı var.

Bir de ne sattığını bilmeyen lastikçilerin azizliğine uğramamaya dikkat edin. Mesela internette bazı online lastik siteleri michelin lattitude cross isimli AT lastiği kışlık diye satıyor, alakası yok... Üzerindeki kılcal kesiklere bakıp kışlık bu demişler... olayla ilgi ve alakaları bu düzeyde.

geçtiğimiz günlerde benzer konuda araştırma yaparken denk geldiğim TOYO markası hakkında görüşler oldu. siteyi bulmaya çalışıyorum ancak zor gibi geçmişi silmişim :( karşılaştırma bir ABD sitesinde yapılmıştı. karşlılaştırmada TOYO'nun rakipleri BF GOODRICH, COOPER gibi markalardı. ve TOYO o karşılaştırmadan çok çok iyi bir puanla birinci çıkmıştı. ben yeni yeni kullanıyorum. açıkçası nedir nasıldır kullanıcı yorumu yapmam çok zor...

şansıma bulabildim :D

http://www.1010tires.com/Tires/Reviews/Light+Trucks+and+SUVs/Winter

***NOT: Bu arada adamlar Kanadalıymış :smiley:

Nokian kış lastiklerini incelemenizi öneririm

Vakti zamanında vakit ayırıp incelemiştim. Nokian WRG2 isimli bazı soğuk ülkelerde "dört mevsimlik" lastik olarak pazarlanan model hariç en iyilerinden biri olarak bilinir. Türkiye'de ise aynı lastiği iklim şartlarından dolayı (burada yazlar o lastik için fazla sıcak herhalde) "kışlık" olarak pazarlıyorlar.
Dikkat edin en iyisi Nokian'mış diye bu lastiği almayın. En iyisi belki Nokian olabilir bazı test sonuçlarına göre (mesela yukarda linkini benim verdiğim testte de öyle çıkmış), ama WRG2 değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR