<div class="bbWrapper">.<br />
<br />
Ben şu an başlığa 27. cevabı yazıyorum.<br />
Halbuki konuyu açan <a href="https://www.gezenbilir.com/forum/uye/169582/" class="username" data-xf-init="member-tooltip" data-user-id="169582" data-username="@pilotadam">@pilotadam</a> çoktan 9. cevapta düşüncesinin olumsuzluğunu kabul edip teşekkür etmiş.<br />
Yani kısaca bizden beklenen birşey yok.<br />
<br />
Nedense bu ya gözden kaçıyor ya da konuya ilgi bende olduğu gibi başka açıdan da olsa devam etmekte.<br />
<br />
Beni ilgilendiren ve ayni fikirde olduğum ilk şey zaten kendiliğinden açıklığa kavuşmuş durumda.<br />
Kışın karavanda, hele böyle bir yerde konaklama, sadece ısıtıcı sorununu çözmekle sonuçlandırılacak kadar basit birşey değil.<br />
Bu açıdan yapılacak daha ilaveler bile olmalı.<br />
<br />
İkincisi şu Ar-Ge konusu.<br />
<br />
Ar-Ge nin üç bölümü var deniyor.<br />
<b>1- Temel Araştırma:</b><br />
Görünürde herhangi bir özel uygulaması veya kullanımı bulunmayan ve öncelikle olgu ve gözlemlenebilir gerçeklerin temellerine ait yeni bilgiler edinmek için yürütülen deneysel veya teorik çalışma.<br />
Sanırım bu noktayı atlayabiliriz.<br />
<br />
<b>2- Uygulamalı Araştırma:</b><br />
Doğrudan bilgi üretmek için yapılan özgün araştırma. Fakat bu Temel Araştırma’dan farklı olarak, spesifik bir pratik uygulamaya veya amaca yönelik araştırmalar.<br />
Bunu atlamakta hemfikir olmayanlar spesifik uygulamasını yazabilir. Yükseklik kitinin ekstra satılması çözümsüzlük anlamına gelmemeli ?<br />
<br />
<b>3- Deneysel Gelişim:</b><br />
Yeni veya önemli ölçüde, iyileştirilmiş malzeme, araç, mamul, üretim süreçleri, sistemler veya hizmetler ortaya koyabilmek amacıyla bilimsel bilginin kullanımı.<br />
Galiba kalsa kalsa sadece bu nokta söz konusu olmakta ?<br />
<br />
Aletin tamamının Ar-Ge konusu olması örneğin otomobilin yeniden keşfi gibi anlamsız bence. Konu herhangibir otomobil parçası gibi ısıtıcının da bir parça veya bir bölümü için geçerli olmalı ?<br />
Umarım bunla ilgili bilgiye ulaşmak mümkündür ?<br />
<br />
Aman yanlış anlaşılmasın ben de karavanımı yeniden yapsam, işlerliğine ve kalitesine emin olduktan sonra böyle bir aleti tercih ederdim.<br />
<br />
<br />
Bilmek istediğim bu Ar-Ge olayının aletin gerçekten neresini kapsadığı ve kelimenin içini beklenen şekilde doldurup dolduramadığı ?...<br />
<br />
.</div>