Kitap Bağışı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,658
Ynt: Kitap Bağışı

ben de kitap bağışlamak istiyorum...elimde epey kitap var nasıl ulaşacağım kim ilgileniyorsa iritbata geçmek istiyorum onları vereyim herkes faydalansın...
 

Etiketler
Ynt: Kitap Bağışı

Aslında bu kitap bağışlama ile ilgili konuyu en güzel bir merkezde toplayarak tüm ülke genelinde sürekli yapmak gerekiyor. Bence bunun için Kaymakam ya da Belediye bir birim oluşturacak ve her il, ilçe ve beldenin bu birimine atandaşlara yapıl sürekli bilgilendirme doğrultusunda kendilerinden destek istenecek. hatta bazı mahellelerde kitap bankaları kurulacak ve vatandaş eline aldığı bir kaç kitabı gidip bu bankalara bırakacak. kitaplar sonra bir ekip trafından ayrıştırılacak ve tarzlarına göre kolilenecek. kitap ihtiyacı belirleyen il, ilçe , belde ve köylerde bu kurulu olana yere sürekli kendi ihtiyaçarı doprultusunda gerekirse kitap adları belieleyecekler. Bunun için en güzel çalışan sistemlerden biri de bu bağlamda bir kitap sitesi ağının tüm yurt geneline kurulması olacak. bunun için sisitemli bir ağ ile oluşturulabilecek olan çalışmayla kitap okuyucular bilecekler ki okuduğu kitbı çöpe atmamalıyım. Özlellikle her yıl bayram temizliği yapan ev hanımları bilecekler ki kocuklarının işe yarayan kitaplarını bir koliye koyup çöp tenekesinin yanına bırakmamalıyım. Milli eğitim müdürülüğü personeli de bu konuda eğitilecekler (eğitimcileri) her yıl okullar kapandığında çocuklardan kendilerine kaynek olarak dahi aldıkları ve okudukları kitapları okula bırakmaları ve bu kitapların kendilerinden sonraki çocuklar için bırakılacağını söyleyecekler. Kitabını her bağışlayan çocuk kime bağışladığını bilmediği bu kitabın içine de güzelbir not yazacak. Ona bir anlamda süpriz bir mesaj bırakacak. Bu işi daha çok eğlenceli hale getirdiği gibi kitabı alan çocuk da aldığı kitabın içind ekendisine bırakılan mesajı okumak için heyecan duyacak. Eğitimcilerimize bu konuda çok iş düşüyor. Bu kitap toplama işini çok daha profesyonel bir siistemle bir şekilde toplayabilir. Kendi il içinde farklı iller arasında ve bölgeler arası akışı sağlayabiliriz. Biz istersek çok şey yapabiliriz. ... Ama aması var.
 

Ynt: Kitap Bağışı

Kitabı içine mesaj bırakan çocuk belki de şöyle söyleyecek mektubunda... "Sevgili arkadaşım. Ben bu kitabı kendi harçlığımı biriktirip almıştım. Bu yüzden de bunu okumak için bu kitaba sanip olmadan önceki duygularımı tarttım biraz önce. Bir şeye sahip oduktan sonra onun değerinin hemen yiitldiği sölenir. Oysa bu kitap benim ilk gün sahip olduğum an kadar değerlidir. İçinde Ayşe ile babası arasında geçen hadise beni çok etkiledi. Bir kız ile babanın günlük sıradan yaşam içinde karşılaştıkları olaylar kişisel gelişimimiz içinde duygularımız nasıl şekillendiriyor görüyorsun. yani yaşana olaylarla kimlikleirmize bir şeyler katabiliyoruz. Ben kendi yaşadıklarımıla bu sfer bir mukayese içine girdim ve dedim ki eğer bgün yaşadığım çevre çok mükemmel olsaydı ben de şimdi hiç tsavip etmediğim şu, şu, şu, şu olayları da aşamayacaktım. Peki aşadım da ne oldu bu olaylar üstümde naısl bir etki bıraktı. İşte bunlarda blki kendi içinde tartışılması gereken başka bir konu. Yine de benim hayatımda bir dönüm noktası olan bu kitaptan ayrılmak bir kenara onu mümkün ertebe hereksin okumasını istiyorum. Bu üzden de sende bu kitabı kurken sayfalarına kibar davran, incitme. Onu okadar güzel oku ki sana teslim edildiği gibi tertemiz ve hiç sayfaları bilinçli kirlenmemiş olsun. Biliyorum ki bu kitabı senden sonrada pek çok kişi okuyacaktır ve sen de ona bir mektupyaz benim sana yazdığım gibi. ve bu mektupları bir gün buluşturalım ir merkezde. Ve bir sıcak çay ile analım bu güzel paylaşımımızı. Ve ilelebete sürdün bu kitap dostluğumuz. Sevgiler....é


Nasıl beğendiniz mi mektubumu... Sanıırm mektuplaşmanın unutulduğu şu devirde hiç tanımadığımız insanların kitap arasına sıkıştırmış oldukları satırlarda heyecan katacaktır bu kitap alışverişine.
sevgiler sunuyorum....
 

Ynt: Kitap Bağışı

merhaba sevgili arkadaşlar..hepinizin bu yardımlaşma tutkusu inanın beni çok duygulandırdı...ben de size güzelçamlıdan bizim de hayvanseverler derneğimize yabancı uyruklu arkadaşlardan bağış olarak aldığımız 5 adet ingilizce 5 adette almanca muhtelif roman kiyaplarından yollayacağım...zannederim adres üniversite olmalı..? :smiley:
 

Ynt: Kitap Bağışı

mektup olayı belki olabilir..
ben okulda kitap toplayabilirim ama birinin yardımcı olması lazım bana ....ankaradan alınıp bi köye gitmesi için yardım lazım ki yardım edilirse ben de başlarım okulda kampanyaya...
 




Ynt: Kitap Bağışı

kitap toplamanız çok güzel yardımcı olmak isterim ayrıca tek kitap degil... çanta ve çeşitli kırtasiye malzemesi gönderebilirim...... ihtiyaç duyulan yerlerin adreslerini ve istediklerinizi yazmanız veya özel mesaj atmanız yeterli..........
 

Ynt: Kitap Bağışı

merhaba,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18556.0
bu linkte söz edilen okulla iletişime geçebilirsiniz. onların ihtiyaçları şu an için acil.
ilginize teşekkürler.
 

Ynt: Kitap Bağışı

selam arkadaşlar.benim de görüştügüm bazı okullar var ve bu okullara çeşitli yardımlar gönderdim.tabiki yeterli olmadı.bir kaç okul ismi vermek isterim.umarım yardımlarınız olur.


Çakmak köyü İlköğretim Okulu

Yüksekova - Hakkari

Taner ÇAKAR

Müd. Ytkl. Öğrt.

tel : 544 568 52 97
EN ÇOK İHTİYAÇ OLANLAR SIRASIYLA; FEN DERSLERİ İÇİN DENEY MALZEMESİ, KİTAP, GİYSİ

AĞRI DAN YARDIM BEKLEYEN OKULUMUZ

Okul Adı: Murat İlköğretim
Adresi: 100. yıl Mah. cezaevi karsısı



AĞRI/MERKEZ
Okul Müdürü: M.Fatih KARAOĞLAN
Tel: 05056485821
okul tel:04722165854
Kargo :aras-mng-yurtiçi olabilir.

HER TÜRLÜ KİTAP, GİYSİ VE KIRTASİYE MALZEMESİ


URFA SURUÇ TAN YARDIM BEKLEYEN OKULUMUZ

ESKİCE İLKÖĞRETİM OKULU
Tel:04146311019

05058203705
gokhancildir@mynet.com

684006@mynet.com
gokhan_cildir@hotmail.com

gokhancildir@gmail.com
ADRES:Eskice Köyü Suruç\ŞANLIURFA
GÖKHAN ÇILDIR

MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMEN

TOPLAM 21 KİŞİLİK BİR OKULUMUZ, KIRTASİYE,DEFTER, GİYSİ VE KİTAP

URFA SURUÇ TAN YARDIM BEKLEYEN OKULUMUZ

eğrice ilköğretim okulu suruç-urfa
yetkili öğretmen haydar fırathan
0505590 40 69

GİYSİ, KİTAP

ERZURUM DA YARDIM BEKLEYEN OKULUMUZ

Okul müdürü:Serdar ÇULLU
adres:Kaplıca i.ö.o. Erzurum/Çat

Okul tlf:0 442 626 20 90

Müdür tlf: 0 5342446987-05064841074
KÜTÜPHANE KURULACAK BİR OKULUMUZ TABİKİ EN GEREKLİ OLAN ŞEY; KİTAP, ANSKLOPEDİ,GİYSİ VE KIRTASİYE











[attachment=5][attachment=5]

N782707117 1549275 6264705


N782707117 1549274 2157551


27022009008


30122008002
 

Ynt: Kitap Bağışı

Anadolu da bulunan ilköğretim okullarında en çok ihtiyaçlardan biri zaruri ihtiyaçlar harici (giysi ayakkabı) sbs test ve hazırlık kitapları.

umarım bunları temin edip gönderecek arkadaşlarımız olur.şimdiden onlar ve kendi adıma teşekkür ederim.gönderilen ufacık yardıma bile binlerce teşekkür edip mahçup kalıyorlar, sbs testleri ve diğer yardımlar onlara ilaç gibi gelecek.yarınımızı yetiştirmek için kullanmadıgımız şeyleri kargolayıp adreslere gönderelim.adresler tarafımca teyit edilip hemen hemen hepsine birşeyler gönderilmiştir.

2658 59428782397 556887397 1463908 1676217 n


N782707117 1549276 4354459


2658 59428792397 556887397 1463909 5452299 n


27022009
 



Ynt: Kitap Bağışı

Kitap yardımı yaptıgımız bir okula gönderdiğim mektubu sizinle paylaşmak istiyorum arkadaşlar.Mektuplardan sözetmişsiniz mesajlarda, belki fikir olur.

17.03.09

İstanbul-Türkiye

Sayın Talip Bey,


Kardesinisec.com internet sitesinde mektubunuzu gördüğümde aklıma gelen ilk şey neler yapabilecegimdi.İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşam şartlarının ne denli zor, insanların para kazanmak ve yaşamak için nelere katlandığını siz de tahmin edersiniz.Fakat Diyarbakır’ dan gönderdiğiniz mektubunuzda istediğiniz o kadar masum ve o kadar gerçekleştirilmesi mümkündü ki, kollarımı sıvamak istedim.

Diyarbakır’ ın Kocaköy ilçesi.Hiç duymadığım bir ilçe ve hiç duymadığım bir köy.Okuduklarımızı okusunlar istedim.Yaşamı sadece yaşayarak değil başkalarının tecrübelerinden de faydalansınlar istedim.Ki bu sadece kitap okuyarak gerçekleşir.Hayal dünyalarına yenilerini katacak, bilgi dağarcıklarına yeni bilgiler eklenecek.Yarınlarımız için okumaları gerek.

Sadece hayatta kalmak değil önemli olan. Yaşam standardını ve çıtasını mümkün olduğunca yüksekte tutmaktır aslolan.Yaşamak için yaşamak değildir.Yaşadığın süre içerisinde ne kadar çok şey bırakabildiğindir arkanda aslında.


Geçirilen hiçbir günün boşa geçmemesi ve çocuklarımızın daha iyi daha mutlu ve huzur dolu bir memlekette yetişmesi ve hayırlı evlat olmaları temennileriyle İstanbul’ dan selamlar.

Kitapların temininde bana en büyük desteği veren sevgili Adem Gençtürk ‘e de sizinle birlikte bende teşekkürlerimi sunuyorum.



Not:
(devamı zamanla ve isteklere göre gelecek umarım işinize yarar)




Gülşen Gürşen

Talip Bey in gönderdiği e posta cevabı;

Yazınız duygularımıza tercüman oldu Gülşen Hanım teşekkür ederim.
Hiç duyulmayan ilçenin hiç duyulmayan köyü...
Ama çok garip ve değerli hayatlar.
Herbiri altın değerinde fakat şartlar gereği başarılı olamayan, hatta okula gönderilmeyen, yada sadece eğitim yardımı almak için gönderilen öğrenciler.
Bir evde 9-10 kardeş ve tek göz odada müthiş performanslar göstererek üstün başarılar gösteren yavrularım var benim. Onlar için herşeyi yapmaya değer.
Ailesinden göremedikleri sevgiyi, alakayı sizler gösteriyorsunuz.
İlgilenen tüm dostlara teşekkür ederim.
 

Ynt: Kitap Bağışı

Merhaba, :smiley:

Uzun zamandır biriken kıyafet ve ders kitapları mevcut.Köy okullarına ulaşması için yönlendirirseniz tuzum olsun isterim. :
 

Ynt: Kitap Bağışı

Alev Yılmaz' Alıntı:
Merhaba, :smiley:

Uzun zamandır biriken kıyafet ve ders kitapları mevcut.Köy okullarına ulaşması için yönlendirirseniz tuzum olsun isterim. :

merhaba ayşe hanım, yukarıda verdiğim adreslerde yazdığınız malzemelere ihtiyacı olan okullarımız çok.göndermek istediğiniz öğretmen ile irtibata geçip, kargo ile gönderebilirsiniz.
 


Ynt: Kitap Bağışı

Alev Yılmaz' Alıntı:
Gursen hanım merhaba,

İlginize teşekkür ederim.Kargo ile göndereceğim.Başka öneriniz varmı ?

adreslerin doğruluğu kesindir.hemen hemen hepsine birşeyler gönderdik.son olarak mardinde bir okulumuza yardım yapıyoruz.bir bilgisayar göndereceğiz çok az bir açığımız kaldı.

göndermeden önce öğretmen ile telefonda görüşüp kargoyu ne zaman ulaştıracagınızı bildirmeniz yeterli.size mardin deki okulumuzun adresini de veririm.oraya bilgisayar harici kıyafet ve kitap göndereceğiz.

tekrar görüşmek üzere.
 



Ynt: Kitap Bağışı

İzmirde yaptıgımız party lerde giris parası yerine kullanılmıs kitap istiyoruz. partylere gelmek isteyenler mecbur kalıyorlar. sizede siddetle tavsiye ederim bu sekilde yapmanızı. toplandıgınız tum etkinlikler icin bunu sart kosabilirsiniz ki herkez icin mumkundur.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,466
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst