Kıyıköy (06 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,710
Ynt: Kıyıköy (06 Haziran 2009)

Arkadaşlar,
Umarım bu yorumlarımızı duymadan Kıyıköy’e gitmezsiniz; çünkü kendimizi tek avuntu ettiğimiz nokta orda kalış şeklimizin bizden sonra gidecek olanları uyarmak için yaşandığıydı.Komik ve acınasıydı durumumuz:smiley:
İnternetteki ilanlara kanarak sahile en yakın pansiyon olan “sahil pansiyon”u seçtik. İnanın bana ben mütevazi ve kampçı ruhlu bir insanım ama sahil pansiyonun standardı çingene evlerini aşmış vaziyetteydi. Tualetinde köpeği bağlasan durmaz,buzdolapları küflü, paslı. Odalardaki 2.yatak 1,58 boyunda; ben 161 cm’im ve ilk defa kendimi uzun hissederek bir yatağa sığamadım.Pansiyonu işleten yaşlı amca çok paragöz; sizi en kötü odaya yerleştirmeye çalışıyor ki sizden sonra gelenlere o diğer odaları verebilsin.10 ytl ye balık sipariş ediyorsun; balık yarım geliyor; sofradan doymadan kalktık vs:(
Ertesi sabah, 500 mt geride Ayanikola diye bir pansiyona kahvaltı etmeye gittik ve ne görelim? İnsani bir ortam, rengarenk puflar, saman üstünde oturup gece ateş yakılıyor, odalar 5 yıldız konforundaaa,yatakların üstünde süslenip konulmuş havlular,yepyeni tertemiz tualetler vs..:O İnanamadık ve fiyat farkı 3 kişide 10 ytl idi:((( Kahvaltı tabağındaki büyük parça peynir ve cevizle süslenmiş bal ve bol kepçe konan diğer malzemeler ve ücretsiz tavada yumurta adamların müşteriye, dünyaya ve kendine olan bakış açısını ve vizyonunu anlattı bize.Sahil pansiyonda kendininkini...
Ve inanın 1 gece bile Sahil pansiyonda ziyan etmek istemezsiniz, onlar da bunu okuyorlarsa; kazandıkları paradan biraz yatırım yapmaları gerekiyor pansiyonlarına,bu kadar kötü durumda bir yere basiretimiz bağlandı da rezervasyon yaptık iptal etmeyelim ayıp olur vs diye kaldık, ama inanın çok kötüydü.
Arkadaşımız o beğendiğimiz pansiyona pahalı demiş; fiyat konusunda ayrıntılı bilgi verebilirim;
Sahil pansiyonda hftiçi oda ücreti 40 ytl, kaç kişi kalırsanız kalın.
Ayanikola da ise 50 ytl hft içi oda ücreti
Sahil pans. da kahvaltı 7 ise ayanikola da 10, ama dediğim gibi değiyor...
Hafta içi Ayanikolada 2 kişi: sabah kahvaltısı, oda ve akşam yemeği 100 ytl'ye geliyor.
Hafta sonu ise bunu menü yapmışlar 2 kişi yarım pansiyon 140 ytl, yani hfta sonu için + 40 ytl bir fazlalık o kadar...
Sahil pansiyon bir nevi toplama kampı gibi, insanlarla fakir hayatı komşuluğu yapıyor gibi olduk orda bir günde...
Gören de beni Ayanikola nın ajanı sanacak ama o kadar kafamızı vurduk ki nasıl burası varken burda kaldık diye,
kimsenin bu hatayı yapmasını istemiyorum.
Resimleri yükleyebilirsem ne demek istediğimi anlayacaksınız..
Şimdilik hoşçakalınn...

Etiketler

Bu yazı ve fotoğrafları atladığım için özür dilerim!...

Cavid Sezen

Sayın Özgür Witch arkadaş bizde geçen bayram internetten gördük sahil pansiyondan yer ayırttık.Yağmurlu bi gündü derenin oradan sahil pansiyona nasıl gittik çamurdan araba saplanmadan nasıl geçtik bilmiyorum bi de pansiyonu gördük kötü kalmaktan vazgeçtik oradan ayrıldık.

yaa...hiç kalınabilecek gibi değildi, nasıl kaldık ben de bilmiyorum. Ama resimleri ekleyen arkadaşımız Ayanikola pansiyonun resimlerini koymuş; önünde köpek klübeleri olan şirin yer, orası Kıyıköy ün zevkini doya doya çıkarabileceğiniz bir yer kesinlikle.

:smiley: Teşekkürler kardeş...
Fotoğraf çekerken düpedüz kendimi kaybetmiştim...
Birlikte de kaybolabiliriz oralarda birgün ;) Ne dersin :smiley:

Harika bir gezi ve harika gezi notları. Fotoğraflar için bir şey söylememe gerek yok sanırım :smiley: Bilgilendirmeler için teşekkürler, özellikle ulaşımla ilgili olarak çok faydalı oldu. Haftasonu için ideal görünüyor.Güzel bir tabiat, güzel insanlar, bol oksijen ve balık. Daha ne olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,999
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR